به گزارش میمتالز، سیدمهدی نیازی درباره دسترسی پلیس به سامانه شناسایی کالای قاچاق و سامانه جامع تجارت افزود: براساس قانون، وزارت صمت مکلف است که این سامانه را راهاندازی کند که راهاندازی شده و اکنون نیز در شرایط بسیار خوبی قرار دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به ملاحظات حوزههای مختلف اطلاعات اقتصادی، برای دسترسیها پروتکل و رویهای تعریف شده که دستورالعمل آن به مراجع مختلف نظارتی از جمله ناجا ابلاغ شده و نوع دسترسیها نیز بهطور کامل مشخص است.
معاون هماهنگی و محیط کسبوکار وزارت صمت درباره نوع دسترسی ناجا به اطلاعات بر مبنای قانون و دستورالعملهای تعیین شده، بیان کرد: بر اساس رویهای که تعریف شده بود از سال ۱۳۹۹، پیگیریها بین دو دستگاه انجام و منجر به نتیجه شد؛ دسترسی استعلامی به سامانه جامع انبارها سال گذشته در اختیار ناجا قرار گرفت و آنها میتوانند از کل اطلاعات سامانه جامع انبارها استفاده کنند.
نیازی با تأکید بر اینکه استعلامها بهطور کامل به صورت بر خط است، تصریح کرد: دسترسیها از آبان و آذر ماه سال گذشته عملیاتی شده و سرویس استعلام برقرار است، بنابراین دوستان ناجا میتوانند از اطلاعات آن استفاده کنند، اما اگر دسترسی به اطلاعات بیشتر و نوع اطلاعات دیگری را مد نظر دارند باید درخواست آنها در کارگروههای ستاد مبارزه با قاچاق کالا، بررسی شود.
وی اعلام کرد: اگر محدودیت مقرراتی برای دسترسی به نوع اطلاعات وجود نداشته باشد، ما نیز محدودیتی برای ارائه نداریم.
معاون هماهنگی و محیط کسبوکار وزارت صمت ادامه داد: علاوه بر سرویس استعلام، برای دسترسی به اطلاعات سامانه جامع انبارها، سال گذشته اجازه دسترسی به ۲۰۰ ادمین داده شده است، البته اجازه دسترسی به آنهایی که بیش ازسه ماه وارد سیستم نشده بودند را قطع کردیم، زیرا این اطلاعات، اطلاعات محرمانه کشور است و بحثهای پدافند غیرعامل دارد.
نیازی با تأکید بر اینکه دسترسیها در اختیار ناجا بوده و سرویسها از نظر وزارت صمت بهطورکامل برقرار است، گفت: اگر ناجا، مشکلی از باب استعلام داشت باید با ما مکاتبه میکرد، اما ما چنین بازخوردی از سمت نیروی انتظامی مبنی بر اینکه دسترسیها قطع است را نداشتهایم.
وی درخصوص دسترسی وزارت جهاد به سامانه جامع انبارها نیز توضیح داد: دسترسی به استعلام برای وزارت جهاد فراهم است، اما به نظر میرسد دوستان وزارت جهاد دسترسی به اطلاعات کامل سیستم سامانه جامع انبارها را میخواهند که همانطور که اشاره شد، دستورالعملهایی برای سطح دسترسی دستگاهها در این حوزه وجود دارد که باید بر اساس آن باید عمل شود.
معاون هماهنگی و محیط کسبوکار وزارت صمت تصریح کرد: البته از نظر کارشناسی شاید دسترسی به اطلاعات بیشتری نیاز نباشد، زیرا بازرسان وزارت صمت نیز مشابه بازرسان حوزه جهاد کشاورزی با همین سطح دسترسی، نظارتها را انجام میدهند و نظارتهای آنها هم کامل است و در این حوزه محدودیت اطلاعاتی ندارند.
نیازی یادآور شد: از نظر ما امکان دسترسی به اطلاعات وجود دارد، اما اگر دستگاهها نیاز به نوع اطلاعات بیشتری دارند باید در مباحث کارشناسی مورد بحث قرار گیرد و سطح دسترسیها مشخص شود.
وی اضافه کرد: اطلاعات مربوط به اطلاعات اقتصادی کشور است و برای دسترسی به این اطلاعات باید از طریق مجاری مرتبط اقدامات لازم انجام شود، اما برای اجرای مأموریتها اختلالی در دسترسی به اطلاعات وجود ندارد و تبادل اطلاعات در حال شکل گیری است.
منبع: شاتانیوز