به گزارش میمتالز، افزایش روزانه قیمتها گر چه شاید در نگاه نخست به گونهای به نظر برسد که گویی نتیجه بالا رفتن قیمت ارز است، اما همگان بر این امر به خوبی واقف هستند که همیشه گرانیها به این دلیل نیست و به طور غیر مستقیم ردپایی از نبود مدیریت صحیح اقتصادی در بروز گرانیها مشهود است.
اگر اقتصاد به درستی مدیریت شود قطعاً نوسانات ارزی تأثیر چشمگیری بر قیمت محصولات داخلی نخواهد داشت، اما در وضعیتی همچون اکنون که در زمینه مدیریتی اتفاقات تلخی را شاهد هستیم و در برخی حوزهها ناکارآمدیها به اوج خود رسیده است گرانی ارز نیز بر شدت مشکلات میافزاید و از این ناحیه نیز دچار مشکل میشویم.
مسائل مربوط به نرخ ارز از چنان اهمیتی برخوردارند که چندین سال پیش مسوولان برای فرار از گرانیهای گسترده، ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نیازهای اساسی مردم جامعه تخصیص دادند تا قیمتها را در بازار کنترل کنند.
قیمتها نه تنها کنترل نشد بلکه بخشی از این ارز نیز از بازار فروش سردرآورد و به نوسانات ارزی دامن زد.
به اعتقاد من اگر مسوولان قصد کنترل قیمتها را دارند باید از طریق اقدامات اساسیتر یعنی نظارت مستمر و صحیح بر بازارها، ایجاد تعادل در قیمت ها، برقراری تناسب میان عرضه و تقاضای کالاها و ایجاد ثبات و آرامش در بازارهای اقتصادی، شرایط را برای بهبود وضعیت مهیا کنند.
تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب تثبیت قیمتها نشد به همین جهت باید امیدوار باشیم که حذفش نیز چندان مشکل زا نباشد.
نمیتوان به طور قطع گفت که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت، اما به طور قاطع میتوان اذعان داشت که تخصیص آن موجبات سوء استفاده و رانت را برای عدهای رقم زد که در نهایت اقتصاد را مشوش کردند.
منبع: نوآوران آنلاین