به گزارش میمتالز، جمال رازقی در جلسه هم اندیشی معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با فعالان بخش خصوصی و بازرگانان استان فارس در محل اتاق بازرگانی فارس، بیان کرد: سرمایه گذاری عامل بسیار مهم در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورها میباشد و جذب سرمایه گذاری منجر به ایجاد اشتغال و رشد تولید شده و موتور حرکت به سمت شکوفایی است.
وی با تاکید بر اینکه تقویت مناسبات بین المللی از هر لحاظ برای کشور مهم است که از پیامدهای آن جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد بود افزود: سرمایه گذاری نه تنها عاملی برای رشد اقتصادی است بلکه یک متغیر اساسی در تحولات سیاسی و بین المللی است و این درحالی است که کشورهایی که در رونق سرمایه گذاری در آنها وجود دارد ثبات و امنیت اقتصادی و سیاسی نیز برقرار است.
رازقی افزود: در بعد استانی نیز جذب سرمایه داخلی و خارجی باعث توسعه استان ها، افزایش اشتغال و تولید و همچنین کاهش زیانهای اجتماعی و توجه به سرمایه انسانی را به دنبال دارد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: در این راستا دولت بایستی تصدی گری و انجام وظائف بخش خصوصی کنار گذاشته و با ایفای نقش نظارتی خود و ایجاد محیط امن سیاسی و اقتصادی، محیط مناسب را برای سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی فراهم کرده و از طریق ثبات اقتصادی و سیاسی بازدهی سرمایه را تضمین کند.
وی ادامه داد: استان فارس به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی، گردشگری، کشاورزی و نفت و گاز قابلیت جذب سرمایه داخلی و خارجی بسیاری داشته که میتواند با بهره گیری از این توانمندیها به رشد قابل توجهی دست یابد.
رازقی گفت: این استان حدود ۶ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و به لحاظ مساحت چهارمین استان پهناور کشور میباشد که سهم فارس از تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۱۳۹۹ چهار و ۹ دهم درصد بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین توجه به جایگاه استان فارس در سند آمایش سرزمین و توانمندیهای استان در بخشهای مختلف و در حوزههای منطقه ای، ملی و فراملی میتواند مسیر سرمایه گذاری در فارس را روشن کند.
رازقی افزود: توانمندیهای استان فارس در بخشهای کشاورزی، صنایع غذایی و تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات، صنایع کانی غیر فلزی و فرآری مواد معدنی، بخش معدن، بخش تجارت، انرژیهای نو، بهداشت و درمان، شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه نام برد که در هر یک از حوزهها حرف برای گفتن دارد.
وی با اشاره به اهم مشکلات سرمایه گذاری استان فارس بیان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کنونی کشور ناامنی و نگرانی شدید سرمایه گذاران از تغییرات پیش بینی ناپذیردر قوانین و سیاست ها، متعهد و پایبند نبودن دولت به سیاستهای اعلام شده، عدم توجه به نظرات سرمایه گذاران و اصحاب کسب و کار در فرآیند وضع قوانین و سیاستهای جدید، لغو ناگهانی و بدون مقدمه قوانین و مقررات جاری توسط دولت، به عنوان مولفههای اصلی عدم موفقیت طرحهای سرمایه گذاری به شمار میروند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به نبود امنیت سرمایه گذاری، گفت: کشور و بالطبع استان فارس در سالهای اخیر به دلیل تحریمهای بین المللی علاوه بر عدم جذب سرمایه گذاری خارجی، در سرمایه گذاری داخلی نیز مسیری رو به افول داشته است.
رازقی اضافه کرد: نرخ بالای تورم و بی ثباتی در قیمت مواد اولیه و محصول از جمله عواملی است که با ایجاد نااطمینانی و نامشخص بودن بازدهی سرمایه گذاری، برای ورود فعالان بخش خصوصی به حوزه سرمایه گذاری دافعه ایجاد کرده است. پ و همچنین بی ثباتی در نرخ ارز نیز با افزایش نااطمینانی و ایجاد انتظارات تورمی و رشد قیمتها متنع جذب سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: ایجاد و توسعه صنایع کوچک و میانی نفت و گاز، خصوصا صنایع پایین دستی پتروشیمی، متنوع سازی شیوههای تامین مالی و بستر سازی مشارکت خصوصی در زمینه سرمایه گذاری، تکمیل زنجیرههای ارزش فعالیتهای تولیدی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات به منظور جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی استان، تقویت و توسعه شبکه حمل و نقل هوایی – ریلی و جادهای به منظور تقویت پیوندهای ملی و بین المللی در فضای استان، ایجاد خط اعتباری فاینانس برای انتقال تکنولوژِ از کشورهای پیشرو، ثبات در سیاستهای دولت و قوانین و مقررات و تدوین راهکارهای تشویق و جذب سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور از راهبردهای رشد سرمایه گذاری در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افتتاح کنسولگری کشورهای قطر و عمان در استان فارس در آینده نزدیک، گفت: ما به عنوان بخش خصوصی انتظار داریم رایزنان اقتصادی به خصوص کشور قطر وعمان از بخش خصوصی انتخاب شوند که اتاقهای بازگانی به عنوان وظیفه ذاتی خود از این مهم حمایت میکند و مدیریت ارشد استان این موضوع را پیگیری کند.
رازقی گفت: اتاق بازرگانی فارس به عنوان نخستین اتاق موضوع مهم دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده و در این زمینه همایشهای ملی و دورههای آموزشی را با همکاری دانشگاه امام صادق (ع) با هدف تبیین و تحقق شعار سال و فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد برگزار کرده است.