به گزارش می متالز،
تاکنون برای شما سؤال شده که چرا قیمت آیفون 13 پرو مکس 1099 دلاری در ایران حدود 40 میلیون تومان است؟
هر محصول وارداتی مثل گوشی یا تبلت از بدو فروش توسط شرکت اصلی تا زمانی که در دست مشتری قرار میگیرد، بارها مورد افزایش قیمت قرار میگیرد. هزینههای مختلف مثل بیمه، هزینه حمل و نقل، تعرفه گمرک، سود فروشنده و غیره، همگی در محاسبه قیمت گوشی وارداتی دخیل هستند.
در ادامه، شما را با روند محاسبه قیمت گوشی وارداتی و تحمیل هزینهها در هر مرحله آشنا میکنیم.
در مرحله اول، شرکت واردکننده گوشیهای هوشمند را با نرخ دلار آزاد از شرکت تولیدکننده خریداری میکند. شرکت واردکننده متعهد میشود که در یک برهه زمانی خاص، کالاها را وارد خاک ایران کند.
در مرحله بعدی، گوشیها وارد خاک ایران میشوند و به محض ورود، تعرفه گمرک 5% (فعلا بر مبنای ارز دولتی 4200 تومانی) روی قیمت آنها اعمال میشود. فاکتورهای دیگری مثل هزینه بیمه، حمل و نقل و مدت زمان تحویل نیز قیمت گوشی را حدود 1 الی 2 درصد افزایش میدهند.
در مرحله سوم، کالا از گمرک ترخیص میشود و شرکت واردکننده میتواند آنها را به بازار (عمدهفروشان) عرضه کند. ولی بر اساس قوانین تعزیرات و امور مالیاتی، واردکننده مجاز است قیمت گوشی را تا 15 درصد افزایش دهد.
در این مرحله عوامل دیگری نیز وجود دارند که در محاسبه قیمت گوشی وارداتی تأثیر میگذارند. عوارض شهرداری و مالیات بر ارزش افزوده موجب افزایش 9 درصدی و خدمات پس از فروش باعث افزایش حداکثر 3 درصدی قیمت محصول وارداتی میشود. عمدهفروش در این مرحله گوشیهای هوشمند را خریداری میکند.
در مرحله بعد، نوبت به عمدهفروش میرسد تا قیمت گوشی وارداتی را افزایش دهد. عمده فروش مجاز است حداکثر تا 3 درصد قیمت گوشی را افزایش داده و در اختیار خردهفروشان قرار دهد.
خردهفروشان و مغازهداران محلی آخرین ضربه را بر پیکر بی جان خریدار میزنند! در این مرحله، قیمت گوشی حداکثر تا 7% افزایش یافته و در نهایت در دسترس خریدار قرار میگیرد.
روند کلی محاسبه قیمت گوشی وارداتی به شرح بالا است. حال در این میان شرکت واردکننده، عمدهفروش و یا خردهفروش به دلایل مختلف مثل رقابت در بازار، ممکن است از بخشی از سود خود چشمپوشی کرده و کالا را با قیمت پایینتری در اختیار خریدار قرار دهند.
به همین خاطر است که معمولا گوشیهای هوشمند در فروشگاههای مختلف با قیمت متفاوت عرضه میشوند. در ضمن، اگر مدت زیادی از تاریخ عرضه یک محصول گذشته باشد، عمدهفروش یا خردهفروش ممکن است به طور کامل از سود خود دست بکشند تا محصول در انبار نماند.
منبع: کلیک