تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۱۴
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۲۵۴۹۳۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

اتحادیه‌ها، اصناف و رسانه‌ها نقش مهمی در گسترش اطلاع‌رسانی درباره مبارزه با قاچاق کالا دارند

اتحادیه‌ها، اصناف و رسانه‌ها نقش مهمی در گسترش اطلاع‌رسانی درباره مبارزه با قاچاق کالا دارند
‌می‌متالز - وزیر صمت در چهارمین جلسه از سلسله نشست‌های ستاد مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی وزارت صمت، گفت: اطلاع‌رسانی در خصوص مبارزه با قاچاق کالا باید گسترش یابد که در این حوزه اتحادیه‌ها، اصناف و رسانه‌ها ازجمله رسانه ملی، نقش مهمی ایفا می‌کنند.

به گزارش می‌متالز، سیدرضا فاطمی‌امین افزود: در موضوع مبارزه با قاچاق کالا، آموزش نقش بسیار مهمی دارد و باید با فرهنگ‌سازی لازم، شبکه‌سازی مناسب در این زمینه انجام شود.

وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین بر تسریع درروند مبارزه با قاچاق کالا و گسترش کار تأکید کرد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت: پیگیری مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی در قالب ۱۲ راهبرد اصلی و ۳۸ اقدام کلیدی

همچنین محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در پایان این نشست در جمع خبرنگاران، بیان کرد: در قالب ۱۲ راهبرد اصلی و ۳۸ اقدام کلیدی، موضوع مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی را دنبال می‌کنیم تا مردم به ثبات خاطر و اطمینان عمومی برسند.

تأثیر رسانه‌ها بر آگاهی عمومی مردم از کالا‌های تقلبی

وی ادامه داد: افکار سنجی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که مردم درصد بسیار بالایی از کالا‌های خارجی موجود در بازار را در تقلبی می‌دانند، بنابراین اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته از سوی رسانه‌ها در این حوزه بسیار مؤثر بوده است.

تکمیل سامانه‌ها برای نظام دهی در بازار

وی بابیان این‌که تکمیل سامانه‌ها را برای نظام دهی در بازار پیگیری می‌کنیم، اضافه کرد: سامانه اطلاع‌رسانی، سامانه ضمانت کالا، سامانه‌های گمرکی، سامانه جامع انبار‌ها و سامانه مرتبط با کالای استاندارد به‌صورت هم‌زمان برای مبارزه با کالا‌های تقلبی، جعلی، غیراستاندارد و قاچاق به نظام مناسب می‌رسند.

ظرفیت‌های قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا

معاون صنایع عمومی وزارت صمت ابلاغ قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در خصوص مبارزه با قاچاق کالا را یکی از کار‌های خوب در این حوزه دانست و گفت: این قانون در قالب اصلاحیه، اختیارات جدیدی را برای برخورد با متخلفان ارائه کرده است.

جرم انگاری خدماتی که به فرآیند کالای قاچاق کمک می‌کند

برادران ادامه داد: در این قانون آمده است که اگر خدماتی که ارائه می‌شود به فرآیند کالای قاچاق کمک می‌کند، جرم محسوب می‌شود. برای مثال اگر صاحب تعمیرگاه کالای قاچاق را عامدانه مصرف می‌کند و در اختیار مشتری قرار می‌دهد، این جرم محسوب است.

وی همچنین تصریح کرد: با مجموعه این اقدامات هرکس با شناخت مسئولیت اجتماعی خود در حوزه مبارزه با قاچاق کالا گام برمی‌دارد تا به یک بازار متعادل دست پیدا کنیم.

فرصت ۳ ماهه برای برخورد و شناسایی کالا‌های خارج از شبکه

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در پایان تأکید کرد: برای برخورد و شناسایی کالا‌های خارج از شبکه، سه ماه فرصت دادیم، اما فرآیند دریافت شناسه کالا توسط تولیدکنندگان از ۱۵ فروردین‌ماه آغازشده است.

گفتنی است، چهارمین جلسه سلسله نشست‌های ستاد «مبارزه با کالا‌های قاچاق و تقلبی» وزارت صمت، امروز با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، معاون تجارت و خدمات و معاون صنایع عمومی وزیر صمت، رئیس سازمان ملی استاندارد و رئیس سازمان حمایت و نمایندگانی از ناجا...... برگزار شد.

سه جلسه پیشین این سلسله نشست‌ها با همراهی نهاد‌های مختلف ازجمله قوه قضائیه، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان ملی استاندارد، گمرک، سپاه و... برگزارشده بود.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده