تاریخ: ۲۸ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۱۱
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۲۴۵۵۷۴
نایب رییس اتاق بازرگانی البرز:

اتکا به مهارت آموزی شعار تعامل صنعت و دانشگاه را تحقق می‌بخشد

اتکا به مهارت آموزی شعار تعامل صنعت و دانشگاه را تحقق می‌بخشد
‌می‌متالز - نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز اتکا به مهارت آموزی در جوار فراگیری علم در دانشگاه‌ها را بسترساز تحقق شعار محوری تعامل صنعت و دانشگاه عنوان کرد.

به گزارش می‌متالز، یداله مالمیر در آئین تجلیل از برگزیدگان دومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با اشاره به گذشت سال‌ها از طرح شعار تعامل صنعت و دانشگاه گفت: یکی از دلایل وجود انبوه فارغ التحصیلان بیکار از کم توجهی دانشگاه‌ها به مولفه مهم و کارآمد مهارت آموزی سرچشمه گرفته است.

وی افزود: با نیم نگاهی به کشور‌های توسعه یافته و پیشرفته دنیا می‌بینیم که یکی از عوامل مهم موفقیت کشور‌ها ارتباط نزدیک میان صنعت و دانشگاه است.

وی ادامه داد: در اتاق بازرگانی البرز طی سالیان گذشته موضوع تعامل میان صنعت و دانشگاه پیگیری شده است، اما برای اینکه اقدامات بیشتری برای تعامل میان این دو حوزه صورت گیرد در سال گذشته موضوع برگزاری جشنواره‌ها در دستور کار قرار گرفت و دور نخست جشنواره ملی امیرکبیر را داشتیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی البرز بیان کرد: امروز یک فرد تحصیل کرده و دانشگاهی زمانی که برای گذراندن دوره کارورزی یا کارآموزی وارد یک واحد صنعتی می‌شود، متاسفانه اطلاعات چندانی از کار عملی در چرخه تولیدی مربوطه ندارد.

وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی به عنوان حلقه واسط میان صنعت و دانشگاه ارتباطی اثرگذار میان دو بخش برقرار می‌کند و با این هدف اتاق بازرگانی از سال گذشته برگزاری جشنواره ملی امیرکبیر پایه ریزی شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۰۰ پایان نامه و رساله دانشجویی مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد به دبیرخانه جشنواره ملی امیرکبیر ارسال شد، گفت: امسال این آمار به بیش از ۲۶۰ مورد رسیده و نشان از آن دارد که عوامل برگزاری این جشنواره در جهاد دانشگاهی، بنیاد نخبگان و اتاق بازرگانی البرز با تلاش بسیار به بهترین نحو آن را اجرایی کرده اند.

نایب رییس اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه در این مجموعه به عنوان پارلمان بخش خصوصی در کنار دانشگاهیان و صنعتگران برای برقراری تعامل بیشتر میان این دو حوزه تلاش خواهیم کرد، افزود: نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم و منتظر بخش دولتی باشیم، اگر قرار بود که انتظارات در این زمینه توسط دولتی‌ها انجام شود که تاکنون باید عملیاتی می‌شد.

وی با اشاره به اینکه در قبال هر یک ساعت تحصیل در دانشگاه، فرد دانشجو باید دو ساعت کار عملی در صنعت را تجربه کند، گفت: با این اقدام در کنار تنظیم موقعیت شغلی برای دانشجویان، هزینه‌ای که صنعت بابت آموزش به آن پرداخت کرده است مجدد به دل صنعت باز می‌گردد.

مالمیر با انتقاد از اینکه نباید امروز شاهد حضور نیروی‌های تحصیل کرده بیکار با تحصیلات عالیه در جامعه باشیم، عنوان کرد: ۸۰درصد ضعف‌ها در این مورد به عدم آموزش عملی و تخصصی کافی از سوی دانشگاه‌ها به دانشجویان باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی در راستای اقدامات تعاملی میان صنعت و دانشگاه به دنبال بسترسازی برای استفاده از رساله‌ها و پایان نامه‌های کابردی در بخش‌های تولیدی و صنعتی استان است.

