به گزارش میمتالز، فریدون رحمانی مدیرعامل سیمان کرمان با بیان این نکته که در گروه صنایع سیمان کرمان تحقیق و توسعه یکی از عوامل پیشران مجموعه است که نقش مهمی در تعیین استراتژی کلان شرکت بازی میکند، اضافه کرد: طی سالیان اخیر اقدامات زیربنایی و مهمی در زمینه ارتقای آزمایشگاههای کنترل کیفی شرکت برداشته شده و ضمن توسعه واحد و نیز مجهز نمودن آن به تجهیزات روز در زمینههای مختلف صنعت سیمان و بتن، همواره نقش یک واحد تحقیق و پژوهش مستقل را ایفا نموده است.
آزمایشگاههای شیمی، فیزیک، X Ray و تنظیم مواد انواع سیمانهای سفید و خاکستری، مرکز تحقیقات بتن، آزمایشگاه میکروسکپی پارتیکل سایزو مینرالوژی، آزمایشگاه چاههای نفت و … سبب آن شده است گروه صنایع سیمان کرمان به مرکز تحقیقات گستردهای در زمینههای مختلف سیمان، بتن و سایر صنایع کانی تبدیل شود.
مهمترین پارامتر اساسی در این حوزه نیروی انسانی متخصص و علاقمند جذب شده درمجموعه است که از درجه علمی تحصیلاتی مطلوبی برای پیشبرد اهداف آزمایشگاههای تحقیق و توسعه و همچنین انگیزه لازم برای رشد وارتقای شخصی وسازمانی برخوردارند.
وی افزود: با توجه به تغییر روشها و اعمال شیوههای جدید در کاربرد مصالح عمرانی وساخت وساز درصنایع سیمان بر که منجر به ایجاد تنوع درنیاز بازار مصرف شده است و رقابت در بازارهای جهانی و ازطرفی پتانسیل بسیارخوب مجموعه بر آن شدیم جهت تکمیل حلقههای مفقوده صنعت اقدام به راه اندازی آزمایشگاه پتروگرافی بتن و سنگدانه نماییم.
سنگ نگاری توصیفی یا پتروگرافی (Petrography) بخشی از علم سنگ است که به بررسی نامگذاری، طبقه بندی، ساخت و بافت مجموعههای سنگی میپردازد. ابزارهای اصلی پردازش سنگ عبارتند از: ذره بین، میکروسکوپ بینوکولار و میکروسکوپ نوری، روشهای آنالیزشیمیائی و دستگاهی جهت بررسی رفتار سنگ هاست. با روش سنگ نگاری میتوان به کیفیت، عملکرد، دوام و نواقص موجود در بتن و سنگدانهها دست یافت و اقدامات اولیه جهت رسیدن به بتن مطلوب و یا انتخاب مواد اولیه مناسب را در دستور کار تولید قرار داد.
همچنین مهندس فرازمند مدیر تحقیق و توسعه و کنترل کیفی در راستای اقدامات انجام شده و آتی واحد پتروگرافی چنین اظهار کرد: واحد کنترل کیفی گروه صنایع سیمان کرمان با تکیه بر لطف خدا، توان فنی بالای کارشناسان خود، تجهیزات پیشرفته و به روز آزمایشگاهی و حمایت بی دریغ مدیریت ارشد سازمان از تحقیق و توسعه در زمینه تولید انواع سیمانهای جدید و بتنهای سبز، در چند سال اخیر گام بلندی را در جهت ارتقای کیفی محصولات کارخانه و ایجاد تنوع محصول برداشته است.
در این راستا راه اندازی آزمایشگاه پتروگرافی بتن و سنگدانه در مرکز تحقیقات بتن سیمان کرمان علاوه بر گام برداشتن در جهت افزایش دوام انواع بتنهای معمولی و سبز، منجربه به شناسایی مواد اولیه بهتری نیز برای خطوط تولید کلینکر و سیمان میگردد.
یکی از مزایای ارزشمند پتروگرافی سنگدانه شناسایی سنگدانههای معیوب معادن شن و ماسه قبل از استفاده در بتن میباشد که در ایران هنوز به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است. با استفاده از پتروگرافی بتن میتوان واکنش مخرب ASR که واکنش بین آلکالیهای سیمان و سیلیس سنگدانه در بتن است را بررسی نمود و از بروز سرطان بتن تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرد. با علم پتروگرافی بتن میتوان در رابطه با طرح اختلاط و نحوه تهیه یک بتن قدیمی با عمر چند صد ساله نیز اظهار نظر کارشناسی نمود و دلایل تخریب سازههای بتنی را پیش بینی کرد.
امید است که با تکیه بر الطاف الهی و تلاش پرسنل زحمت کش سیمان کرمان، گام مهمی را در ارتقای کیفیت سیمان و بتن کشور برداریم.
منبع: سیمان خبر