تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۰۶
بازدید: ۲۶۰
کد خبر: ۲۵۶۳۷۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
طاهری:

نیاز جدی کشور شفاف شدن اطلاعات مالی و اقتصادی افراد و سازمان و نهاد‌ها است

نیاز جدی کشور شفاف شدن اطلاعات مالی و اقتصادی افراد و سازمان و نهاد‌ها است
‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای حل مشکلات کشور را منوط به فهم درست مشکلات دانست و گفت: اساسی‌ترین و بنیانی‌ترین آن‌ها عدم عزم جدی در شفافیت اطلاعات دقیق از توزیع ثروت در کشور است.

به گزارش می‌متالز، مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی طی یادداشتی حل مشکل کشور را منوط به فهم درست از مشکلات دانست به طوری که اساسی‌ترین و بنیانی‌ترین آن‌ها عدم عزم جدی در شفافیت اطلاعات دقیق از توزیع ثروت در کشور است. متن یادداشت به شرح ذیل است.

بسمه تعالی
ما من حرکت الا محتاج بالمعرفه

حل مشکل کشور منوط به فهم درست مشکل است. اساسی‌ترین و بنیانی‌ترین آن‌ها عدم عزم جدی در شفافیت اطلاعات دقیق از توزیع ثروت در کشور است. نمی‌توان ادعای جمهوری اسلامی داشت و با افکار التقاطی کشور را اداره کرد. انقلاب عظیم اسلامی ایران به علت وجود افکار و افراد التقاطی بالخصوص در حوزه اقتصاد نتوانسته استقلال خود را بصورت نظر‌ی و عملی بدست آورد. تضاد و تناقض برنامه‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف باعث گسست یکپارچگی کشور در زمینه‌های مختلف شده است. بدون اینکه متوجه شویم کشور را دچار ملوک الطوایف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و.. کردیم و حال می‌خواهیم با وصله‌هایی این شبه جزیره‌ها را بهم وصل کنیم. بدون اینکه متوجه باشیم کشور را بصورت فداراتیو‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و.. اداره می‌کنیم. مشکل جدی‌تر این است که مرز‌های فدرالیسم اجرایی مشخص نیست. نیاز جدی کشور شفاف شدن اطلاعات مالی و اقتصادی افراد و سازمان و نهاد‌ها است.

اگر توانستیم حداقل یک تصویر روشن از این حوزه بدست بیاوریم، قطعا راه حل نیز در داخل آن قابل دستیابی است. نیازی به تئوری پردازی‌های فلسفی و اقتصادی و فرهنگی نیست. عدالت در توزیع فرصت‌ها و امکانات و ثروت و.. راه حل پیش رو است. اگر عده‌ای فکر می‌کنند می‌توان با پروفسور‌های هیبریدی مشکلات کشور را حل کرد قطعا اشتباه فکر می‌کنند، این مسیر نا کجا آباد طی شده مهندس بازرگان در ابتدای انقلاب است.

در همین موضوع بدهکاران بانکی، چرا بانک‌ها از اعلام نحوه دریافت و استمهال‌های عجیب و غریب و مدت دریافت وام‌ها و عدد قطعی اصل و فرع آن وام‌های رانتی تفره میروند. اگر همین موضوع با جزئیات مشخص شود، راه حل نیز در داخل آن قابل جستجو است. بعد مشخص خواهد شد که چرا بانک‌ها برای پرداخت وام‌های کوچک به صد‌ها حیل متوسل می‌شوند تا یا اصلا وام را پرداخت نکنند و یا اگر پرداخت کردند کاری کنند که وام گیرنده با اولین دریافت وام به فکر توبه نصوح دریافت وام باشد. در کتاب پر ارزش الحیات احادیث مختلفی در این باره موجود است. طوری که وقتی از معصومین علیهم السلام سوالی در مورد علل خشک سالی و جرم و جنایت و سیل و بیماری‌ها و همه گرفتاری‌های بشری پرسیده می‌شود. همه آن‌ها را به عدم اجرای عدالت حواله می‌دهند.

قطعا اداره التقاطی کشور نیاز به انسان‌های التقاطی دارد. انسان‌هایی که بتوانند در اقلیم‌های فکری متضاد و متناقض نقش آفرینی کنند و بتوانند در بین جزایر سینرژی و آنتاگونی پل بسازند. تا نتوانیم کراوات‌های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی را از گردن عده‌ای باز کنیم. در آینده چه بخواهیم و یا نخواهیم مفتخر به نصب کروات در گردن شکسته خود خواهیم بود. باید کشور را از اپیدمی و پاندومی کراوات داران اقتصادی و فرهنگی نجات داد.

آن‌هایی که حل اقتصادی کشور را پیچیده می‌بینند و یا پیچیده می‌کنند، قطعا مانند مدیران بانک‌های کشور آموزش فن فتیله پیچ را در سرزمین‌های آنگلوساکسون خوب آموز ش دیده‌اند.

باید عدالت را مرحله به مرحله، یعنی قسطی اجرا کرد. قسط اول عدالت ساماندهی و یکپارچه سازی اطلاعات افراد و سازمان‌ها و نهاد‌ها و دسترسی حیطه بندی شده بدون وجود سیاه چاله‌های جذاب می‌تواند باشد. افرادی که در دانشگاه و یا حوزه درس خوانده‌اند باید بتوانند در کنار شناخت دقیق درد، نسخه پیچی کنند و مسوولیت نوشتن نسخه‌ها را هم به عهده بگیرند. البته هنر حکمرانی یک تخصص فرا رشته‌ای و شاید یک هنر علی الحده باشد.

وقتی رهبر معظم انقلاب در باره خرمشهر‌ها صحبت می‌کنند منظورشان خرمشهر‌های اشغالی اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و حتی امنیتی و.. است. ابتدا باید به اشغالگری پایان داد تا بتوان اشغال‌ها را مرتفع کرد. خداوند نصر خود را با وسیله مومنان محقق می‌نماید. قسط اول نقطه شروع عدالت مفروض، در بخش‌های مختلف است. عدالت مفهومی گسترده و فراگیر با مصادیق مختلف است. هر قدر بتوانیم به قسطی کردن عدالت بپردازیم قطعا به مفهوم شدن آن به همه آهاد جامعه کمک کرده‌ایم. لقمه بزرگ عدالت اگر قسطی نشود قطعا با قطعیت بالا منجر به خفگی اقتصادی و ... خواهد شد. خفقان حاصل از خفگی مفهومی در مقطع کنونی بیماری است که تقریبا همه به آن خو گرفته ایم. اگر نتوانیم فهم و اجرای عدالت را به اقساط قابل فهم و اجرایی تبدیل کنیم قطعا هیچ اقدامی در فهم و اجرای آن انجام ندادیم.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده