تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۱۷
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۲۵۸۰۸۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تشریح آخرین وضعیت نماد‌های متوقف در فرابورس و شرایط بازگشایی آن‌ها

تشریح آخرین وضعیت نماد‌های متوقف در فرابورس و شرایط بازگشایی آن‌ها
‌می‌متالز - مدیرعامل فرابورس ایران در خصوص نماد‌های متوقف و دلایل توقف‌ها شفاف‌سازی کرد و درباره طولانی‌مدت بودن توقف نماد‌های فرابورسی اعم از سه نماد گروه محصولات شیمیایی و تمهیدات فرابورس برای رفع این چالش ارائه کرد.

به گزارش می‌متالز، میثم فدایی با تاکید بر اینکه اکثر توقف‌ها، توقف ناشرانی است و به دلایل شرایط مربوط به شرکت انجام می‌شود، عنوان کرد: دسته‌ای از توقف‌ها هم به دلایل معمول مانند توقف برای مجامع فوق‌العاده یا عمومی صورت می‌گیرد که سازمان بورس قرار است قانونی تصویب کند تا زمان توقف برای مجامع را کاهش دهند.

مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه دسته دوم توقف نماد‌ها که به دلایل معاملاتی است، تعداد کمتری دارد، اظهار داشت: امسال در این زمینه گام جدیدی برداشته شده و توقف نماد‌ها در صورت نوسان ۲۰ درصدی در کمتر از ۵ روز معاملاتی، حذف شد و با حذف این نوع از توقف نماد، بخش عمده‌ای از مشکلات برطرف و باعث شد توقف معاملات با کاهش روبه‌رو شود، اما با قانون محدودیت نوسان ۵۰ درصدی مشکل چندانی نداشتیم.

فدایی با بیان اینکه دلیل دیگر توقف‌ها، ابهام در شرایط شرکت است که اثر زیادی روی صورت سود و زیان شرکت دارد، عنوان کرد: در همین زمینه سه شرکت پتروشیمی کازرون، ممسنی و دهدشت، مالک پتروشیمی گچساران بودند و به دلیل اختلاف در افزایش سرمایه این پتروشیمی، دو سال این نماد متوقف بود.

وی در ادامه در مورد جزئیات مربوط به سه نماد پتروشیمی کازرون، ممسنی و دهدشت و بازگشایی آن‌ها، گفت: از ابتدای سال در حال تعامل با سازمان بورس هستیم، بحث افزایش سرمایه پتروشیمی گچساران منتفی شد؛ این سه شرکت نیز در خصوص موضوع افزایش سرمایه شکایت داشتند که در حال پیگیری است.

به گفته فدایی، برای بازگشایی این سه نماد مدل جدیدی طراحی شده که سه مرحله دارد؛ موضوع اول الزام بازارگردان است که هم‌اکنون با بازارگردان نماد‌ها در حال تعامل هستیم. دوم بحث فرم ریسک در بازار پایه است که سهامداران باید با پذیرش ریسک اقدام به معامله این سهام کنند. فرایند سوم نیز تعامل با دستگاه قضایی بود که انجام شده و یک مرحله به شفاف‌سازی این موضوع نزدیک شده‌ایم، شفاف‌سازی قضایی این نماد‌ها اواخر هفته آینده دریافت و اعلام خواهد شد.

مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه بازگشایی نماد پس از توقف‌های طولانی‌مدت کار راحتی نیست، ادامه داد: سهامدارانی که دو سال سهامداری کردند و شرایط سخت بازار را شاهد بودند، باید با حداکثر حمایت همراه شوند، به همین دلیل بیشترین تلاش برای شفافیت و نقدشوندگی این نماد‌ها در دستور کار است.

وی در خصوص اینکه سه نماد پتروشیمی مذکور چگونه بازگشایی خواهند شد، توضیح داد: درباره نماد‌های شرکت‌های کازرون، ممسنی و دهدشت هنوز به طور دقیق مشخص نیست که با دامنه یا بدون دامنه نوسان بازگشایی می‌شوند، اما احتمالا بدون دامنه نوسان خواهد بود.

فدایی درباره اینکه چرا چنین نماد‌های پر ابهامی به بازار سرمایه وارد شده‌اند، نیز این گونه پاسخ داد: این سه پتروشیمی در زمان دولت‌های گذشته وارد بازار پایه شدند و قرار بود شرکت پروژه باشند.

مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر شعار فرابورس ایران مبنی بر افزایش شفافیت و نقدشوندگی گفت: توقف نماد‌ها هر دو این شعار‌ها را تهدید می‌کند و تجربه نشان داده است که توقف صرف نماد نمی‌تواند شفافیت لازم را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: توقف نماد بیشتر تنبیه سهامدار است، در همین راستا از ناشران درخواست کردیم که توقف‌ها به دلایل ناشرانی را کاهش دهند.

به گفته فدایی برخی از توقف نماد‌ها نیز دلیل افشای اطلاعات بود و ناشر هم اطلاعات را منتشر نمی‌کرد، تصمیم بر این شد که نماد‌های موردنظر بازگشایی شود که بازگشایی نماد‌های «خصدرا» و «وملل» طی روز‌های اخیر در این زمره است.

مدیرعامل فرابورس به نماد بانک دی نیز اشاره کرد و گفت: همچنین در خصوص توقف نماد بانک دی دو موضوع اصلی وجود دارد؛ اول زیان‌ده بودن بانک است. این بانک در بازار دوم فرابورس پذیرش شده، اما به دلیل زیان‌دهی شرایط پذیرش را از دست داده و در فرصت هیات پذیرش هم نتوانست شرایط را احراز کند. سپس سازمان بورس فرصت جدید تا پایان سال ۱۴۰۰ برای احراز شرایط به این بانک داد که البته مشروط به توقف نماد بود تا در این فرصت بانک بتواند زیان انباشته را از بین ببرد با این همه همچنان بانک دی بر اساس آخرین صورت مالی شرایط حضور در بازار دوم را ندارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت