به گزارش میمتالز، حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا، با بیان اینکه در سالهای اخیر امام خامنهای برای پیشرفت اقتصاد ایران بر روی نکاتی از قبیل اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی، افزایش تولید و ظرفیتهای دانش بنیان متمرکز شدهاند اظهار داشت: نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغالآفرین» نشان از تدبیر و بصیرت ایشان دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان میتواند ایران را به یکی از قطبهای صنعتی منطقه تبدیل کند افزود: ضرورت توجه به سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیانها منجر شد که مجلس یازدهم طرح جهش تولید دانش بنیان را تدوین و آن را تصویب کند تا قوانین لازم برای تسهیل فعالیت این حوزه فراهم شود.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس انقلابی گام نخست را در حمایت از این شعار برداشته و قوانین خوبی را در راستای حمایت از مباحث دانش بنیان تصویب کرده است گفت: دولت هم باید گام دوم را در این راستا بردارد و نتیجه آن باید تولید، رفع محرومیت و رفع فقر و دانشافزایی شود و جوانان این مرزوبوم در دنیا بدرخشند و سفره مردم در حوزه معیشتی گسترده شود.
وی با اشاره به اینکه باید در راه تحقق این شعار همه دست به دست هم بدهیم و امروز هیچ عذر و کوتاهی از هیچ نهادی نه مجلس و نه دولت و نه قوه قضائیه پذیرفته نیست عنوان کرد: باید برای اجرایی شدن فرمان امام خامنهای همه تلاش کنیم و نتیجه آن حرکت کشور به جلو و پیشرفت باشد.
حسینیکیا با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا در حوزه تولید و اشتغال گام بلندی برداریم و اولویت را در برنامهریزیها به موضوعات دانش بنیان اختصاص دهیم که ظرفیت فراوان و اشتغالزایی خوبی به دنبال دارد بیان کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند علت طرح مسائل اقتصادی در روز اول سال بهخاطر اهمیت مساله اقتصاد است و اگر در کشور اقتصاد همراه با عدالت به وجود بیاید همه زمینههای پیشرفت، فعال خواهد شد و کشور به پیشرفت واقعی خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه امام خامنهای راه رسیدن به رشد اقتصادی را حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان دانسته اند و افزود: منظور از اقتصاد دانش بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصهها است که نتیجه آن، کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابتپذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمام شده محصولات در داخل است.
نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسوولان باید از شرکتهای دانشبنیان از طریق خرید محصولات آنها یا تخصیص امکانات حمایت لازم را داشته باشند گفت: به فرموده امام خامنهای اشتغالآفرینی با افزایش شرکتهای دانش بنیان محقق میشود.
وی باز شدن گره صنعت خودروسازی را استفاده از دانش بنیانها دانست و اظهار کرد: باید با حمایت از شرکتهای دانشبنیان زمینه تولید خودروی ارزانقیمت و باکیفیت فراهم شود.
حسینیکیا با اشاره به اینکه لازمه خروج از بحرانهای اقتصادی کشور استفاده از ظرفیتهای فراوان دانش بنیان است، بیان کرد: توجه به دانش بنیانها از یک سو منجر به حل معضل بیکاری شده و اشتغالزایی برای کشور به همراه دارد و از سوی دیگر میتواند با ارتقا فناوریها نیاز صنایع بزرگ کشور را برطرف کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم