تاریخ: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۴۲
بازدید: ۲۳۵
کد خبر: ۲۴۸۰۰۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تقدیر نمایندگان سیستان و بلوچستان از وزارت صمت برای فعال‌سازی معدن «جانجا»/ تأکید فاطمی‌امین به واگذاری ۴۰ درصد سهام معدن مس و طلای جانجا به مردم

تقدیر نمایندگان سیستان و بلوچستان از وزارت صمت برای فعال‌سازی معدن «جانجا»/ تأکید فاطمی‌امین به واگذاری ۴۰ درصد سهام معدن مس و طلای جانجا به مردم
‌می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کنسرسیوم برنده مزایده معدن «جانجا» به لحاظ مالی و فنی توانمند است، گفت: این توانمندی باعث تسریع در اجرای پروژه و بهره‌برداری از معدن خواهد شد.

به گزارش می‌متالز، سید رضا فاطمی امین در جلسه با مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و مدیران عامل شرکت‌های کنسرسیوم برنده مزایده که با حضور ویدئو کنفرانسی استاندار سیستان و بلوچستان برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: کنسرسیوم برنده مزایده باید ۴۰ درصد سهام این معدن را به مردم واگذار کند تا توزیع ثروت محقق شود و مردم منطقه از این معدن سود ببرند.

وی با بیان اینکه اشتغال و سهامداری، منافع مردم در واگذاری این معدن خواهد بود، تصریح کرد: مردم هم از اشتغال و هم دارایی معدن سود می‌برند و در واقع عضو این کنسرسیوم هستند.

شرط سهامداری مردم در مزایده واگذاری معدن مس عنبرآباد جیرفت

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین بیان کرد: در واگذاری معدن عنبرآباد جیرفت (معدن مس) به عنوان دومین گام موضوع سهامداری مردم را جلو خواهیم بود، آنجا نیز قید واگذاری ۴۰ درصد سهام به مردم را برای برنده مزایده خواهیم گذاشت.

فاطمی امین همچنین با اشاره به برنامه آمایش استانی و شهرستانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: آمایش صنعتی، معدنی و تجاری از برنامه‌های کلیدی وزارت صمت است که بر اساس آن برنامه اجرایی و عملیاتی هر استان به تفکیک شهرستان تهیه و تدوین می‌شود که فعال سازی معدن «جانجا» نیز در دل این برنامه آمایش نیز جای می‌گیرد.

تقدیر استاندار سیستان و بلوچستان از نگاه ویژه وزیر صمت به این استان

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در ارتباط ویدئو کنفرانسی از نگاه ویژه وزیر صمت به استان سیستان و بلوچستان تقدیر و تشکر کرد و گفت: ورود بنگاه‌های بزرگ صنعتی و معدنی به این استان باعث تبدیل منابع به ثروت و توزیع متناسب سرمایه می‌شود.

حسین مدرس خیابانی بیان اینکه باید شرکت سرمایه گذاری برای واگذاری ۴۰ درصد سهام به مردم تشکیل شود، گفت: همچنین کنسرسیوم برنده مزایده در خط انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری و مشارکت کند.

علاقمندی بخش خصوصی به فعالیت در معدن «جانجا» در پی اقدامات اکتشافی ایمپاسکو

گفتنی است، معدن مس و طلای جانجا که در شهرستان نیمروز واقع شده و از معادن کلاس جهانی محسوب می‌شود، با ذخیره‌ای بالغ بر یک میلیارد تن به یکی از بزرگ‌ترین معادن کشور تبدیل خواهد شد. این معدن قبلاً در اختیار ایمپاسکو بوده است که این شرکت ۸۰ هزار متر حفاری در این محدوده با بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش حفاری در معدن «جانجا» انجام داده است و همین رقم سبب علاقمندی بخش خصوصی برای فعالیت در این معدن شده است.

در راستای فعالسازی معدن فراخوان جذب سرمایه گذار با هدف تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس و محصولات جانبی انجام شد، ۱۵ شرکت/ کنسرسیوم در این مزایده شرکت کردند که سه شرکت/کنسرسیوم با توجه به حجم سرمایه گذاری، اهلیت مالی و فنی حائز صلاحیت شده بودند که از میان آن‌ها کنسرسیوم برنده انتخاب شد.

اکنون کنسرسیومی به هدایت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (شامل هلدینگ صنایع و معادن غدیر، چادرملو، گل‌گهر، تجلی، گهرزمین) برنده مزایده معدن مس «جانجا» در سیستان و بلوچستان شده است.

برای فعال سازی معدن «جانجا» قرارداد ۲۵ ساله امضا می‌شود، سال دوم تا پنجم (حداکثر تا انتهای ۱۴۰۵) احداث و راه اندازی پروژه خواهد بود و بهره‌برداری از معدن تا حداکثر ابتدای ۱۴۰۶ پیش بینی شده است.

استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مردمی سیستان و بلوچستان در معدن «جانجا»

همچنین مدل استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مردمی سیستان و بلوچستان برای سهامدار کردن مردم در این معدن نیز ارائه می‌شود. معدن «جانجا» با شروع پروژه تا ۱۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و تا ۶ هزار نفر اشتغال غیر مستقیم خواهد داشت.

تقدیر نمایندگان سیستان و بلوچستان از اقدام وزارت صمت برای فعال سازی معدن «جانجا»

در این جلسه نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس همچنین از وزارت صمت برای فعالسازی معدن «جانجا» از طریق برگزاری مزایده و واگذاری ۴۰ درصدی سهام معدن به مردم منطقه تقدیر و تشکر کردند.

شایان ذکر است که ایمیدرو در چهار پهنه و سه محدوده معدنی (پروانه اکتشاف و گواهی کشف) به مساحت ۷۰ هزار کیلومتر مربع در حال فعالیت اکتشافی در سیستان و بلوچستان است.

همچنین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) نیز در ۵ پهنه با ۲۱ هزار کیلومتر مربع در حال انجام فعالیت اکتشافی در این استان است که ۹۲ درصد پهنه‌ها آزاد سازی شده است.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده