تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۱۶
بازدید: ۲۵۰
کد خبر: ۲۵۱۳۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بسته شدن پرونده کالا‌های متروکه در گمرک شهید رجایی با ساماندهی ۹۰ هزار کانیتنر

بسته شدن پرونده کالا‌های متروکه در گمرک شهید رجایی با ساماندهی ۹۰ هزار کانیتنر
‌می‌متالز - معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی با بیان اینکه ساماندهی حدود ۹۲ هزار کانیتنر کالای متروکه تا پایان هفته به اتمام خواهد رسید، گفت: تا دو هفته گذشته، ۹۱ هزار و ۳۰۰ کانتینر تعیین تکلیف شده است.

به گزارش می‌متالز، مهدی سعیدی معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی، در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش حجم کالا‌های متروکه گفت: پس از آنکه زمان متروکه شدن کالا‌ها از ۱۲ ماه به دو ماه کاهش یافت، بسیاری از کالا‌ها به عنوان کالای متروکه شناخته شد. این موضوع سبب شد تا کالا‌هایی که متروکه نبودند نیز به عنوان متروکه در نظر گرفته شود.

وی افزود: معمولا در طول یک سال ۴۰۰ تا ۵۰۰ کانتینر کالای متروکه داشتیم این روند تا سال ۱۳۹۶ وجود داشت، اما به یکباره این عدد به متوسط سالی ۲۰ هزار کانتینر رسید که بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد آن‌ها را صاحب کالا ترخیص می‌کرد، اما ما امکان تشخیص اینکه کدام کالا ترخیص می‌شود را نداشتیم در نتیجه تشریفات همه این موارد را آغاز می‌کردیم.

سعیدی با بیان اینکه در حین انجام این تشریفات صاحبان کالا به صورت مکرر برای دریافت کالا اقدام می‌کردند و این مساله سبب کند شدن روند تشریفات می‌شد، گفت: پس از حدود چهار سال و با توجه به فشار کالایی بسیار بالایی که وجود داشت، یک برنامه‌ریزی مدون با همکاری سازمان بنادر، اموال تملیکی و گمرک صورت گرفت که در نتیجه آن تا آخر هفته آینده و با مساعدت مرجع قضایی کل کالا‌های متروکه تا پایان سال ۱۳۹۹ تعیین تکلیف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ نیز حدود دو هزار کالا وجود دارد که عموما در حال ترخیص هستند، گفت: اکثر این کالا‌ها در انتظار صدور کد رهگیری بانک و ثبت سفارش هستند و پیش‌بینی این است که در دو ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ عمده این کالا‌ها ترخیص شود. اگر مشکلات ارزی کشور حل شود، حجم کالا‌های متروکه به شدت کاهش خواهد یافت و همه کالا‌ها وارد بازار خواهد شد.

معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی در خصوص موجی که اخیرا در مورد کالا‌های متروکه شکل گرفته است، گفت: علت موج اخیر این است که تعداد کالا‌های متروکه به شدت افزایش یافته است. نمی‌توان به تمامی این کالا‌ها نیز متروکه گفت چرا که بخش عمده آمار شامل کالا‌هایی است که در حال ترخیص هستند. در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار کانتینر کالای متروکه در طول یک سال به ما اعلام می‌شود، اما تا تشریفات مربوط به آن‌ها به اتمام برسد بخش عمده آن ترخیص شده و در نهایت حدود هزار کانتینر به عنوان کالای متروکه باقی می‌ماند، اما همچنان آمار کلی بسیار بالا دیده می‌شود.

وی گفت: این مساله به مدت زمان دو ماهه تعیین شده و کمبود امکانات در برخی از گمرکات، ادارات بنادر و سازمان اموال تملیکی مربوط می‌شود. در نهایت این دو عامل در کنار حجم بالای کار سبب کند شدن فرآیند‌ها می‌شود. در حال حاضر با توجه به هم‌افزایی گمرک، سازمان بنادر و سازمان اموال تملیکی سرعت انجام کار افزایش یافته است.

سعیدی تاکید کرد: در واقع از مجموع ۹۸ هزار کانتینر که به عنوان کالای متروکه تشخیص داده شده است در نهایت حدود هزار تا دو هزار کانتینر باقی مانده است و با اقدامات انجام شده تا انتهای سال ۱۴۰۰ ما دیگر کانتینری که مربوط به پیش از سال جاری باشد را نخواهیم داشت و تمامی موارد تعیین تکلیف خواهد شد.

وی افزود: در خصوص کالا‌های متروکه نباید به دنبال مقصر گشت بلکه افزایش کالا‌های متروکه را باید در مشکلات ارزی کشور و کاهش مدت ماندگاری کالا‌ها به دو ماه جست‌وجو نمود. امیدوار هستیم با کاهش مشکلات ارزی و اقداماتی که دولت در این زمینه انجام داده است، حجم کالا‌های متروکه نیز کاهش پیدا کند و ترخیص کالا‌ها با روند بهتری صورت بگیرد.

معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی در ادامه گفت: تا دو هفته گذشته، حدود ۹۱ هزار و ۳۰۰ کانتینر تعیین تکلیف شده است و شش هزار و ۹۰۰ کانتیر باقی مانده است. در این مدت بسیاری از این کالا‌ها ترخیص و یا به سازمان اموال تملیکی تحویل داده شد. در حال حاضر ۵۱۳ کانتینر از سال ۱۳۹۹ باقی مانده است که در تلاش هستیم تا پایان هفته جاری این موارد را نیز تعیین تکلیف کنیم تا پرونده کالا‌های مربوط به سال ۱۳۹۹ به قبل به صورت کامل بسته شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت