مدیرعامل این هلدینگ بزرگ بورسی در خصوص سرمایهگذاری در بخش انرژی اظهار داشت: ما در بخشهای مختلف روند توسعه سریع، همهجانبه و پایدار مجموعه را دنبال میکنیم و معتقدیم ادامه این حرکت روبهجلو، هویت اصلی و لازمه حیات هلدینگ است. سرمایهگذاران ما را بهعنوان یک مجموعه پویا و پیشرو پذیرفتهاند و تلاش میکنیم انتظارات بجای آنان را برای ارتقاء جایگاه شرکت، رشد سودآوری و مشارکت در طرحهای زیربنایی مرتبط با مجموعه را بهخوبی برآورده کنیم.
عزیزاله عصاری با تأکید بر لزوم متنوع سازی سبد محصولات و خدمات «ومعادن» افزود: ما صرفاً یک مجموعه سنگ آهنی و معدنی نیستیم. یکی از بهترین روشها برای توسعه واقعی و پایدار این است که زیرساختها و پیشنیازهای هر صنعت بهخوبی در برنامههای توسعه در نظر گرفته شود. در حیطه فعالیتهای معدنی در پی ایجاد تنوع بیشتر سبد محصولات هستیم بهطوریکه در کنار سرمایهگذاریهای مهمی که در مورد سنگآهن و مس صورت گرفته، بتوانیم درزمینهٔ سایر کانیهای معدنی همچون روی، سرب و سایر فلزات نیز وارد فعالیت شویم. در این راستا بهعنوان نمونه پهنه اکتشافی 1200 کیلومترمربعی واقع در راور کرمان را از طریق یکی از زیرمجموعهها (شرکت صبانور) در اختیار گرفتهایم که از حیث منابع معدنی تنوع زیادی را در بر دارد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در تشریح فعالیتهای جاری اضافه کرد: برای توسعه متوازن و پایدار مجموعه لازم میدانیم روی زیرساختها بهطورجدی کارکنیم. بهعنوان نمونه، سال گذشته شاهد شکلگیری بزرگترین کنسرسیوم اکتشافی کشور با محوریت «ومعادن» بودیم که این امر با استقبال و حمایت گسترده بخش دولتی و خصوصی روبرو شد و بحمدالله این حرکت بزرگ برای اولین بار در کشور آغاز شد.
در بخش حملونقل هم کارهای بزرگی در حال انجام است که مهمترین آن طرح ساخت اسکله بزرگ تخصصی معدنی و فولادی با قابلیت بارگیری کشتیهایی با ظرفیت حداقل 150 هزار تن میباشد. وی با اشاره به قابلیت فعلی 50 تا 70 هزارتنی اسکلههای فعلی کشور خاطرنشان کرد: بالا بردن این ظرفیت موجب کاهش هزینه حمل مواد معدنی و فولادی و افزایش مزیت رقابتی محصولات ما خواهد شد.
عصاری افزود: درزمینهٔ تولید کاتالیست های مورداستفاده در صنعت فولاد و پتروشیمی در قالب شرکت دانشبنیان «کاتالیست ایرانیان» نیز کارهای خوبی انجام شده است. همچنین در تولید کک متالورژی نیز به نتایج خوبی دستیافتهایم که در این خصوص خبرهای خوبی را در آینده نزدیک اعلام خواهیم کرد.
مدیرعامل هلدینگ «ومعادن» در توضیح علت ورود این سرمایهگذاری بزرگ معدنی و فولادی به حوزه تولید انرژی توضیح داد: صنایع معدنی ازجمله صنایع پرمصرف و وابسته به انرژی برق و گاز است. مصرف برق و گاز برخی شرکتهای گروه ما بهاندازه چندین استان کشور است! لذا از یکسو برای تأمین انرژی موردنیاز شرکتهای گروه از یکسو و مشارکت در توسعه شبکه نیروگاهی کشور بهعنوان یک وظیفه ملی و مسئولیت اجتماعی به این حوزه به شکل جدی وارد شدیم.
بدین منظور هلدینگ پویا انرژی در این گروه شکل گرفت و در اولین ماههای فعالیت خود صد در صد نیروگاههای شهید باکری سمنان و شهید بسطامی شاهرود با ظرفیت اسمی 648 مگاوات بعلاوه 51 درصد سهام شرکت هدایت نور یزد (اولین و قدیمیترین تولیدکننده پنل های خورشیدی کشور) را در اختیار گرفت و در برنامهریزیهای خود در نظر دارد در افق 1410 حداقل تولید برق از نیروگاههای بزرگ را در حدود 7000 مگاوات و در بخش تجدید پذیر نیز 250 مگاوات نیروگاه خورشیدی و حداقل همین میزان در نیروگاههای بادی تولید انرژی برق داشته باشد.
عزیزاله عصاری در مورد سفر اخیر ریاست محترم جمهوری و برخی اعضای هیأت دولت به استان سمنان گفت: بسیار بجاست از مجموعه هلدینگ پویا انرژی بهویژه کارکنان توانمند نیروگاهها بهطور ویژه تشکر کنم. اینکه تنها در مدت 8 ماه فعالیت، مجموعهای توانسته است سطح فعالیتهای خود را به درجهای برساند که مورد تشویق و استقبال بالاترین مقامات اجرایی کشور قرار گیرد و در این مدت کوتاه باوجود شرایط سخت و محدودیتهای موجود اقتصادی، طرح توسعهای در مقیاس 28 هزار میلیارد ریال را کلید بزند نشان از یک عزم ملی و توانمندی این مجموعه دارد.
مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص اولویتهای پروژههای این هلدینگ بزرگ بازار سرمایه در استان سمنان گفت: هر یک از چهار واحد گازی سمنان و شاهرود از 162 مگاوات به 185 مگاوات افزایش خواهد یافت و اجرای بخش بخار نیروگاههای مذبور با استفاده از فرصت قانونی بیع متقابل جمعاً به ظرفیت تقریبی 320 مگاوات در دستور کار قرار دارد. همچنین احداث بخش گاز بلوک دوم نیروگاه سمنان که BOP آن کاملاً اجراشده نیز از اولویتهای پروژه بوده و کافی است دو واحد گازی 185 مگاواتی جمعاً 370 مگاوات به سایت حمل و بلافاصله در محل تعیینشده که فونداسیون آنهم آماده است نصب شود که در صورت همراهی و همکاری وزارت نیرو میتواند در مدتزمانی نزدیک 10 ماه به مدار وارد میشود. بخش بخار این نیروگاه نیز میتواند همزمان احداث و البته درزمانی نزدیک 30 الی 32 ماه وارد مدار شود. لذا دستیابی به تولید اسمی 1660 مگاواتی ظرف سه سال آینده را در این استان در برنامه داریم.
وی در پایان توجه به زیرساختهای انرژی در بخش معدن و صنایع معدنی را لازمه حیات این صنعت دانست و از همکاری و هماهنگی مسئولین در بخشهای مختلف، بهویژه حمایتهای وزیر محترم نیرو در پیشبرد طرحهای «ومعادن» در حوزه انرژی تشکر و قدردانی نمود و گفت: کارهای بزرگی درزمینه زیرساختهای معدن و صنایع معدنی در حال انجام است و علیرغم شرایط خاص موجود، معتقدم بهشرط همراهی و همدلی مسئولین و مردم میتوانیم بهخوبی از این دوران گذار عبور کنیم و درمجموع آینده این صنعت را امیدبخش میبینم.