تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۰۹
بازدید: ۲۱۱
کد خبر: ۲۴۵۳۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام‌کرد:

لزوم سیاستگذاری برای فعالیت در بازار استخراج رمزارز‌ها

لزوم سیاستگذاری برای فعالیت در بازار استخراج رمزارز‌ها
‌می‌متالز - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با وجودی که در خصوص استخراج رمزارز‌ها قوانین مشخصی برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت صدور مجوز و راه اندازی مراکز استخراج قرار دارد، اما برای باقی موارد تاکنون موضع مشخصی از سوی قانون گذار و سیاست‌گذار ارایه نشده است.

به گزارش می‌متالز، «مجید عشقی» امروز دوشنبه در همایش انجمن مالی اسلامی افزود: رمزارز‌ها را می‌توان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد و از آن به عنوان یک ارز یا دارایی یاد کرد.

وی اظهار داشت: اگر رمزارز را به عنوان یک ارز در نظر بگیریم سیاست گذاری و نحوه استفاده و توسعه آن با بانک مرکزی و سازمان بورس است، اما طبق قانون ما امکان ورود به آن را نداریم.

عشقی بیان‌داشت: تحولات بازار رمزارز‌ها سرعت بالایی دارد، در اتحادیه اروپا و سایر مراجعی که در خصوص ابزار‌ها اظهار نظر می‌کنند، بحث دارایی بودن رمزارز‌ها مطرح است و از نظر اینکه این پدیده به عنوان دارایی تلقی شود، در حوزه ناظر بازار سرمایه قرار می‌گیرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: هنوز بحث‌های جدی و جمع بندی نشده‌ای وجود دارد که باید شورای فقهی بانک مرکزی و سازمان بورس در این زمینه بحث کنند تا بتوان با توجه به تحولات این حوزه متناسب با دستورالعمل‌ها و ابزار‌هایی که می‌توان بر روی این پدیده اظهار نظر کرد، تصمیم گیری کنیم.

وی گفت: اکنون حوزه رمز ارز باید در چند بعد مانند استخراج، معاملات، پلتفرم‌ها، انتشار رمزارز در بازار داخلی توسط یک نهاد رسمی مورد بررسی قرار گیرد و تکلیف خود را مشخص کنیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در خصوص باقی موارد پیشنهاد‌هایی باید ارائه و تصمیم گیری شود.

وی با بیان اینکه اکنون کل جمعیت کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بازار سرمایه حضور دارند، گفت: استفاده از برخی الگوریتم‌های اجماع مانند بلاکچین یا ... که در حال توسعه هستند باید در فرآیند‌های بازار سرمایه مورد نظر قرار گیرد.

عشقی با تاکید بر اینکه فرصت‌های خوبی را در این زمینه می‌توان دنبال کرد و آن‌ها را مورد استفاده قرار داد، افزود: در آینده نه چندان دور یعنی ۲ سال آینده مجبور هستیم از این فناوری‌ها استفاده کنیم.

بخش اول هفتمین همایش مالی اسلامی امروز از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ به صورت حضوری و آنلاین و بخش دوم در قالب دو وبینار تخصصی بین المللی در نوبت عصر تا ساعت ۴:۳۰ در بانک مرکزی برگزار خواهد شد.

محور هفتمین همایش مالی اسلامی را رمزارز‌ها تجربه جهانی و رویکرد اسلامی تشکیل می‌دهند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده