تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۳۶۸
کد خبر: ۲۵۶۲۸۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مقاومت سنگ آهن در کانال ۱۵۰دلاری

مقاومت سنگ آهن در کانال ۱۵۰دلاری
‌می‌متالز - با وجود بروز سیگنال‌های کاهشی در بازار سنگ آهن، از جمله استمرار قرنطینه‌های سختگیرانه از سوی دولت چین به‌منظور کنترل کرونا در این کشور و اعلام چین مبنی بر استمرار سیاست کاهش تولید فولاد در این کشور به‌منظور کاهش انتشار آلاینده‌های کربنی در سال ۲۰۲۲، همچنان سنگ آهن توانست کانال ۱۵۰دلاری را در هفته منتهی به روز جمعه ۲۲آوریل حفظ کند.

به گزارش می‌متالز، در این شرایط، کاهش تولید معدنی سنگ آهن از سوی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این محصول به دلیل شیوع مجدد کرونا در این مناطق و افزایش هزینه نیروی کار از حفظ سطوح بالای قیمتی به‌رغم تضعیف تقاضا حمایت می‌کند.

بلاتکلیفی سنگ آهنی‌ها با سیگنال‌های متناقض اژد‌های زرد

به گزارش پلتس، هر تن سنگ آهن عیار ۶۲‌درصد استرالیا تحویل بنادر شمالی چین روز جمعه ۲۲آوریل با نرخ ۱۵۰دلار و ۵۰سنت مورد معامله قرار گرفت که این قیمت کف نرخ فروش این محصول ظرف سه‌هفته اخیر بود؛ اما با توجه به روند کاهش تقاضا در چین پس از شیوع کرونا و محدودیت‌های قرنطینه‌ای در این کشور رقمی قابل‌توجه به شمار می‌رود.

محدودیت‌های قرنطینه‌ای سختگیرانه اعمال‌شده در استان‌های مختلف چین ظرف یک‌ماه اخیر به کاهش فولادسازی در این کشور منجر شد که این موضوع تضعیف تقاضای سنگ آهن با تحویل فیزیکی را به همراه داشت. با این حال، افت فولادسازی در چین ظرف سه‌ماه ابتدایی سال‌جاری میلادی و انتظار فعالان بازار برای گرفتن مجوز افزایش تولید فولادساز‌ها در این کشور با پایان یافتن موج کرونا باعث شد تا سنگ آهن بتواند کانال قیمتی ۱۵۰ و حتی ۱۶۰دلاری را حفظ کند و تقاضا برای سنگ آهن در معاملات آتی افزایشی باشد. در عین حال، محدودیت‌های قرنطینه‌ای اعمالی در چین و به‌خصوص در شانگهای، به عنوان بزرگ‌ترین مرکز تبادلات تجاری این کشور باعث شد تا از حجم واردات سنگ آهن به چین ظرف هفته‌های گذشته کاسته شود.

موجودی انبار‌های سنگ‌آهن ۴۵بندر مهم چین برای نهمین هفته متوالی در هفته اخیر کاهشی بود. این افت متاثر از کاهش تخلیه کشتی در بنادر چین و محدودیت‌های حمل ونقل در این کشور رقم خورد. کاهش موجودی انبار‌های سنگ آهن در بنادر چین، سیگنالی افزایشی برای بازار سنگ‎ آهن تلقی می‌شود؛ اما محدودیت‌های قرنطینه، آینده بازار محصولات فولادی را تیره کرده است که این موضوع در تقابل با سیگنال‌های افزایشی قرار دارد.

تصمیمی خلاف پیش‌بینی

مطابق داده‌های منتشرشده از سوی WORLD STEEL میزان تولید فولاد جهانی در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۲ کاسته شده است که این کاهش تولید در چین فراتر از سایر نقاط دنیا بود. چینی‌ها در ژانویه ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۱میلیون و ۷۰۰‌هزار تن فولاد خام تولید کردند که این رقم نسبت به میزان تولید فولاد این کشور در ژانویه ۲۰۲۱ کاهش ۴/ ۹درصدی و نسبت به میزان تولید فولاد در ماه قبل (دسامبر ۲۰۲۱) افت ۵/ ۵درصدی داشت. روند کاهش تولید فولاد در ماه فوریه نیز در چین ادامه داشت؛ به نحوی که فولادسازان چینی در این ماه بالغ بر ۷۵میلیون تن فولاد تولید کردند که این رقم نسبت به میزان تولید در زمان مشابه سال قبل کاهش ۶/ ۹درصدی و نسبت به ماه ژانویه ۲۰۲۲ افت ۲/ ۸درصدی داشت.

ظرف هفته‌های گذشته، شهر تانگشان چین به عنوان قطب فولادسازی این کشور با شیوع گسترده بیماری کرونا روبه رو شد. اعمال محدودیت‌ها از سویی تولید فولادسازان چینی را تحت‌الشعاع قرار داده و از سوی دیگر روند حمل مواد اولیه و محصولات نهایی را کند یا متوقف کرده است. به این ترتیب انتظار می‌رود که روند کاهش تولید فولاد چین در سومین‌ماه از سال‌جاری میلادی نیز ادامه دار باشد.

افت محسوس تولید فولاد در چین ظرف سه‌ماه ابتدایی سال‌جاری میلادی باعث شده بود تا اغلب تجار چینی انتظار داشته باشند که با اتمام موج اخیر شیوع کرونا در این کشور، دولت مجوز افزایش تولید را به فولادسازان بدهد و با اعمال محرک‌های اقتصادی از رشد تولید حمایت کند؛ اما این برآورد غلط از آب درآمد و دولت چین هفته گذشته از استمرار کاهش تولید فولاد خبر داد. کاهش تولید فولاد با افت تقاضا برای مواد اولیه، سیگنالی کاهشی برای بازار سنگ آهن خواهد بود.

چالش عرضه ادامه دار می‌شود

شرکت‌های BHP بیلتون و ریوتینتو، از بزرگ‌ترین معدن کاران جهان، از کاهش تولید سنگ آهن در سه‌ماه ابتدای سال ۲۰۲۲ خبر دادند و این موضوع را عاملی در جهت افزایش فشار به فولادسازان جهانی اعلام کردند. شیوع کرونا در استرالیا به کاهش کارگران معدن منجر شده و از این منظر تولید و استخراج این محصول را کاهش داده است.

در عین حال، افزایش هزینه جهانی انرژی بر هزینه تولید و حمل سنگ آهن در دنیا افزود که این موضوع نیز بر ریسک تولید این محصول اضافه شده است.

با وجود این، موسسه RBC در گزارشی عنوان کرد که کاهش تولید فولاد در دنیا می‌تواند به افزایش ذخایر سنگ آهن در بازار‌های جهانی منجر شود؛ این موضوع نرخ سنگ آهن را تحت فشار کاهشی قرار می‌دهد. اما برخی تحلیلگران بر این باورند که تقاضای کمتر برای سنگ آهن با افزایش تورم جهانی خنثی شده و نباید منتظر سقوط قیمتی سنگ آهن در میان‌مدت بود. با این حال، افت تولید فولاد چین می‌تواند بازار سنگ آهن را در نیمه دوم سال‌جاری میلادی با عقبگرد محسوس نرخ روبه رو کند. چین در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰میلیون تن از میزان تولید فولاد خام نسبت به برنامه اولیه کاست تا به این ترتیب بتواند از میزان انتشار آلاینده‌های کربنی در این کشور بکاهد. عزم دولت پکن برای کاهش تولید فولاد در سال‌جاری میلادی باعث می‌شود تا تقاضا برای سنگ آهن در نیمه دوم امسال کاهش داشته باشد که این موضوع سیگنال قوی کاهشی برای این بازار خواهد بود. در عین حال، ادامه دار شدن جنگ روسیه و اوکراین باعث شده است تا پیش‌بینی‌ها از رشد اقتصادی دنیا در سال‌جاری میلادی تعدیل شود. این موضوع احتمالا به تضعیف تقاضا برای فولاد منجر می‌شود که این تضعیف تقاضا برای فولاد به بخش مواد اولیه یعنی سنگ آهن نیز منجر شده و از این منظر از افت نرخ حمایت می‌کند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده