تاریخ: ۰۴ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۱۴
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۲۵۲۴۰۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
یادداشت معاون سرمایه‌های انسانی و سازماندهی شرکت فولاد مبارکه؛

اکسیر «تولید» و توجه به سرمایه‌های انسانی جهت محقق کردن شعار سال

اکسیر «تولید» و توجه به سرمایه‌های انسانی جهت محقق کردن شعار سال
‌می‌متالز - اکسیر «تولید» و توجه به سرمایه‌های انسانی از جمله الزامات اساسی برای محقق کردن شعار سال ۱۴۰۱ و کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است.

به گزارش می‌متالز، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با نگاهی عالمانه و واقع بینانه، در پیام نوروزی خود با تمرکز بر مشکل اصلی کشور و مردم، شعار ۱۴۰۱ را باهدف رفع این مشکل تعیین و اعلام کردند. معظم له در پیام خود با مروری برشیرینی‌ها، تلخی‌ها، فراز‌ها و فرود‌ها در سال ۱۴۰۰؛ مهم‌ترین تلخی سالی را که گذشت، درد و رنج مردم در مشکل معیشت دانسته و حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) با تشخیص درست، مشکل اصلی کشور در سال‌های اخیر از یک سو و با ریشه یابی این مشکل از سویی دیگر، شعار‌های چندسال گذشته را با هدف حل این مشکل تعیین کردند.

شعار سال ۱۴۰۱ هم با همین نگاه تعیین شده و جای امید فراوان است که در پرتو همت مسئولان کشور و آحاد مردم، سال ۱۴۰۱، سال عبور از این مشکل و کاهش چشمگیر آن باشد. مشکل آزاردهنده کشور، مشکل اقتصاد و معیشت مردم است. از منظر ولایت، «تولید» همان اکسیرحلّال این مشکل است. اکسیر «تولید» برای حل مشکل اقتصادی کشور، برگرفته از نگاه‌های کارشناسانه و صاحب نظران در حوزه اقتصاد است. از همین رو کلید واژه تولید در شعار‌های سال‌های گذشته، به صورت پررنگ تکرار شده است. شعار‌هایی چون: «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» در سال ۱۳۹۱، «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» در سال۱۳۹۶، «رونق تولید» در سال ۱۳۹۸، «جهش تولید» در سال ۱۳۹۹ و شعار «تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی‌ها» در سال۱۴۰۰، نمونه‌هایی از این دست شعار‌ها هستند.

تمرکز راهبردی بر موضوع «تولید» در شعار‌های سال‌های گذشته، دارای یک منطق قوی علمی و تجربی است. این منطق در پیام نوروزی رهبر حکیم انقلاب اسلامی این چنین تشریح شد: «در این چندساله بنده برای شعار سال، (تولید) را عمدتا محور قرار دادم با یک «قیدی»، یا یک «خصوصیتی»؛ علت هم این است که «تولید» کلید حل مشکل اقتصادی کشور است.»

تولیدملی در واقع راه اصلی عبور از سختی‌ها و دشواری‌های اقتصادی برای کشور است. یعنی مهم‌ترین مسائل اقتصادی کشور را، مسئله تولید، رواج تولیدملی و رونق تولیدملی حل می‌کند. طبیعت تولید این است. این است که ما بر روی تولید تکیه کردیم، یعنی رشد اقتصادی را افزایش می‌دهد، اشتغال ایجاد می‌کند، تورم را کاهش می‌دهد، درآمد سرانه را افزایش می‌دهد و رفاه عمومی ایجاد می‌کند. علاوه بر این؛ دارای تاثیرات روانی است، اعتماد به نفس ملی را بالا می‌برد و احساس عزت مندی را در ملت بوجود می‌آورد. تولید یک چنین «اکسیری» است.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی با چنین منطقی، در شعار سال۱۴۰۱ نیز بر موضوع «تولید» با دو قید جهت دهنده، تعیین کننده و سرنوشت ساز تکیه کرده و سه کلمه «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» را به عنوان شعار سال ۱۴۰۱، اعلام کردند.

گرچه شعار‌ها در سال‌های گذشته تا حدودی کارساز بوده و بعضا گره‌هایی را گشوده، اما در مواردی هم این شعارها، به طور شایسته و بایسته مورد توجه قرار نگرفت و به همین دلیل، مشکلات اقتصادی استمرار یافته است. باتوجه به دولت سیزدهم که دولت مردمی با رویکرد انقلابی و جهادی اینک سرکار است و بار اصلی پیاده سازی این شعار هم بر عهده دولت است، بسیار جای امیدواری وجود دارد که شعار سال ۱۴۰۱، به معنای دقیق کلمه مورد توجه واقع شود. این مهم و انتظار نیز از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفت و فرمودند: «البته این دولت با وضعی که من مشاهده می‌کنم، با تحرکی که رئیس جمهور محترم و همکارانشان دارند، ان شاءالله پیشرفت خواهد کرد. یعنی این شعار روی زمین نخواهد ماند».

امید آن است که پس از یک دوره طولانی و چندین ساله، سال ۱۴۰۱ از جهت جدی‌تر گرفته شدن شعار سال برای پیاده سازی و تحقق، سالی کاملا متفاوت از سال‌های پیشین باشد. مطالبه رهبر عزیزمان از دستگاه‌ها و روسای قوا و به ویژه از دولت برای حل مشکل اقتصادی، در واقع همان مطالبه حق مردم عزیزمان می‌باشد. «تولید دانش بنیان با رویکرد اشتغال زایی، راهبرد اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، رسیدن به استقلال اقتصادی و قطع وابستگی‌های آزاردهنده در حوزه اقتصاد و معیشت مردم است».

برای نیل به این هدف مهم و اساسی، توجه به الزامات پیاده سازی شعار سال به معنای دقیق کلمه امری بسیار ضروری است؛ که پاره‌ای از این الزامات عبارت است از:

۱- طرح «جهش تولید دانش بنیان»، به سرعت مراحل نهایی قانون شدن را طی کرده و پس از ابلاغ، به عنوان نقشه راه پیاده سازی شعار سال ۱۴۰۱، در دستورکار دستگاه‌ها قرارگیرد.

۲- ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی در تمامی بخش‌های اقتصادی اعم از صنعتی، کشاورزی، خدماتی و ... با رویکرد دانش بنیان کردن تولید، به صورت حداکثری مورد توجه و بهره برداری قرارگیرد.

۳-طبق قانون «جهش تولید دانش بنیان»، نهضت به کارگیری نخبگان و فارغ التحصیلان در حوزه‌های مختلف به راه افتاده، از این طریق علاوه بر سرعت بخشیدن به رونق و جهش تولید دانش بنیان، به معضل و درد آزار دهنده چندین ساله لشکر فارغ التحصیلان و نخبگان بیکار در کشور، پایان داده شود. تسهیلات خاص دولتی و برخورداری از برخی از معافیت‌ها مانند معافیت مالیاتی، کمک کننده به ایده نهضت به کارگیری نخبگان و فارغ التحصیلان خواهد بود.

۴- صدور مجوز‌ها و واگذاری تسهیلات مانند: زمین، وام و ... برای شرکت‌ها و موسسات تولیدی دانش بنیان، در اولویت تمام دستگاه‌ها قرار گیرد.

۵- با قاچاق کالا به عنوان سم مهلک برای تولیدملی و داخلی، برخوردی قاطع شده؛ امر رهبر حکیم انقلاب اسلامی مبنی بر آتش زدن کالای قاچاق جلوی چشم قاچاقچی و مردم، به معنای دقیق کلمه اجرایی شود.

۶-واردات تمامی کالا‌هایی که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد، طبق نظر رهبر عزیزمان، حرام شرعی و قانونی دانسته شده و جلوی واردات این قبیل کالا‌ها گرفته شود.

۷-با تشکیل ستادی در وزارت صمت و صنایع بزرگ، تمامی کالا‌های وارداتی مورد نیاز کشور که ارز بری بالایی دارند و فعلا امکان تولید آن در داخل کشور نیست، شناسایی شده و با حمایت ویژه از شرکت‌های دانش بنیان، زمینه‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تولید این کالا‌ها در کشور فراهم شود. تجربه بسیار ارزشمند تولید انواع واکسن ضدکرونا و انواع کیت‌های تشخیص در داخل کشور نشان داد، ایران و ایرانی امکان تولید هرکالا و محصولی را دارد.

ریشه و نخ تسبیح همه مطالب بالا سرمایه‌های انسانی است که باید فرامین را دانسته واجرا نمایند و به شعار بسنده نکنند.

در این خصوص دشمن هم بر روی شعار و خلاف آن کار می‌کند که باید هوشیار بود.

مهدی کفایت، معاون سرمایه‌های انسانی و سازماندهی شرکت فولاد مبارکه

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین