تاریخ: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۳۱
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۲۵۰۵۸۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

قطع برق در تابستان و زمستان بی سابقه بود/ فولاد اولین هدف برای جبران کسری انرژی

قطع برق در تابستان و زمستان بی سابقه بود/ فولاد اولین هدف برای جبران کسری انرژی
‌می‌متالز - مدیر سرمایه گذاری و توسعه ایمیدرو با اشاره به اینکه دولت برای تامین برق مورد نیاز روی فولادی‌های بزرگ و سیمانی‌ها دست گذاشت تا درگیر طیف بزرگی از صنایع نشود، افزود: بر این اساس مشکل صنعت فولاد عمیق‌تر بود و بازار واکنش نشان داد و قیمت‌ها صعودی شد.

به گزارش می‌متالز، مدیر سرمایه گذاری ایمیدرو با بیان اینکه در سال گذشته رتبه دهم فولاد دنیا را تصاحب کردیم و حتی در ماه‌هایی به رتبه نهم نیز رسیدیم گفت: شرایط برای تولید فولاد عادی بود تا اینکه وزارت نیرو با نامه‌ای که فروردین ماه امسال منتشر شد، همه فعالان حوزه صنایع انرژی بر را شگفت زده کرد.

امیر صباغ در تشریح نامه وزارت نیرو گفت: در این نامه بیان شد که ظرفیت سد‌های کشور تنزل بی‌سابقه‌ای داشته که نیروگاه‌های آبی را از مدار تولید خارج کرده و همچنین گرمای زودهنگام نیز اتفاق افتاده و متوسط درجه حرارت فروردین از حالت عادی بیشتر بوده است و رشد مصرف بخش خانگی باید از صنعت تامین شود.

صباغ با بیان اینکه تولید کنندگان از قطع برق صنایع متضرر شدند تاکید کرد: این اتفاق برای برخی از صنایع دیگر مانند مس، روی و سیمان نیز افتاد، اما در فولاد در شرایطی چنین مسئله‌ای پیش آمد که در پیک افزایش قیمت‌ها قرار داشت.

مدیر سرمایه گذاری و توسعه ایمیدرو با اشاره به اینکه دولت برای تامین برق مورد نیاز روی فولادی‌های بزرگ و سیمانی‌ها دست گذاشت تا درگیر طیف بزرگی از صنایع نشود، افزود: بر این اساس مشکل صنعت فولاد عمیق‌تر بود و بازار واکنش نشان داد و قیمت‌ها صعودی شد.

صباغ گفت: در این شرایط آهن اسفنجی که تا چند ماه پیش کسری عرضه داشت، دچار مازاد شد و به دلیل اینکه زیر ساخت‌های صادراتی کشور برای این محصول چه به لحاظ لجستیکی و چه قانونی آماده نبود و بخشی از مواد اولیه ما در کارخانه‌ها از بین رفت.

وی تاکید کرد: شوک برق از اردیبهشت تا پایان شهریور گریبان صنعت فولاد را گرفت و میزان این شوک تا حدی بود که حتی بعد از پیک مصرف نیز محدودیت قطع برق فولادسازان ادامه داشت به گونه‌ای که پس از ۱۲ شب نیز برق فولادی‌ها قطع بود که چنین چیزی در سال‌های قبل سابقه نداشته است.

وی گفت: با توجه به این مشکل در تابستان، شرایط زمستان کاملا قابل پیش بینی بود و برای همین ما در تابستان اطلاعات ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها را از طریق مجموعه اطلاعاتی که ایجاد شد، رصد کردیم و حتی این مسئله را که موجودی سوخت نیروگاه‌ها باید تابستان برای فصل سرما تکمیل شود اطلاع رسانی شد چرا که در آن زمان موجودی سوخت ۲۰ تا ۳۰ درصد سال قبل بود.

صباغ درباره بحران زمستانی صنعت فولاد تاکید کرد: در زمستان شرایط دو چندان سخت شد چرا که قطعی گاز که محتمل بود، اما به دلیل پایین‌تر از حد متعارف بودن سوخت مایع نیروگاه‌ها و اولویت تامین بخش خانگی قطعی برق نیز اتفاق افتاد چرا که اولین هدف دولت برای جبران کسری برق و گاز صنعت فولاد است و به همین دلیل تولید در زمستان نیز دچار توقف شد و ما امیدواریم که در سال آینده چنین شوک‌هایی برای تولید فولاد کشور رقم نخورد.

منبع: فولادبان

عناوین برگزیده