به گزارش میمتالز، در خصوص شتاب در ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات با دکتر فرود عسگری معاون فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفتگو شد.
فرود عسگری از اهتمام گمرک برای استفاده از ظرفیتهای قانونی خود برای کمک به کل حوزه تجارت و به ویژه واردات کالاهای اساسی گفت و بیان کرد: هر نقطه که مشکلی در فرایند تشریفات گمرکی و پرداخت نقدینگی وجود داشته است، از مراجع مختلف از جمله شورای هماهنگی اقتصادی و تنظیم بازار همیاری گرفته است و توانسته مصوبات خوبی داشته باشد که این اقدامات سبب شده است شتاب خوبی را به ترخیص کالاهای اساسی بدهیم.
وی افزود: ۹۰ درصد کالاهایی که دارای کد رهگیری هستند، تا زمانی که موضوع تخصیص و تأمین آن انجام شود، از گمرک ترخیص میشوند. یکی از اقدامات دیگری که گمرک انجام داده است اجازه حمل یکسره است و این کار در گمرکات اجرایی همچون گمرک شهید رجایی، امیرآباد و نوشهر که بیشترین ورود کالاهای اساسی صورت میگیرد، انجام میشود.
معاون فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران با تصریح بر این موضوع که اقدامات گمرک موجب شده است سرعت ترخیص کالاهای اساسی رشد کند، اظهار کرد: این اقدامات همچنین سبب شده است در هنگام ترخیص، هزینهها نیز کاهش پیدا کنند. همچنین در حال پیگیری برنامههایی هستیم که بتوانیم رشد و شتاب ترخیص کالاهای اساسی و همچنین بررسی کارشناسی کالاها را تداوم ببخشیم.
وی با اشاره به این موضوع که بخشی از فرایند خروج کالاها از گمرک توسط خود گمرک مدیریت میشود، اما بخشی دیگر از ظرفیت گمرک تحت مقررات و آئیننامههای سایر دستگاهها است اظهار کرد: تلاش بر این است که ناهماهنگیها به حداقل برسد.
عسگری با بیان اینکه از فروردین سال ۱۳۹۷ ورود تمام کالاها بهصورت بانکی انجام میشود، عنوان کرد: از آن زمان ورود کالاهای بدون انتقال ارز تقریباً به صفر رسیدهاند و این مساله سبب ایجاد ایستایی در خروج کالاها شده است، زیرا همه کسانی از وزارت صمت ثبت سفارش میگیرند، باید در صف تخصیص و تأمین در بانک مرکزی قرار بگیرند که این مساله موجب کند شدن فرایند خروج در گمرک میشود.
معاون فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: وقتی نتوانیم بهموقع کد رهگیری را از بانک عامل دریافت کنیم، فرایند خروج کالاهای اساسی در گمرک با کندی پیش میرود و به همین جهت نیازمند بازبینی در این امور هستیم.
منبع: رادیو گفتگو