تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۲۳
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۲۵۷۶۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در دیدار وزیر صمت با نایب‌رئیس مجلس نمایندگان اندونزی مطرح شد:

ایجاد کارگروه و تدوین نقشه راه برای افزایش مراودات تجاری ایران و اندونزی/علاقه‌مندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت‌های نانو فناوری و دانش‌بنیان ایران

ایجاد کارگروه و تدوین نقشه راه برای افزایش مراودات تجاری ایران و اندونزی/علاقه‌مندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت‌های نانو فناوری و دانش‌بنیان ایران
‌می‌متالز - وزیر صمت در دیدار با نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه با اشاره به اینکه حجم مبادلات تجاری یک میلیارد دلار است، بیان کرد: باید با تشکیل کارگروهی، نقشه راه افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، برای استفاده از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک، تدوین شود.

به گزارش می‌متالز، سیدرضا فاطمی‌امین بابیان این مطلب، افزود: دو کشور ایران و اندونزی در منطقه خود معتبر و بزرگ هستند و روابط فرهنگی و سیاسی عمیقی نیز با همدیگر دارند.

وی با اشاره به نزدیکی‌های ایران و اندونزی، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم روابط اقتصادی دو کشور را همپای روابط فرهنگی و سیاسی، تعمیق بخشیم.

ایجاد کارگروه و تدوین نقشه راه برای افزایش مبادلات تجاری دو کشور

وزیر صمت با اشاره به هدف‌گذاری برای افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور، توضیح داد: در سفر رئیس‌جمهوری اندونزی به ایران در سال ۲۰۱۶، هدف‌گذاری افزایش مبادلات ۲۰ میلیارد دلار تعیین‌شده بود؛ اما اکنون حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به یک میلیارد دلار رسیده است و باید با تشکیل کارگروهی، نقشه راه برای افزایش مبادلات تجاری دو کشور تدوین شود.

فاطمی‌امین با ابراز علاقه نسبت به افزایش سریع روابط اقتصادی میان دو کشور، تصریح کرد: اقتصاد ایران و اندونزی مکمل همدیگر هستند به این صورت که هر دو کشور به برخی محصولات یکدیگر نیاز دارند.

انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور برای تعمیق روابط

وی با تأکید بر ضرورت انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور بیان کرد: انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک روابط میان دو کشور را عمیق‌تر و گسترده‌تر خواهد کرد.

وزیر صمت به توانمندی‌های اندونزی در ساخت لوکوموتیو اشاره کرد و ادامه داد: اندونزی می‌تواند در این حوزه در کشورمان برای تأمین نیاز داخل و صادرات به کشور‌های هم‌جوار، سرمایه‌گذاری انجام دهد.

ظرفیت‌های صادراتی بندر چابهار به‌عنوان هاب منطقه

فاطمی‌امین در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: اندونزی در حوزه تولید کائوچو، روغن پالم و کاغذ، ظرفیت‌های خوبی دارد و می‌تواند از بندر چابهار به‌عنوان هاب منطقه برای پوشش صادراتی استفاده کند.

ظرفیت‌های ترانزیتی ایران در کریدور شمال به جنوب

وی با اشاره به این‌که ایران ظرفیت‌های ترانزیتی بسیار خوبی در حوزه کریدور شمال به جنوب دارد، ادامه داد: روسیه نیز علاقه‌مند به توسعه این کریدور از طرف ایران است، زیرا این مسیر ارزان و کم‌هزینه است.

ظرفیت‌های ایران در صنایع فولاد، لوازم‌خانگی و زیست‌فناوری

وزیر صمت بابیان این‌که فرصت‌های بسیار زیادی در کشور برای همکاری مشترک وجود دارد، تصریح کرد: صنایع فولاد و لوازم‌خانگی ما پیشرفت‌های خوبی داشته است، حوزه‌هایی ازجمله صنایع تجهیزات پزشکی، خودرو و زیست‌فناوری نیز ظرفیت‌های مناسبی برای افزایش مراودات هستند.

نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی: برای تعمیق روابط اقتصادی دو کشور آماده هستیم

رحمت گوبل، نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه نیز گفت: این سفر برای پیگیری رایزنی‌های قبلی ما با طرف ایرانی برای افزایش مراودات تجاری است و پیرو تأکیدات رؤسای جمهوری دو کشور، برای تعمیق روابط اقتصادی آماده هستیم.

وی با اشاره به حضور رسانه‌ها و بخش خصوصی کشور اندونزی در این سفر، بیان کرد: جلسات مختلفی نیز با بخش خصوصی و شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایران داشتیم.

پیشرفت‌های ایران در حوزه نانو، دانش‌بنیان و فناوری قابل‌تحسین است

نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه با اشاره به توانمندی‌ها و پیشرفت‌های ایران در حوزه دانش‌بنیان، فناوری و نانو، اعلام کرد: البته این پیشرفت‌ها نه تنها برای ایران، بلکه برای تمام امت اسلامی است و این‌که ایران در این شرایط سخت توانسته فناوری خود را ارتقا دهد، قابل‌تحسین است.

علاقه‌مندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت ایران در نانو فناوری و دانش‌بنیان

گوبل، ضمن اعلام علاقه‌مندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت ایران در حوزه نانو فناوری و دانش‌بنیان، افزود: با همکاری مشترک در این حوزه‌ها به‌ویژه در حوزه فناوری‌های سلامت، می‌توانیم کار‌های بسیار ارزشمندی برای دو کشور و همچنین امت اسلام انجام دهیم.

در ادامه این نشست، رؤسای کمیسیون‌های مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی نیز به بیان مهمترین نقطه نظرات خود در خصوص افزایش حجم مراودات تجاری دو کشور پرداختند.

همچنین در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به اندونزی نیز مواردی مطرح و توانمندی‌های کشور معرفی و تشریح شد.

گفتنی است در این دیدار رونی پراستیو، سفیر جمهوری اندونزی در ایران، جمعی از نمایندگان مجلس، دستیاران و نمایندگانی از وزارت انرژی و صنعت اندونزی و همچنین محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت؛ رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس؛ علیرضا پیمان پاک، رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از مدیران وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت ایران و ایمیدرو حضور داشتند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده