به گزارش میمتالز، رامین ظهیری روز دوشنبه اظهار داشت: میزان کالای وارد شده به کشور ۴۷۳هزار و ۴۱۹ تن است که نسبت به سال گذشته ۸۴ درصد رشد دارد.
وی ادامه داد: این محصولات وارداتی شامل انواع ماشینآلات صنعتی، مصنوعات از چدن و آهن یا فولاد، آلومینیوم، مواد پلاستیکی، وسایل نقلیه زمینی، عصاره رنگ و مرکب، اسکلت فلزی، انواع چسب، انواع رنگ، سنگ فلز جوش، خاکستر، کائوچو و اشیای ساخته شده از آن و انواع پارچه است.
مدیرکل گمرک بازرگان اضافه کرد: در این خصوص ۱۴ هزار و ۵۳۸ اظهار نامه صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷۷ درصد رشد داشته است.
ظهیری به فعالیت بخش ترانزیت در گمرک بازرگان نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت ۲میلیون و ۲۰۶ هزار و ۵۲۰ تن کالا از طریق این مرز به صورت ترانزیت خارجی ورودی (صادره از گمرک بازرگان به سایر گمرکات) انجام گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه ترانزیت داخلی در این مدت ۱۲۹هزار و ۱۸۰ تن بوده و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۸ درصد رشد داشته است، ادامه داد: در این راستا نیز ۶ هزار و ۱۲۴ مورد اظهار نامه صادر شده که ۲۹۶ درصد بیشتر از سال قبل بوده است.
حدود یک چهارم از کل پایانههای مرزی کشور در آذربایجانغربی قرار دارد و این استان دارای پنج پایانه مرزی شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد.