به گزارش میمتالز، یوسف داودی نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی از انعقاد تفاهم نامه همکاریهای علمی و فنی بین مجتمع صنعتی نفلین سینیت و دانشگاه آزاد اسلامی استان خبر داد.
وی افزود: با آغاز مقدمات اجرایی شدن طرح نفلین سینیت و نیاز به نیروهای تخصصی در آینده نزدیک، به منظوره کسب مهارتهای لازم در این زمینه، نیازسنجی آموزشی و علمی از طرف سازمان ایمیدرو و دانشگاه آزاد اسلامی صورت خواهد گرفت.
نماینده سراب در مجلس تصریح کرد: قرارداد اجرای طرح بزرگ صنعتی تولید پودر آلومینا از سنگ معدن نفلین در شهرستان سراب بین سازمان ایمیدرو و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا موسسه امین منعقد شده و پیمانکار طرح در حال آمادهسازی کارگاههای مورد نیاز برای آغاز عملیات اجرایی فراهم شده است.
داوودی گفت: درصدد هستیم تا به منظور جذب نیروهای متخصص بومی از هم اکنون با همکاریهای علمی با موسسات آموزشی و دانشگاههای فنی مشکلی در زمینه آموزش و مهارت در این مورد نداشته باشیم.
وی همچنین یادآور شد: به منظور ارتقا دانش و فناوری لازم نیاز به انعقاد این تفاهمنامه احساس شد و در آینده با سایر مراکز معتبر علمی نیز تفاهمنامههای مشابه منعقد خواهد شد.
امیدها برای اجرای طرح برزمین مانده نفلین سینیت که قصه پرغصهای داشته با ورود پیمانکار پررنگتر شده است و مردم انتظار دارند تا هرچه سریعتر این پروژه به سرانجام برسد.
نفلین سینیت به علت ارزش فوقالعادهاى که در صنعت دارد، (صنایع آلومینیوم، شیشه و سرامیک پلاستیک و کائوچو، تهیه پشم و شیشه معدنى، کود شیمیایى و …) در اکثر کشورهاى دنیا مورد توجه فراوان قرار گرفته است.
سنگ مزبور از یک طرف در کشورهایى که فاقد ذخایر غنى از بوکسیت هستند، (روسیه، کره شمالى و …) به عنوان منبعى مهم برای تولید آلومینا بوده و از طرف دیگر در کشورهایى که از لحاظ منابع بوکسیت غنى بوده و یا بوکسیت ارزان در دسترس دارند، (کشورهاى غربى، آمریکا، کانادا) به دلیل فراوانى مقدار آلکالى در صنایع شیشه و سرامیک کاربرد فراوان دارد.
بیشک با اجرای این طرح شاهد تحول چشمگیر اقتصادی در منطقه خواهیم بود و به نظر میرسد با توجه به نقش استراتژیک فلز آلومینیوم و تولید پودر آلومینا در آذربایجان که ماده اولیه آلومینیوم است، خودکفایی فلز استراتژیک آلومینیوم بهزودی در کشور محقق شده و منطقه آذربایجان به عنوان قطب صنعت آلومینیوم کشور در آینده مطرح شود.
اجرای طرح فرآوری آلومینا از نفلین سینیت با توجه به منابع عظیم آن در آذربایجان به یک خواست همگانی تبدیل شده است. از آنجایی که این پروژه به نفت آذربایجان یاد میشود، میتواند در توسعه اقتصادی منطقه نقش بهسزایی داشته باشد.
در شهریور ماه ۱۳۸۲ شو تبلیغاتی گستردهای در سراب شکل گرفت، طرفداران نماینده وقت سر از پا نمیشناختند که طرح بزرگ نفلین سینیت در سراب اجرایی خواهد شد، کلنگ این طرح با شتاب در زمینی در منطقه دوزدوزان به زمین زده شد، جهانگیری وزیر وقت صنعت و جبارزاده به عنوان نماینده تبریز با حضور در مراسم توسعه و خداحافظی با فقر و عقبماندگی با شهروندان سراب در شادی و ذوق سهیم شدند.
اما بعد از مدتی این طرح دچار فراز و نشیب شد تا زمانی که با تلاش نماینده وقت مشکل اصلی طرح نامناسب بودن زمین عنوان شد، اهالی بهرمان، شادمان و با شوق فراوان زمینهای خود را با قیمت نازلی در اختیار طرح قرار دادند، برخی شهروندان و حامیان نماینده با برگزاری مراسمی خاص گاو بزرگی را در وسط شهر به نشانه قدردانی قربانی کردند و بار دیگر امید مردم فزونی گرفت.
حصارکشی زمینها و احداث ساختمان اداری با هزینه چند صد میلیونی آن زمان مردم را امیدوار کرد و حتی برخی مسوولان مردم را به فراگیری زبان انگلیسی توصیه میکردند، چرا که سخن از احداث شهرک ۵ هزار نفری میرفت که قرار بود بیشتر ساکنان آن را مهندسان و خانوادههای آنها از خارج کشور تشکیل میدادند.
کوتاه سخن اینکه این طرح فقط در دیوارکشی، حصاربندی و احداث چند ساختمان اداری و البته استخدام تعدادی برای طرح خلاصه شد. هر چند بسترسازی اعم از برق، گاز و آب پیشرفت خوبی نشان داد، اما هرگز طرح اصلی شروع نشد و دربند کاغذ گرفتار آمد.
منبع: دنیای معدن