به گزارش میمتالز، عابدی افزود: شهرداری املاک زیادی در اختیار دارد که میتواند با مولدسازی آن درآمدهای قابلتوجهی به دست آورد. در واقع واگذاری بورسی املاک، راهکاری مناسب و بهینه برای مولدسازی داراییهای شهرداری است.
او یادآور شد: داراییهای شهرداریها بعضاً، شناخته شده نیست بنابراین لازم است که کلیه داراییهای شهرداری در سازمان املاک و مستغلات ثبت شود که عرضه در بورس کالا، آغازگر شفافیت آماری در این بخش نیز خواهد بود.
عابدی ادامه داد: شورای شهر سه سال قبل، مصوب کرد که تمام داراییهای شهرداری که در قالب زمین و مستغلات است در سازمان املاک و مستغلات ثبت شود، اما تاکنون این مصوبه اجرا نشده است.
او گفت: با شناسایی اموال شهرداری و منسجم شدن داراییها، اقدامات موثر واگذاری و نحوه فروش این داراییها از مسیر بورس نیز عملیاتی خواهد شد.
این کارشناس حوزه شهری خاطرنشان کرد: تا زمانی که املاک ثبت نشود شهرداری نمیتواند اعلام کند چقدر دارایی دارد و نمیتواند روی مولدسازی این داراییها بهطور برنامهریزیشده کار کند.
عابدی ادامه داد: املاک و داراییها، یکی از پایههای اصلی درآمد شهرداریهاست. اگر شهرداریها عرضه املاک را ساماندهی نکنند، نمیتوانند درآمد مؤثری از داراییهای خود داشته باشند و براساس اعلام شهردار تهران نیز این داراییها میتواند به زیان خود شهرداری باشد که در این زمینه باید از فرصت فروش شفاف این املاک استفاده شود.
وی افزود: بهجای آنکه شهرداری در یک پروسه زمانبر، املاک خود را به شکل سنتی به مزایده بگذارد، این امکان برای شهرداریها فراهم شده است که با عرضه املاک خود در بورس کالا در یک شیوه شفاف، مدرن و الکترونیکی کل روند یک معامله انجام شود و پروسهای به مراتب سهلتر و سریعتر در فروش املاک اجرایی شود.
او تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که میتواند در جریان مولدسازی داراییها از طریق عرضه در بورس کالا برای شهرداریها ارزشافزوده داشته باشد، بحث ساماندهی نظام قیمتی در واگذاریهاست.
عابدی در پایان متذکر شد: با توجه به آنکه همهچیز در بورس ثبت میشود و قیمتها نیز بر تابلوی بورس برای همگان شفاف است در روند معاملات املاک، قیمت ثبت شده برنده نهایی نیز مشخص است و به عبارت بهتر در عرضه املاک در بورس کالا، ابهامات و شبهات معاملات به صفر میرسد که در این فضا، قطعاً تخلف و فساد حذف شده و به مرور مزایدههای پاکتی با کارایی پایین و برخی شائبهها کنار میرود.
منبع: کالاخبر