تاریخ: ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۲۷
بازدید: ۳۲۰
کد خبر: ۲۵۱۱۷۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد در میزگرد تخصصی همایش فلزات غیرآهنی اعلام کرد:

توجه ویژه به «اکتشاف»، «صنایع پایین دست» و «انتخاب تکنولوژی مناسب» در طرح جامع سرب و روی

توجه ویژه به «اکتشاف»، «صنایع پایین دست» و «انتخاب تکنولوژی مناسب» در طرح جامع سرب و روی
‌می‌متالز - مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد اعلام کرد: لازمه رسیدن به اهداف و برنامه‌های صنعت سرب و روی و تحقق چشم انداز ٢٠ ساله، گسترش فعالیت‌های اکتشافی، ارتقا کیفیت و توسعه صنایع پایین دست و انتخاب تکنولوژی مناسب در این حوزه است.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا حمایت در میزگرد تخصصی بررسی وضعیت صنعت سرب و روی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها در چهارمین همایش چشم انداز صنایع فلزات غیرآهنی، اظهار داشت: قبل از سال ۹۶، هیچ مسیر روشنی برای صنعت سرب و روی وجود نداشت، و طرح جامع سرب و روی پس از ۳ سال مطالعه، در سال ۹۹ به یک طرح هدفمند و دارای چشم انداز تبدیل شد.

وی ادامه داد: امیدواریم با ابلاغ طرح مذکور از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان سند بالادستی صنعت سرب و روی کشور، این طرح توسط صاحبان صنعت و ذینفعان اصلی مورد بهره برداری قرار گیرد.

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد تصریح کرد: با مشورت‌های انجام شده در این میزگرد، قرار شد موضوع آب، برق، گاز و دیگر زیرساخت‌ها لازم در زنجیره تولید، به صورت مدون در طرح جامع سرب و روی مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: با توجه به فاصله میزان ذخایر سرب و روی ایران (۵ درصد جهانی) و میزان استخراج (روی ۳.۸ درصد و سرب ۲.۴ درصد)، ضرورت دارد میزان استخراج سالانه افزایش یابد. به گفته حمایت، رشد استخراج معادن وابسته به توسعه اکتشافات است که باید قوانین ذیربط به گونه‌ای اصلاح شود که بتوان از ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه استفاده مطلوب کرد.

ضرورت جلوگیری از صدور مجوز فرآوری سرب و روی

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد تاکید کرد: با توجه به ظرفیت بالای ایجاد شده در حوزه فرآوری صنعت سرب و روی، باید از صدور مجوز احداث کارخانه فرآوری این صنعت جلوگیری شود و در مقابل، سرمایه گذاری‌ها به سمت فعالیت‌های اکتشافی و توسعه صنایع پایین دستی هدایت شود.

وی افزود: عوامل توسعه نامتوازن زنجیره تولید صنعت سرب و روی غفلت از انجام فعالیت‌های اکتشافی در حوزه سرب و روی، پایین بودن نسبت استخراج ماده معدنی به ذخایر، عدم توسعه صنعت بازیافت، ایجاد ظرفیت‌های مازاد فرآوری بدون توجه به نحوه تامین مواد اولیه و توسعه نیافتن کمی و کیفی ظرفیت‌های صنایع پایین دستی، از جمله این عوامل است.

ضرورت آماده باش کارخانه‌ها برای دریافت مواداولیه سولفیدی

حمایت اظهار داشت: با بهره برداری از فاز سولفیدی کارخانه‌های فرآوری سرب و روی در مهدی آباد، خوراک نیمی از ظرفیت تولیدکنندگان شمش روی کشور تامین خواهد شد. وی تاکید کرد: با توجه به روند رو به اتمام ذخایر انگوران، تولیدکنندگان داخلی باید برای استفاده از کنسانتره سولفیدی مهدی آباد آماده باشند.

بنا به این گزارش، در میزگرد بررسی وضعیت صنعت سرب و روی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها –که عصر دیروز در جریان چهارمین همایش چشم انداز صنایع فلزات غیرآهنی برگزار شد- اعضای تشکل‌های صنعت سرب و روی، فعالان و ذینفعان این صنعت، متخصصان، مشاورین فنی و برخی از کارشناسان حوزه اکتشاف ایمیدرو در این میزگرد حضور داشتند.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده