تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۰
بازدید: ۱۲۶
کد خبر: ۲۵۸۶۸۰
سرویس خبر : انرژی
معاون وزیر نفت تاکید کرد:

سرمایه‌گذاری ۷.۵ میلیارد دلاری کنسرسیوم ایرانی در میادین مشترک غرب کارون/ فروش اوراق بهادار با پشتوانه نفت در بورس انرژی

سرمایه‌گذاری ۷.۵ میلیارد دلاری کنسرسیوم ایرانی در میادین مشترک غرب کارون/ فروش اوراق بهادار با پشتوانه نفت در بورس انرژی
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه فاز دوم میدان آزادگان شمالی و طرح در حال اجرای آزادگان جنوبی را طی یک قرارداد با مجموعه‌ای از شرکت‌های اکتشاف و تولید به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار به شکل کنسرسیوم در چند ماه آینده امضا خواهیم کرد.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه فاز دوم میدان آزادگان شمالی و طرح در حال اجرای آزادگان جنوبی را طی یک قرارداد با مجموعه‌ای از شرکت‌های اکتشاف و تولید به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار به شکل کنسرسیوم در چند ماه آینده امضا خواهیم کرد.

«محسن خجسته‌مهر» روز شنبه در نشستی خبری در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه دستاورد‌های دولت سیزدهم در حوزه نفت بسیار بیشتر از عرضه در نمایشگاه است، افزود: این نمایشگاه نماد اقتدار اقتصاد دانش بنیان در کشور است.

وی ادامه‌داد: علاوه بر منابع هیدروکربنی، تحولات ژیوپلیتیکی باعث شده تا مناسبات راهبردی ارتقا پیدا کند.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه ایران قادر است به صورت پایدار و با ثبات در مناسبات حضور داشته باشد، گفت: مهمترین رویکرد توجه به طرفیت‌های مردمی و باورمندی به توان داخلی و بومی متخصصان ایرانی است.

به گفته وی، حضور ۱۰۰ شرکت دانش بنیان و استارتاپ در این نمایشگاه از ویژگی‌های بارز این نمایشگاه است.

این مقام مسوول با اشاره به شرکت‌های دانش بنیان، افزود: اقدامات جدیدی در این زمینه در حال شکل گیری است. رویکرد شرکت ملی نفت برای استفاده از شرکت دانش بنیان، افزایش تولید، بهره وری و تولید محصولات جدید است.

معاون وزیر نفت اضافه‌کرد: باید راه ورود به فناوری‌های بالاتر و مسیر‌های جدید استفاده کنیم و سه مدل برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان طراحی کردیم که در حال اجرا است.

وی تاکید کرد: نخستین مدل این است که از توانمندی یک شرکت دانش بنیان در یک قرارداد مانند احیای چاه‌های کم بازده یا ساخت بار اول استفاده کنیم.

خجسته مهر تاکید کرد: مدل دوم این است که به زنجیره‌ای از شرکت‌های دانش بنیان در بحث ساخت و توسعه شکل دهیم.

وی به تشکیل جی سی‌های فناورانه مدل سوم اشاره کرد و گفت: این جی سی ظرفیت ایجاد صد‌ها شرکت دانش بنیان را دارد و در حال بررسی هستیم که چه مجموعه‌ای می‌تواند در این زمینه عهده دار مسوولیت شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت به تقویت صندوق‌های سرمایه گذاری خطرپذیر اشاره کرد و افزود: در حال سپرده گذاری با سود صفر درصد در بانک‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان هستیم.

وی اضافه‌کرد: همچنین باید موضوع مالکیت معنوی را تقویت و ریسک فناوری‌ها را بیمه کنیم.

خجسته مهر با تاکید بر توسعه حداکثری نفت و گاز و استفاده از توان شرکت‌های ایرانی، گفت: اکنون شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی شکل گرفته اند و می‌توانیم به این شرکت‌ها اتکا داشته باشیم.

وی افزود: توسعه فاز دوم میدان آزادگان شمالی و طرح در حال اجرای آزادگان جنوبی را طی یک قرارداد با مجموعه‌ای از شرکت‌های اکتشاف و تولید به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار به شکل کنسرسیوم در چند ماه آینده امضا خواهیم کرد.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: این سرمایه‌گذاری بر اقتصاد نیز موثر است و این تصمیمی است که در وزارت نفت گرفته شده و از کار‌های مقدماتی عبور کرده ایم و از حداکثر قابلیت‌های داخل کشور استفاده خواهیم کرد.

وی به همکاری با بانک مرکزی، بورس انرژی و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مردمی سازی اقتصاد و مشارکت مردم در فروش نفت در دستور کار است.

خجسته مهر با تاکید بر اینکه این روش ظرفیت‌های جدید را برای شرکت ملی نفت برای شیوه‌های فروش دارد، ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران در صدد توسعه بازارا‌های فروش نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی با نام گواهی سپرده کالایی نفت است.

وی تاکید کرد: باعث می‌شود عموم مردم با شکل نوین از پس انداز و سرمایه گذاری رو به رو باشند.

معاون وزیر نفت افزود: با وجود تلاش‌هایی که در گذشته انجام شده، اما این موضوع مهم در بازار‌های ایران شکل نگرفته بود و راه‌های دستیابی به بازار‌های ملی ایجاد می‌شود و مردم قادر می‌شوند بخشی از دارایی‌های خود را به صورت اوراق بهادار با پشتوانه نفت سرمایه گذاری کنند.

وی گفت: ایران به راحتی این اوراق را می‌تواند در بازار داخلی ایجاد کند و گشایشی برای فروش نفت و کنترل تورم و ایجاد رونق اقتصادی در سطح کلان باشد.

خجسته مهر با اشاره به اینکه نقدینگی بالایی در کشور وجود دارد که می‌توان برای توسعه صنعت نفت استفاده کرد، افزود: باید بلوک‌های مهم نقدینگی را کشف کنیم.

وی اظهار داشت: جهش و تحول پتروشیمی این نیست که ظرفیت‌های بدون پشتوانه خوراک ایجاد کنیم، بنابراین باید منابع مالی برای تولید خوراک ایجاد شود. بخش پایین دستی حداقل برای تامین خوراک مورد نیاز خود در بازه ۲۰ تا ۲۵ سال، سرمایه گذاری انجام دهند.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه هلدینگ‌های پتروشیمی سود بالایی دارند و ما خواستیم سود پتروشیمی در بخش بالادستی سرمایه گذاری کنند تا علاوه بر دریافت اصل و فرع پول، برای ۲۰ سال تضمین خوراک داشته باشند، گفت: در اسفند سال گذشته نزدیک ۵۰۰ میلیون یورو برای جمع‌آوری گاز‌های مشعل و تامین خوراک بیدبلند خلیج فارس انجام شد.

وی تاکید کرد: فردا تفاهم نامه‌ای با چند هلدینگ پتروشیمی به ارزش سه میلیارد دلار امضا می‌شود و در مدت ۶ ماه اطلاعات این میادین در یک قرارداد محرمانگی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه سهم شرکت ملی نفت ایران از قرارداد ها‌ی نفتی ۹.۴ میلیارد دلار است، گفت: حدود ۴.۵ میلیارد دلار آن قرارداد است و بقیه تفاهم نامه است.

خجسته مهر افزود: در میدان ارش مصوبه شرکت ملی نفت ایران را داریم تا با انتقال سکو و دکل حفاری را انجام دهیم. طرح توسعه اولیه میدان آرش نهایی است و با انتقال دکل کار شروع می‌شود.

وی با اشاره به افزایش طرفیت تولید نفت ایران به ۵.۷ میلیون بشکه در روز ادامه داد: مهمترین الزام آن سرمایه گذاری است که دو روش در این زمینه وجود دارد.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: آرمان‌گرایانه این است که سرمایه گذاری از بالابه پایین باشد، اما واقع گرایانه سرمایه گذاری باید از پایین به بالا باشد و مخزن به مخزن شامل نگه داشت توان تولید و افزایش طرفیت تولید خواهد بود.

وی افزود: برای رسیدن به ظرفیت تولید ۵.۷ میلیون بشکه، باید ۹۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود.

خجسته مهر با اشاره اینکه بازار نفت انعطاف پذیر است، گفت: نفت لزوما کالای اقتصادی نیست و اکنون قیمت نفت از کانال ۱۰۰ دلار عبور کرده است.

وی ادامه داد: قبلا از ما نفت می‌خریدند، اما ما امروز نفت می‌فروشیم.

معاون وزیر نفت به احیای مشتریان جدید نفت ایران اشاره کرد و ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران به دنبال آن است تا حداکثر فروش را داشته باشیم.

وی افزود: هماهنگونه توانستیم تولید نفت را به پیش از تحریم‌ها برسانیم، اکنون نیز این ادعا را داریم تا صادرات نفت را به دو برابر ارتقا دهیم و پایانه‌های نفتی و ساز و کار‌ها این امکان را دارد تا صادرات را افزایش دهیم.

خجسته مهر به موضوع تهاتر نفت نیز اشاره کرد و گفت: تاکنون تهاتر نفتی با سرمایه گذاری نداشتیم و تاهتر نفت با کالا انجام شده است.

وی ادامه داد: برخی پیمانکاران اخیرا معادل کاری که انجام می‌دهند، تقاضای نفت برای صادرات می‌کنند به شرط انکه تجمعی طلب آن‌ها به اندازه یک محموله نفت باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت از خنثی کردن تحریم به جای دور زدن تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: اگر مشکلات بین المللی مرتفع شود، صادرات ۱۰۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه صادرات نفت ۴۰ درصد بالا رفت، ادامه داد: صادرات میعانات نفتی به تنهایی ۳.۵ برابر شده است.

خجسته مهر با بیان اینکه دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم به دیپلماسی میدان تبدیل شد، گفت: مناسبات راهبردی بالفعلی با کشور روسیه داریم و در سفر آیت الله رییسی به روسیه قرارداد‌های قطعی و تفاهم نامه‌هایی را به امضا برسانیم و اکنون پنج میدان نفتی در ایران توسط شرکت‌های روس در حال توسعه است و ۲ میدان نیز در آینده واگذار خواهد شد.

وی اضافه‌کرد: سوآپ گازی بین ترکمنستان و جمهوری آذربایجان از مسیر ایران آغاز شد که معنای راهبردی مهمی دارد که ایران قابل اتکا است و می‌تواند هاب انرژی منطقه و تامین کننده آن باشد.

معاون وزیر نفت، به امضای تفاهم نامه بین ایران و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: هنوز برای توسعه مشترک در خزر به توافق نرسیده ایم.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ( ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده