به گزارش میمتالز، چین واردات نفت خام خود از ایران و ونزوئلا را در سال ۲۰۲۱ به بیشترین میزان در سه سال گذشته رساند.
بر اساس دادههای شرکت "کپلر" که دادههای بازار نفت را رصد میکند، پالایشگاههای نفت خام در بزرگترین واردکننده جهان در سال ۲۰۲۱، ۳۲۴ میلیون بشکه نفت از ایران و ونزوئلا خریدهاند که حدود ۵۳ درصد بیشتر از سال قبل از آن است. این بیشترین میزان از سال ۲۰۱۸ که در آن چین ۳۵۲ میلیون بشکه از این دو کشور خریداری کرد، محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، خریداران چینی، بهویژه پالایشگاههای خصوصی، از سیاست شدید واشنگتن در قبال ایران و ونزوئلا سود بردهاند و پس از توقف خرید از سوی همتایان خود در سایر نقاط آسیا، مدتها بدون توجه به تحریمهای آمریکا علیه این دو کشور به خرید نفت ادامه داده اند.
انبوه محمولههای نفت فروختهنشده، افزایش قیمتهای بینالمللی و صدور سهمیههای واردات نفت خام بیشتر توسط پکن، پالایشگاههای خصوصی در چین را تشویق کرده است تا نفت بیشتری را از این دو کشور وارد کنند. این محمولهها معمولاً در اطلاعات رسمی گمرک نشان داده نمیشوند.
آنوپ سینگ، رئیس تحقیقات درباره نفتکشها در شرکت کارگزاری کشتیرانی برائمر ایسیام Braemar ACM گفت: این افزایش (واردات) همزمان با افزایش قیمت نفت رخ داد.
وی در ادامه مدعی شد آمریکا که برای توافق هستهای با ایران در حال تلاش است، سختگیری تحریمهای خود را تاحدودی کاهش داده است.
به گفته سینگ، حمل و نقل نفت تحریم شده معمولاً با کشتیهای قدیمی که باید اسقاط میشدند، صورت میگیرد و این امر باعث صرفهجویی در هزینهها میشود.
وی تأکید کرد که محمولهها ممکن است مستقیماً از کشور مبدأ با نفتکشهایی که تاریک شدهاند - به این معنی که فرستندههای آنها خاموش است - حمل شوند یا بین کشتیها در دریا منتقل شوند تا نفت خام از آنجا بپوشانند.
اغلب نام تجاری نفت خام ایران و ونزوئلا تغییر مییابد و به عنوان نفت عمان و مالزی عرضه میشود. دادههای رسمی نشان میدهد که چین از دسامبر ۲۰۲۰ هیچ نفت خامی از ایران دریافت نکرده است، در حالی که واردات از عمان و مالزی افزایش یافته است.
منبع: کالاخبر