نایب رییس اتاق بازرگانی البرز اظهار امیدواری کرد که سال آینده سومین دوره جشنواره ملی امیرکبیر با مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها و مراکز علمی برگزار شود و با فعالیت استان‌های دیگر در راستای حمایت از این جشنواره ملی شاهد تعامل سازنده‌تر میان صنعت و دانشگاه باشیم.

جشنواره امیرکبیر گامی برای تعامل بیشتر صنعت و دانشگاه

در ادامه این نشست احمدرضا فیروزی رییس جهاد دانشگاهی البرز گفت: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بقای بنگاه‌های اقتصادی از طریق خلاقیت و نوآوری تضمین می‌شود و بنگاهی که این ویژگی‌ها را سرلوحه برنامه‌های خود قرار ندهد، در بازار دوام نمی‌آورد.

وی ادامه داد: این جشنواره با هدف پر کردن فاصله بین دانشگاه، صنعت و جامعه به مرحله اجرا رسیده است.

فیروزی تصریح کرد: هر چند طی سال‌های اخیر در دانشگاه‌ها دفاتر ارتباط با صنعت، دفاتر کارآفرینی و برخی شبکه‌هایی که منجر به اتصال صنعت و دانشگاه می‌شوند، فعال شده‌اند، ولی فعالیت آن‌ها چندان پررنگ نبوده است.

وی بیان داشت: از دلایلی که ارتباط صنعت، دانشگاه و جامعه در کشور ما قوی نیست می‌توان به دولتی بودن اقتصاد و دانشگاه‌ها اشاره کرد و همین باعث شده بخش خصوصی دوام لازم برای مدیریت این حوزه را در سطح کلان نداشته باشد.

فیروزی اضافه کرد: باید بپذیریم که ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بقای بنگاه‌های اقتصادی از طریق خلاقیت و نوآوری تضمین می‌شود و بنگاهی که این ویژگی‌ها را سرلوحه برنامه‌های خود قرار ندهد، در بازار دوام نمی‌آورد.

وی ادامه داد: در این شرایط هم دانشگاه‌های ما باید به سمت ارتباط با صنایع حرکت کنند و هم بنگاه‌های اقتصادی از ظرفیت‌های نوآورانه و علمی دانشگاه‌ها بهره بگیرند.

رییس جهاد دانشگاهی البرز افزود: در نهایت تلاش این دو بخش باید منجر به حل مشکلی از جامعه شود تا ماموریت پیش بینی شده محقق شود.

وی گفت: بدون شک جشنواره ملی امیرکبیر گامی در راستای افزایش تعامل صنعت، دانشگاه و جامعه محسوب می‌شود و امیدواریم این رویداد در سال‌های آتی با شور بیشتری برگزار شود.

فیروزی در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه جهاد دانشگاهی در طول چند دهه فعالیت خود سعی داشته در فعالیت‌های خود بین صنعت، دانشگاه و جامعه ارتباط برقرار کند، گفت: شکل گیری پژوهشگاه رویان، ایسنا، ایسپا، تولید دکل‌های حفاری نفت و صد‌ها فعالیت دیگر نمونه‌ای از تلاش این مجموعه برای تحقق هدف مذکور بوده است.

دومین جشنواره ملی امیرکبیر از سوی جهاد دانشگاهی البرز با همکاری اتاق بازرگانی، بنیاد نخبگان، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و صنعتی در محل اتاق بازرگانی البرز برگزار شد.

در پایان دومین جشنواره ملی امیرکبیر، سونیا محمدنیا، عباس اکبری، غزاله محبی تفرشی، مهسا حبیبی، علیرضا کربلایی، محسن عباس‌نژاد، مهران رضایی، زینب موسی‌نیا، هدیه میرزاخانی و سجاد دوستداری خسروانی به عنوان نفرات برگزیده معرفی شدند.

در اولین دوره جشنواره امیرکبیر که سال گذشته برگزار شد حدود ۱۰۰ پایان‌نامه و رساله مورد بررسی و داوری قرار گرفت و در این دوره تعداد پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ارسالی ۲.۵ برابر شده بود. این رساله و پایان نامه‌ها از ۷۵ دانشگاه و مرکز علمی به دبیرخانه ارسال شدند و داورانی از ۴۵ دانشگاه، مرکز کارآفرینی و علمی وظیفه داوری آن‌ها را به عهده داشتند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی استان البرز (ایرنا)

عناوین برگزیده