به گزارش میمتالز، نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد را منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی این مناطق و فراریدادن سرمایهگذاران دانست.
سیدجواد حسینی کیا در خصوص مصوبه کمیسیون تلفیق مبنیبر اخذ مالیات بر ارزش افزوده از مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت:
کمیسیون تلفیق تصویب کرد که در سال آینده مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شوند که این میتواند باعث خروج سرمایه از کشور شود.
مناطق آزاد در حوزههای مختلفی نسبت به سرزمین اصلی جذابیت دارند که یکی از مهمترین این حوزهها، مالیات است.
وی در ادامه توضیح داد: تفاوت سرزمین اصلی و مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در زمینه سرمایه گذاری است.
معاف بودن مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهمترین ظرفیتهای این مناطق است و اگر این ظرفیت را از مناطق آزاد بگیریم، در کارکرد خود دچار چالش میشوند.
این مصوبه، ظرفیتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد را از بین میبرد.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه مشمول شدن مناطق آزاد در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در حدی این مناطق را با چالش مواجه میکند که با اجرای آن، حتی واحدهای تولیدی این مناطق را نیز به تعطیلی خواهد کشاند، اضافه کرد:
ما باید تلاش کنیم تا مزیتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد را توسعه دهیم این در حالی است که مصوبه کمیسیون تلفیق خلاف این موضوع عمل خواهد کرد.
حسینی کیا با بیان اینکه سرمایه ایرانیان خارج از کشور دو هزار میلیارد دلار است، تاکید کرد:
مشمول شدن مناطق آزاد به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مشابه سرزمین اصلی، سرمایه ایرانیان خارج از کشور را نه تنها جذب نخواهد کرد بلکه آن تعدادی را که سرمایهگذاری کردهاند نیز فراری خواهد داد.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان، خاطر نشان کرد: مناطق آزاد تابع قوانین خاصی هستند و این مناطق با بهرهگیری از مزایایی نظیر معافیتهای مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی و نبود بوروکراسی زائد شکل میگیرند که متاسفانه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، مناطق آزاد تجاری صنعتی، مشابه سرزمین اصلی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شدهاند.
تنوع موقعیتی مناطق آزاد بسیار بالاست و سرمایهگذار محدودیتی برای انتخاب فضا ندارد در خود محدوده منطقه آزاد نیز تنوع اراضی برای صنایع سبز، صنایع هایتک، صنایع آلاینده و … وجود دارد.
خروج بخشی از منابع کشوربی شک رونق اقتصادی و اشتغالزایی را با مشکل مواجه میکند.
منبع: سروش