به گزارش میمتالز، حامد فتوحی در جلسه بررسی وضعیت معادن شهرستان آبیک اظهار کرد: از بدو ورود به شهرستان آبیک یکی از معضلات اساسی این شهرستان که توسط مردم، دستگاههای امنیتی و شورای تامین مطرح شده، معادن است که با حیات مردم ارتباط دارد که در حد توان این موضوع پیگیری و هر دستگاهی هم کوتاهی کند، برخورد میشود.
وی افزود: از مسوولان اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آبیک درخواست میشود بر اساس آخرین آمارهای استاندارد، وضعیت ۱۲ معدن فعال و ۳ معدن تعطیل موقت را به فرمانداری ارائه دهند.
سرپرست فرمانداری شهرستان آبیک ادامه داد: بر اساس آمار واقعی موجود، درصد شهرستان آبیک از سوی معادن باید اختصاص یابد.
فتوحی اضافه کرد: طبق اذعان مسوولان صنعت، معدن و تجارت، طبق چارچوبهای قانونی با معادن برخورد و عمل میشود که باید گفت برخی مسایل رها شده است؛ چرا توسط برخی معادن در جای دیگر مواد معدنی دپو میشود و از آن جا باسکول میگیرند و در خود معادن خبری از استقرار باسکول نیست و اطلاعی از میزان برداشت ماده معدنی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: این سوال مطرح است واحد معدنی که نسبت به احداث باسکول اقدام نکرده چگونه مجوز صادر شده است.
این مسوول اذعان کرد: بنابر گزارشات تخصصی واصله، نقشهبرداری از تمام معادن توسط نظام مهندسی معدن و دستگاههای متولی صورت نمیگیرد و نباید به سه معدن تعطیل موقت و ۱۱ معدن غیرفعال مجوز فعالیت داده شود.
سرپرست فرمانداری شهرستان آبیک افزود: زمانی که نتوانستهایم ۱۵ واحد معدنی را سر و سامان ببخشیم اضافه کردن ۱۱ معدن دیگر قطع به یقین به مردم آسیب خواهد زد و به دلیل اینکه حق الناس است و حقی از مردم تضییع میشود مدیون خواهیم بود.
فتوحی بیان کرد: پنحشنبه ۲۸ بهمن ماه جلسه ویژه در خصوص معدن روستای کزلک برگزار شد که اقدامات اجرایی در خصوص معدن موجود در این روستا انجام خواهد شد.
وی افزود: تهیه گزارش ماهانه از نظارت بر معادن باید به گونهای انجام شود که میزان برداشت و وضعیت زیست محیطی آنان مشخص باشد.
محمدمهدی رحیمی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان آبیک در این جلسه گفت: از ۱۲ معدن فعال در شهرستان آبیک برای ۱۶۱ نفر اشعتالزایی شده که نسبت به حمایتهای صورت گرفته از معادن، ایجاد اشتغال بسیار پایین است.
وی با اشاره به بگارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در معادن و رصد و برخورد مستمر با این موضوع افزود: از جمله معضلات فعالیت معادن میتوان به عدم انتفاع اهالی از معادن، آلودگی، وجود مشکل ایمنی و بهداشت در بیشتر معادن اشاره کرد که اهالی روستاها خواستار فعال شدن تعاونیها در حوزه معادن هستند تا خودشان منتفع شوند.
این مسوول اوضاع معادن شهرستان آبیک در خصوص توجه به کارگران را نامطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: پرداختی به کارگران معادن مناسب نیست و در ایاب و ذهاب و غذا مشکل دارند و توجه لازم به این قشر نمیشود.
امید رحمانی رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان آییک هم در این جلسه با اشاره به تهیه سیاهه آلودگی هوای این شهرستان و قرار گرفتن در مرحله پایانی گفت: به همین منظور راهکارهای لازم از سوی واحدهای مختلف پیشنهاد شده که باید صورت گیرد.
وی افزود: فعالیت برخی معادن بدون نظرخواهی از محیط زیست دوباره تمدید شده است.
منبع: خبرگزاری فارس