تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۲۵۹۷۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۹۰ درصد اقتصاد ایران دانش‌بنیان نیست/ قانون جهش تولید دانش بنیان منافع بخش خصوصی را تامین می‌کند

۹۰ درصد اقتصاد ایران دانش‌بنیان نیست/ قانون جهش تولید دانش بنیان منافع بخش خصوصی را تامین می‌کند
‌می‌متالز - سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه امروز حوزه‌هایی مثل خودرو، نفت، فولاد و نفت دانش‌بنیان نشده است تصریح کرد: این صنایع ۹۰ درصد اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهند، اما هنوز دانش بنیان نشده‌اند.

به گزارش می‌متالز، سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در سال جاری سازمان‌های مختلف پیرو تاکید رهبر معظم انقلاب مشتاقانه‌تر در مسیر همکاری با دانش بنیان‌ها قرار گرفته‌اند، گفت: بر این اساس امیدواریم نتیجه اقداماتی که در خوزه فناورانه در ۱۰ سال اخیر انجام شده بخشی از چالش‌های اقتصادی کشور را مرتفع کند. امروز حوزه‌های مثل خودرو، نفت، فولاد و نفت دانش‌بنیان نشده است. این صنایع ۹۰ درصد اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهند، اما هنوز دانش بنیان نشده‌اند.

اسدی‌فر افزود: امروز هرچند صادرات مس خام ارز آوری چند میلیارد دلاری دارد، اما اگر این حوزه در مسیر فناورانه و زنجیره دانشی قرار می‌گرفت به طور حتم صادرات این حوزه چند برابر می‌شد.

وی گفت: باید نیاز‌های فوریت‌دار شناسایی شود، بعد از شناسایی چالش‌ها می‌توان فرصت را برای رفع چالش در اختیار مجموعه‌های دانش‌بنیان قرار داد.

این مقام مسوول، تصریح کرد: اگر سهم دولت در یک شرکت کمتر از ۵۰ درصد باشد، می‌تواند از ظرفیت تسهیلات قانونی دانش بنیان استفاده کند. از طرف دیگر قانون جهش تولید دانش‌بنیان که هفته پیش ابلاغ شد ظرفیت‌ها و ابزار‌های جدیدی مثل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه ایجاد کرده است، یعنی هزینه این بخش از مالیات شرکت‌ها می‌کاهد.

وی گفت: از طرف دیگر، کمیته ساخت بار اول با نظارت معاونت علمی ریاست جمهوری تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان معافیت از تشریفات مناقصه را ایجاد می‌کند.

اسدی‌فر ادامه داد: ستاد‌های فناوری و سایر ظرفیت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری در اختیار شرکت‌هایی که علاقه‌مند به رفع چالش‌های خود از مسیر مجموعه‌های دانش‌بنیان هستند قرار خواهد گرفت.

به گزارش تسنیم، واعظی نیز با اشاره به تفاهمنامه با معاونت علمی ریاست جمهوری، گفت: بزرگترین هولدینگ کشاورزی کشور با وجود حضور در بورس در ۷ حوزه کسب و کار فعالیت می‌کند.

وی افزود: هم اکنون ارتباط تنگاتنگی با پژوهشگران ایجاد شده و در بنگاه‌های راهبردی که برای کشور ایجاد می‌شود پیشقدم بودیم.

در ادامه این نشست، یوزباشی با اشاره به اینکه، نقشه راه احصاء چالش تا توسعه فناوری تهیه شده و در این مسیر اقداماتی مثل تحلیل اقتصادی در کنار طرح نوآورانه و‌... انجام شده است گفت: در مجموعه‌های اقتصادی نیمه‌دولتی کشور امروز به کمک ظرفیت دانش‌بنیان‌ها جلوی واردات میلیون‌ها دلار واردات غیرضروری گرفته شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده