به گزارش میمتالز، یک منبع خبری گفت که ارزانفروشی و تخفیفهای روسیه این بار به فولاد رسید. روسیه حالا فولاد و مواد معدنی خود را هم با تخفیف بالا میفروشد تا در بازار جذاب باقی بماند.
روسیه پیش از این هم اقدامی مشابه برای از بین بردن اثر تحریمهای نفتی خود کرد. این کشور، مورد تحریمهای آمریکا، اروپا، استرالیا و چند کشور دیگر قرار گرفت و چند روز پیش اعلام کرد که چینیها از زمان اعمال تحریمهای نفتی روسیه، بیش از پیش خواهان نفت و گاز این کشور شدهاند.
این رسانه همچنین اعلام کرد که با توجه به سابقه سیاسی روسیه، احتمالا این کشور هم اقدام به ارزانفروشی کرده است. به همین دلیل هم چینیها که احتمالا اکنون یکی از بزرگترین مشتریان نفت و گاز روسیهاند، بیش از پیش به دنبال خرید نفت و گاز از این کشورند.
این اولین باری نیست که چین نفت و گاز یک کشور تحریمشده را با قیمت پایین میخرد. چین طی چند ماه اخیر به طور ناگهانی، خرید نفت از ایران را به شدت افزایش داد.
این در حالی است که چند ماه پیش، مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی تهران گزارشی منتشر کرد که طبق دادههای آن چین در هفت ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰، خرید نفت از ایران را ۹۹ درصد کاست. چین در این مدت، عمده نفت خود را از عربستان دریافت میکرد.
حالا نوبت ارزانفروشی روسیه به فولاد رسیده است. ارزانفروشی فولاد در روسیه، باعث کسادی بازار فولاد ایران هم شده است.
فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته بین ۷۶۰ تا ۸۵۰ دلار به ازای هر تن بود. این میزان خبر از افت چهار و نیم درصدی قیمت فولاد میدهد. میانگین این قیمت نسبت به قیمتهای ۱۷فروردین، ۴.۴ درصد کاهش داشته است.
البته این تمام ماجرا نیست. چند روز پیش هم وزارت صمت در یک مصوبه جدید، تصمیم به اعمال عوارض صادرات بر محصولات معدنی گرفت؛ بنابراین اگر روسیه به ارزانفروشی ادامه دهد و از سوی دیگر، فشارهای داخلی هم اجازه صادرات به تولیدکنندگان داخلی ندهد، احتمالا صادرات مواد معدنی ایران در سال جدید، افت بسیار زیادی را تجربه میکند.
منبع: تجارت نیوز