تاریخ: ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۲۶
بازدید: ۱۲۵
کد خبر: ۲۵۲۸۴۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد چشمگیر تجارت ایران با کشور‌های دوردست

‌می‌متالز - رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از رشد چشمگیر تجارت با کشور‌های دوردست خبر داد و گفت: تحریم روسیه و کاهش تجارت این کشور، فرصتی برای ایران ایجاد کرده تا مبادلات تجاری خود را افزایش دهیم.

به گزارش می‌متالز، علیرضا پیمان‌پاک با تاکید بر اینکه موقعیت فعلی روسیه و تحریم‌های جهانی علیه این کشور فرصت بزرگی برای ایران فراهم کرده است، اظهار کرد: باید از این فرصت بهترین بهره‌برداری را انجام دهیم و با تامین بازار روسیه و با استفاده از مواداولیه این کشور، تولید را رونق و صادرات را افزایش دهیم.

وی افزود: می‌توانیم کالا‌هایی مانند آرد، روغن و انواع مواد غذایی را بر اساس ورودموقت وارد و پس از فرآوری در بازار کشور‌های دیگر به فروش برسانیم. پیمان‌پاک تصریح کرد: به تمام راهکار‌های لازم برای توسعه روابط تجاری با روسیه توجه کرده ایم و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است تا با همراهی کارگروهی تشکیل شده زیرنظر معاون اول رئیس‌جمهوری بهترین بهره‌برداری را از شرایط پیش‌آمده در بازار این کشور ببریم. وی با بیان اینکه شرکت‌های روسی نیز از موقعیت پیش‌آمده استقبال کرده و برای توسعه روابط تجاری با ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند، تاکید کرد: پایه مبادلات تجاری، کسب‌وکار‌های خصوصی هستند که در حال‌حاضر چشم‌انداز روشنی در این زمینه دیده می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: به‌دنبال افزایش درآمد جدی از موقعیت ژئوپلیتیکی کشور نه فقط از روسیه، بلکه از همه کشور‌های منطقه از طریق ورودموقت و ترانزیت هستیم که می‌تواند گشایش‌های بسیاری را به همراه داشته باشد.

وی افزود: بیش از ۸۰‌درصد خواسته‌های تجاری مربوط به شرایط داخلی است تا با فراهم کردن تسهیلاتی در گمرک، حمل‌ونقل و سیستم بانکی و رفع مشکلات در این زمینه ارتباطات اقتصادی شکل گرفته و سرعت بیشتری پیدا کند. پیمان‌پاک گفت: در صادرات با کشور‌های دوردست رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده‌ایم که آمار‌ها نیز این روند را تایید می‌کنند.

وی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر اندونزی ۹۸ درصد، آفریقای‌جنوبی هزار‌درصد و چین ۳۰‌درصد شاهد رشد بودیم، همچنین صادرات به کشور‌هایی مانند ونزوئلا، برزیل، الجزایر، لیبی و کنیا نیز افزایش داشته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه فقط در کشور‌های منطقه و همسایه شاهد افزایش صادرات نبوده‌ایم، تصریح کرد: به دلیل جایگاه ژئوپلیتیک و حضور کشور‌های مکمل با اقتصاد ایران در منطقه می‌توانیم بازار پایدار و ماندگاری را به‌دست آوریم. وی با بیان اینکه برخی کشور‌های آفریقایی که دروازه ورود ایران به این منطقه هستند، در اولویت تجاری قرار دارند، اظهار کرد: تاکنون در مبادلات با همسایگان غفلت داشته‌ایم، اما با افزایش توجه به این بخش، رشد تجاری بیشتر نشان می‌دهد، اما به‌طور کلی باید وضع بازار، حجم، قابلیت رقابت کالا‌های ایرانی، مزیت و شرایط لجستیکی کشور‌های اولویت دار تجاری مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوانیم با حضور در کشور‌های متنوع، موفق عمل کنیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد‌توجه تجاری در دولت، ترانزیت است، اظهار کرد: در حال‌حاضر شاهد رشد ۱۰۰‌درصدی در این بخش هستیم که درآمد خوبی را برای کشور به همراه داشته و این در حالی است که کمترین سرمایه‌گذاری و تامین زیرساخت در این بخش صورت گرفت. وی با بیان اینکه زیرساخت‌ها در این بخش مشکلات فراوانی را دارد، تصریح کرد: شبکه ناوگان جاده‌ای فرسوده است، درحالی‌که ۹۳‌درصد حجم ترانزیت در جاده‌ها انجام می‌شود و از سوی دیگر استفاده از بخش ریلی نمی‌شود؛ همچنین سیستم کشتیرانی ضعیف است و نیاز به توسعه در بخش بنادر نیز دیده می‌شود.

پیمان‌پاک تاکید کرد: جزئیات این مشکلات و نحوه رفع آن بررسی و برای بهبود برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است و استفاده از کریدور شمال‌جنوب و مسیر‌های شرق و غرب نیز در دستور کار قرار گرفته تا با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه، صمت، راه و شهرسازی و نفت سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت انجام و عملیاتی شود. وی تاکید کرد: معتقدم بخش قابل‌توجهی از درآمد کشور در چند سال‌آینده از بخش ترانزیت و ورودموقت به‌دست خواهد آمد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه ایران پتانسیل صادرات ۷۰۰‌میلیون دلار دارو‌های بیوتکنولوژی درجه یک را دارد، اظهار کرد: در حال‌حاضر فقط ۲۰۰‌میلیون دلار از این بخش صادر می‌شود که رقم بسیار کمی است، زیرا قید و بند‌هایی برای این صنعت به‌وجود آورده‌ایم که مانع هرگونه توسعه می‌شود.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: طی ۶‌ماه گذشته همراه با وزیر صنعت، معدن و تجارت به هشت کشور سفر کردیم که اولین گزینه درخواست برای صادرات به این کشور‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بود. پیمان‌پاک با بیان اینکه برای توسعه در این بخش نیاز به برخی مواداولیه است که می‌توانیم از هند و اروپا تامین کنیم، افزود: بسیاری از تولیدکنندگان دارو درخواست واردات از محل صادرات داشتند که مشکل اصلی محسوب می‌شد و درصدد رفع آن برآمدیم.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده