تاریخ: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۵۷
بازدید: ۲۸۴
کد خبر: ۲۵۰۶۹۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

افزایش قیمت فلزات در اقتصاد‌های آسیایی

‌می‌متالز - بسیاری از اقتصاد‌های آسیایی تحت تأثیرات منفی درگیری روسیه و اوکراین قرار خواهند گرفت که افزایش قیمت فلزات، یکی از این تاثیرات خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، تحلیلگران تقریباً متفق القول هستند که فلزات و مواد معدنی نیکل، مس و آهن در آسیا با کمبود عرضه یا افزایش قیمت مواجه خواهند شد. روسیه و اوکراین رهبران جهانی در این فلزات هستند. علاوه بر این، آن‌ها تولید و صادرات نئون، پالادیوم و پلاتین را رهبری می‌کنند. تحریم‌های روسیه قبلاً منجر به افزایش قیمت فلزات شده است. قیمت آلومینیوم و نیکل در حال حاضر به سطوح بالای یک دهه رسیده و این درگیری نگرانی‌های تازه‌ای را در مورد زنجیره‌های تأمین ایجاد کرده است.

بر اساس این گزارش، خطر کمبود نیکل که برای باتری‌های خودرو‌های الکتریکی (EVs) استفاده می‌شود نیز بالاست. پالادیوم در حال حاضر حدود ۲۷۰۰ دلار در هر اونس معامله می‌شود که نسبت به دسامبر گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است. پالادیوم در سیستم‌های اگزوز خودرو و تلفن‌های همراه استفاده می‌شود.

تحلیلگران گروه خدمات مالی جهانی ژاپن، نومورا، اظهار کردند که تأثیرات منفی بر آسیا در درجه اول به این دلیل است که بیشتر این اقتصاد‌ها واردکننده خالص نفت هستند، از طرف دیگر، نزدیک به نیمی از هزینه‌های مصرف آسیایی صرف غذا و انرژی می‌شود. هند از جمله کشور‌هایی است که بیشترین تأثیر را از این روند می‌گیرد. درگیری اوکراین و روسیه می‌تواند تولید فولاد هند را مختل کند. روسیه و اوکراین هر دو تولیدکننده و صادرکننده فولاد و تامین کننده مواد خام مانند زغال سنگ و گاز طبیعی هستند. تحلیلگران می‌گویند که درگیری در اوکراین می‌تواند بر واردات زغال سنگ هند از روسیه تأثیر بگذارد. در اکتبر سال گذشته، هند و روسیه یک یادداشت تفاهم (MoU) برای مشارکت استراتژیک در معدن و فولاد، با تاکید ویژه بر زغال سنگ امضا کردند.

جمعه گذشته، قیمت نیکل در بورس فلزات لندن (LME) به حدود ۲۵۰۰۰ دلار در هر تن رسید که بالاترین قیمت در یک دهه اخیر است. روسیه حدود ۷ درصد از تولید جهانی نیکل را تامین می‌کند. علاوه بر این، روسیه ۱۸ درصد از واردات نیکل چین را به خود اختصاص داده است. با این حال، چین به دو دلیل ممکن است چندان تحت تأثیر جنگ قرار نگیرد. اول اینکه روابط استراتژیک نزدیکی با روسیه دارد. دوم، واردات آن از روسیه عمدتاً به شکل صفحات نیکل برای تولید فولاد ضد زنگ و آلیاژ است، نه باتری.

آلومینیوم، یکی دیگر از فلزاتی است که تأثیرات جنگ را مشاهده می‌کند. قیمت آلومینیوم LME در حال حاضر به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسیده است. روسیه حدود ۶ درصد از آلومینیوم خام جهانی را تولید می‌کند.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده