تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۵
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۵۸۸۶۲
سرویس خبر : انرژی

احداث پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای در مجاورت پالایشگاه ستاره خلیج فارس

احداث پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای در مجاورت پالایشگاه ستاره خلیج فارس
‌می‌متالز - معاون فنی و مهندسی هلدینگ نفت و گاز قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) از احداث پالایشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای در مجاورت پالایشگاه ستاره خلیج فارس خبر داد و گفت: این پالایشگاه که از خوراک میعانات گازی استفاده می‌کند، تا سال ۱۴۰۳ وارد مدار می‌شود.

به گزارش می‌متالز، مصطفی فرج‌شهیر، معاون فنی و مهندسی هلدینگ نفت و گاز قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت گذشته با توجه به پیش بینی که قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در خصوص مساله بنزین و مشکلات احتمالی تأمین آن با رشد مصرف داشت، پیشنهاد کرده بودیم که از ظرفیت موجود برای ساخت فاز چهارم پالاشگاه ستاره خلیج فارس استفاده شود که به دلایلی با این پیشنهاد مخالفت شد و قرارگاه با تأمین مالی پالایشگاه مهر خلیج فارس در مجاورت پالاشگاه ستاره خلیج فارس، اقدام به طراحی و ساخت این پالاشگاه جدید ۱۲۰ هزار بشکه‌ای کرد.

وی افزود: این پالایشگاه که همچون پالایشگاه ستاره خلیج فارس از خوراک میعانات گازی استفاده می‌کند، تا سال ۱۴۰۳ وارد مدار می‌شود و در تأمین یوتیلیتی از ظرفیت مازاد پالایشگاه ستاره خلیج فارس استفاده خواهد کرد.

فرج‌شهیر با بیان اینکه "میزان تامین مالی این پروژه در فاز اول ۴۰۰ میلیون یورو بوده و در فاز دوم به صورت تجمعی به ۸۰۰ میلیون یورو می‌رسد"، گفت: برنامه این است که این مجتمع را به سمت پتروپالایشگاه ببریم و محصولات پتروشیمی تولید شود که در واقع در فاز سوم، این پالایشگاه به پتروپالایشگاه تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۲۰ شرکت و موسسه در هلدینگ نفت و گاز قرارگاه خاتم فعالیت می‌کنند، گفت: در زنجیره نفت و گاز از بالادست تا پایین دست فعال هستیم، در حوزه بالادست در بخش حفاری دریا و خشکی، اکتشاف و لرزه‌نگاری فعالیت می‌کنیم.

معاون فنی و مهندسی هلدینگ نفت و گاز قرارگاه خاتم با بیان اینکه "در حال حاضر پروژه افزایش ظرفیت ۳ میدان نفتی در خوزستان را در دستور کار داریم"، گفت:علاوه بر حوزه حفاری در بخش نمک‌زدایی نیز فعال هستیم، همچنین پروژه‌های میان دستی خطوط انتقال، ساخت مخازن و تلمبه‌خانه و تقویت فشار از جمله فعالیت‌های ما است.

وی ادامه داد: ۶۰۰۰ کیلومتر خط لوله نفت و گاز و فرآورده را ایجاد کرده‌ایم و ۱۲۰۰ کیلومتر نیز در دست اجرا داریم که عمدتا در مناطق محروم مثل سیستان و بلوچستان و خوزستان جهت گازرسانی است.

فرج‌شهیر با بیان اینکه "در حوزه گاز ۳ مگاپروژه در فاز‌های ۱۳، ۲۲، ۲۴، ۱۵ و ۱۶ اجرا کردیم که بالغ بر ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین با این پروژه‌ها به خط سراسری تزریق می‌شود"، گفت: باقی محصولات نیز مثل اتان در پتروشیمی‌ها استفاده می‌شود و میعانات گازی نیز خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس می‌شود.

وی با بیان اینکه "در حوزه پتروشیمی در عسلویه، پتروشیمی دماوند به عنوان یکی از بزرگترین مجتمع‌ها را در دست ساخت داریم"، اذعان داشت: بخشی از این پروژه به بهره‌برداری رسیده و بخشی نیز در حال ساخت است و قرار است ۲۹ مجتمع پتروشیمی در اطراف آن ساخته شود که تمام یوتیلیتی مورد نیاز این مجتمع‌ها از پتروشیمی دماوند تامین خواهد شد.

وی افزود: یکی از اقدامات قرارگاه در حوزه پایین دستی این است که گاز‌های حاصل از استخراج نفت را که سوزانده می‌شود جمع‌آوری می‌کند که در این راستا مجتمع NGL ۳۲۰۰ را در خوزستان احداث می‌کنیم که یکی از واحد‌ها تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون فنی و مهندسی هلدینگ نفت و گاز قرارگاه خاتم با بیان اینکه "در حوزه دریایی نیز ساخت سکو‌های نفتی و گازی را داشته‌ایم که تاکنون ۱۰ سکوی بزرگ در پارس جنوبی ساخته‌ایم و ۴ سکوی نفتی نیز در برنامه داریم"، گفت: از این ۴ سکو، ۲ سکو در دریا نصب شده و کار اجرایی آن به اتمام رسیده و ۲ سکوی دیگر نیز در مرحله آماده‌سازی و حمل برای نصب است.

وی ادامه داد: در حوزه ساخت کشتی و شناور هم توانایی داریم و نفتکش‌هایی با ظرفیت ۷۰۰ هزار بشکه ساخته‌ایم که یک کشتی تحویل داده شده و کشتی دوم در چند ماه آینده تحویل داده می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده