به گزارش میمتالز، اولین و بزرگترین رویداد بین المللی با موضوع خصوصی سازی در اقتصاد ایران با حضور آیت ا... سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور، محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، حسین قربان زاده، رییس سازمان خصوصی سازی و همچنین جمعی از مدیران ارشد اقتصادی و صنعتی کشور در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.
ذوب آهن اصفهان نیز به عنوان یکی از شرکتهای واگذار شده اصل ۴۴ به صورت کارشناسی در این رویداد و همچنین در پایون متمرکز معدن و صنایع معدنی در حاشیه این رویداد حضور داشت.
در روز سوم این رویداد محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی ضمن سخنرانی در این رویداد از غرفه ذوب آهن اصفهان در پایون معدن و صنایع معدنی بازدید کرد و از نزدیک با مدیران و کارشناسان شرکت گفتگو نمود. در این بازدید کارشناسان به مزیتهای صنعت فولاد ایران در تولید ناخالص ملی، اشتغال زایی و ارزآوری برای کشور به ویژه در تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی اشاره کردند و مسائل و موانع پیش روی این صنعت را یادآور شدند.
قالیباف پس از ارائه توضیحات کارشناسان شرکت، با بیان این که ذوب آهن اصفهان کمترین بهره مندی از یارانه انرژی و مصرف گاز طبیعی را دارد و برق مورد نیاز را نیز با استفاده از گازهای فرآیندی خود تولید مینماید، گفت: مجلس شورای اسلامی در جهت تسهیل امور پیش روی صنعت فولاد، آمادگی همیاری لازم را دارد.
وی اضافه کرد: صنعت فولاد برای رهایی از مشکلات تامین انرژی مورد نیاز خود باید در تولید برق و گاز سرمایه گذاری نماید و مجلس شورای اسلامی نیز در حوزه قانونگذاری آماده هرگونه کمک میباشد.
سیدشمس الدین حسینی، رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان و گفتگو با کارشناسان شرکت در خصوص وضعیت داخلی و بین المللی صنعت فولاد، گفت: کشور حداقل ۱۰ میلیون تن مازاد تولید فولاد دارد و باید از ظرفیت صادرات آن علی الخصوص در دوران تنش میان روسیه و اوکراین استفاده شود، ولی متاسفانه با اعمال عوارض صادراتی نامتناسب، مشکلات پیش روی صنعت فولاد دو چندان شد.
رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی، افزود: مجلس شورای اسلامی با تصمیمها و دستورالعملهای غیرکارشناسی در این زمینه موافق نیست و تلاش میشود موانع پیش روی تولید و چرخه اقتصادی کشور را رفع نماید.
شایان ذکر است؛ از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد ارایه گزارش واقع بینانه از نتایج واگذاریهای انجام شده با توجه به عملکرد بنگاهها و شرکتهای موصوف در دوره پس از واگذاری، فرهنگ سازی و روشنگری اذهان عمومی، وظایف و پیامدهای خصوصی سازی در عرصه اقتصاد ملی و ایجاد همراهی افکار عمومی با اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴، تلاش برای ایجاد اتفاق نظر میان دستگاههای مختلف اجرایی، نظارتی و مسئولان ارشد نظام در موضوع خصوصی سازی با رویکرد رفع موانع و تسهیل در امر واگذاریهای موفق، بهره گیری از تجربههای بین المللی از طریق مرور فرآیند خصوصی سازی در برخی کشورها، هم افزایی و تبادل نظر کارشناسی میان فعالان بخش خصوصی، مدیران بنگاههای واگذار شده و در لیست واگذاری با مسوولان دولتی و کارشناسان ذی ربط و ترسیم چشم انداز و افق آینده خصوصی سازی با رویکرد جدید است.
منبع: خبرگزاری تسنیم