تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۲۵۷۰۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

مقاومت دستگاه‌های اجرایی در ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی/ سازمان بازرسی ورود کند

مقاومت دستگاه‌های اجرایی در ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی/ سازمان بازرسی ورود کند
‌می‌متالز - رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به مقاومت دستگاه‌های اجرایی در ارائه اطلاعات به این سازمان خواستار ورود سازمان بازرسی شد.

به گزارش می‌متالز، داوود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در دیدار با ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نظام مالیاتی در دوره تحولی جدید برای هوشمندسازی نظام مالیاتی و افزایش شفافیت اقتصادی، نیازمند تحقق حاکمیت داده و اشراف اطلاعاتی بر فعالیت‌های اقتصادی درکشور است، گفت: سازمان بازرسی کل کشور باید به مساله عدم ارایه اطلاعات اقتصادی اشخاص توسط دستگاه‌های اجرایی داده محور که تکلیف قانونی برای ارایه اطلاعات به دستگاه مالیاتی دارند، ورود کند.

منظور با اشاره به ظرفیت‌های گسترده همکاری سازمان بازرسی کل کشور با نظام مالیاتی عنوان کرد: افزایش همکاری دستگاه‌های نظارتی و تعامل بیش از پیش کمک شایان توجهی به نظام مالیاتی در اجرای صحیح قوانین، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در کشور، افزایش شفافیت اقتصادی و رشد درآمد‌های مالیاتی خواهد نمود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: رویکرد نظام مالیاتی برای تحول آفرینی در دوره جدید، بر حکمرانی داده و حرکت به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی بر مبنای اطلاعات دقیق و شفاف از فعالیت‌ها و مبادلات اقتصادی استوار است و باید تا حد امکان به سمتی برویم که برخورد‌های سلیقه‌ای و اعمال نظر‌های شخصی در فرآیند وصول مالیات و ارتباط حضوری ممیز و مودی در سطوح مختلف به کمترین میزان کاهش یابد.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران در صورت استمرار وابستگی به درآمد‌های نفتی در معرض شوک‌های اقتصادی و نوسانات قرار خواهد داشت، گفت: برای حکمرانی ریال در اقتصاد کشور باید با تمام توان از پول ملی صیانت کنیم و و برای صیانت از پول ملی و حکمرانی ریال باید بودجه‌ای کاملا متکی بر درآمد‌های پایدار مالیاتی داشت.

منظور ضمن اشاره به اهمیت نقش سازمان امور مالیاتی کشور در رویکرد کلان اقتصادی به ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌های قانونی برای وصول عادلانه مالیات اشاره کرد و گفت: از جمله این ظرفیت‎های قانونی که هنوز به طور کامل به بار ننشسته، ظرفیت ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم است که در این رابطه عدم همکاری برخی دستگاه‌ها در ارسال اطلاعات کامل و دقیق به این سازمان قابل توجه است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به همکاری روبه افزایش و مشهود نسبت به گذشته با برخی دستگاه‌های اجرایی با نظام مالیاتی در زمینه دریافت اطلاعات مورد نیاز، عنوان کرد: این همکاری‌ها برای دستیابی به اطلاعات سریع و جامع و تحقق مطلوب نظام مالیاتی نوین باید تقویت شود؛ برای مثال دسترسی برخط و مستقیم سازمان امور مالیاتی به تراکنش‌های بانکی اشخاص و حذف بوروکراسی‌های موجود، همچنین دسترسی برخط و مستقیم به سامانه اداره ثبت شرکت ها، پایگاه داده‌های نقل و انتقال املاک و سامانه املاک و اسکان کشور، توان سازمان امور مالیاتی برای تحقق نظام مالیاتی هوشمند و نفوذ به لایه‌های پنهان اقتصادی را افزایش می‌دهد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: تحول در نظام مالیاتی و توفیق این دستگاه برای وصول پایه‌های جدید مالیاتی از قبیل مالیات بر خانه‌های خالی و مالیات خانه‌ها و خودرو‌های لوکس، منوط به دقیق و در اختیار قرار دادن به موقع اطلاعات در نزد دستگاه‌های از جمله شهرداری‌ها است.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود به دو چالش مهم نظام مالیاتی یعنی شرکت‌های صوری و همچنین سوء استفاده از کارت‌های بازرگانی برای فرار مالیاتی اشاره کرد و گفت: این اقدام به ساز وکار‌های ملی و همکاری ارکان مختلف نظام به ویژه دستگاه‌های نظارتی و انتظامی، اداره ثبت شرکت ها، دفاتر اسناد رسمی و ... نیاز داشته و باید برای حذف چنین پدیده‌ای از اقتصاد، حداکثر تلاش و همکاری خود را بعمل آورده و تمام ساز و کار‌ها برای پیشگیری از شکل گیری شرکت‌های صوری را فراهم آورند.

گفتنی است، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این دیدار، ضمن استقبال از تقویت همکاری‌ها و مناسبات فیمابین نظام مالیاتی و سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل فرار مالیاتی در کشور، شفاف نبودن اطلاعات اقتصادی است و باید زمینه دسترسی نظام مالیاتی به تمامی اطلاعات و داده‌های اقتصادی ایجاد شود.

ذبیح الله خداییان با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی نظام مالیاتی در کشور عنوان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی با همکاری همه ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط برای دسترسی کامل به اطلاعات اقتصادی اشخاص اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه همه کشور‌ها از طریق مالیات اداره می‌شوند، گفت: وابستگی به نفت یک بیماری مزمن است و این وابستگی، اقتدار کشور و امنیت و ثبات اقتصادی را به چالش می‌کشد؛ از این رو بودجه کشور باید کاملا به درآمد‌های مالیاتی متکی باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: اتکای بودجه کشور به مالیات باعث می‌شود اقتصاد ملی از نوسانات قیمت‌های جهانی نفت و تحریم‌ها و فشار‌های بین المللی در امان بماند و فعالان اقتصادی نیز در فضایی با ثبات، آرام و با برنامه ریزی بلندمدت اقدام به سرمایه گذاری، کسب و کار و درآمدزایی نمایند.

خداییان، مساله فرار مالیاتی را از مهمترین مسایل اقتصادی کشور برشمرد و گفت: متاسفانه شاهدیم برخی که درآمد‌های بسیار بالایی دارند، از پرداخت مالیات شانه خالی می‌کنند و این در حالیست که طیف اصلی جامعه که طبقه متوسط به پایین هستند، مالیات خود را به موقع پرداخت می‌کنند.

وی اظهار داشت: اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی به فعالیت‌های اقتصادی و میزان درآمد اشخاص باید افزایش یابد و تا این اشراف اطلاعاتی حاصل نشود، شاهد فرار مالیاتی و سوداگری در بازار‌های مختلف خواهیم بود.

رئیس کل سازمان بازرسی کل کشور، ادامه داد: اینکه در کشور شاهدیم نوسانات ارز، سکه و مسکن و خودرو دائما فضایی نا امن برای فعالان اقتصادی و مردم ایجاد می‌کند، دلیلش عدم شفافیت اقتصادی و ایمن نبودن پول ملی از این عدم شفافیت و بی نظمی اقتصادی است.

خداییان، شفاف نبودن اقتصاد را مهمترین دلیل فرار مالیاتی در کشور عنوان کرد و گفت: باید زمینه دسترسی نظام مالیاتی به تمامی اطلاعات و داده‌های اقتصادی و همچنین زمینه رصد جریان پولی در کشور برای این سازمان فراهم شود.

وی در ادامه بر ضرورت اجرای هر چه سریعتر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در کشور تاکید کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی کشور برای اجرای هر چه مطلوبتر این قانون، باید به سامانه‌های مرتبط با این قانون و همچنین درگاه‌های الکترونیک و تراکنش‌های بانکی ارتباط مستقیم و برخط داشته باشد.

خداییان خاطرنشان کرد: نظام مالیاتی همچنین باید به زیرساخت‌های فناوری و الکترونیکی و به روز‌ترین سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این حوزه تجهیز باشد.

وی در بخشی از سخنان خود به موضوع معوقات مالیاتی نیز اشاره کرد و گفت: وصول معوقات مالیاتی به شدت درگرو شفاف بودن اطلاعات اقتصادی افراد است و در صورتی که اطلاعات در نزد سازمان امور مالیاتی دقیق و شفاف باشد، رسیدگی به پرونده‌های معوق، سریعتر و فرآیند دادرسی برای وصول معوقات کاهش می‌یابد.

وی عنوان داشت: اطاله دادرسی مالیاتی یکی از مشکلات اساسی است و لازم است با ایجاد فرآیند‌ها و رویه‌های جدید، رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی در هیات‌های حل اختلاف تا حد امکان کاهش یابد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به پدیده شکل گیری شرکت‌های صوری اشاره کرد و گفت: اقدامات قابل توجهی برای شناسایی و برخورد قضایی با این شرکت‌ها صورت گرفته و همچنین دسترسی سازمان امور مالیاتی کشور به اطلاعات خاص در این زمینه افزایش یافته است که دسترسی به سامانه ثبت شرکت‌ها از جمله آنهاست.

خداییان ادامه داد: پس از ثبت یک شرکت باید نظارت دقیقی بر عملکرد آن داشت و این نظارت پسینی، سازمان امور مالیاتی را در مقابله با شرکت‌های صوری کمک می‌نماید.

خداییان همچنین موضوع گستردگی و غیرهدفمند بودن برخی معافیت‌های مالیاتی در کشور را از جمله مشکلات نظام مالیاتی برشمرد و گفت: معافیت‌های گسترده زمینه نپرداختن مالیات از سوی بخش بزرگی از اقتصاد را بوجود آورده و همچنین در برخی موارد باعث فرار مالیاتی و اجتناب از پرداخت مالیات شده است.

وی تصریح کرد: نظام مالیاتی باید به سمتی حرکت کند که قادر باشد ضمن اشراف بر کلیه فعالیت‌های اقتصادی، امکان رصد جریان پولی و همچنین رصد کلیه مبادلات کالا و خدمات در کشور را داشته باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر تقویت مناسبات فیمابین سازمان امور مالیاتی و سازمان بازرسی کل کشور تاکید و خاطرنشان کرد: در زمینه شفاف سازی فعالیت برخی صنوف از جمله صرافی ها، تالار‌های پذیرایی، قطعه ساز‌ها و غیره، همکاری خوبی بین این دو سازمان صورت گرفته است.

خداییان در خاتمه خواستار همکاری هر سه قوه و ارکان مختلف نظام برای کمک به تحول در نظام مالیاتی و اتکای بودجه کشور به درآمد‌های مالیاتی شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده