به گزارش میمتالز، رییس دانشگاه فردوسی مشهد در آیین امضای تفاهمنامه همکاری میان مراکز علمی خراسان رضوی با مجتمع فولاد خراسان گفت: سهم «تولید دانشبنیان» در ارزش افزوده محصولات تولیدی کشور ما تا جایگاه بایسته خود، فاصله دارد.
دکتر ضابط افزود: پیشنهادهای ما باید معطوف به ارتقای نقش «تحقیق و توسعه» در همه حلقههای زنجیره ارزش در تولید باشد و برای این مهم باید ارتباط صنعت و دانشگاه، از جمله از طریق پارکهای علم و فناوری به عنوان بازوهای ارتباط دانشگاه با تولید دانش بنیان دوباره تعریف شود.
وی مسیر دیگر توسعه دانشبنیان صنایع را تاثیرگذاری بیشتر صنعت در پرورش فارغالتحصیلان دانشگاهها دانست و افزود: کارورزی دانشجویانِ در آستانه فارغالتحصیلی در صنعت، یکی از راهکارهای عملی است که در این زمینه باید پیگیری شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: بهینهسازی مصرف انرژی، پیشگیری از اتلاف آن و ارتقای بهرهوری مهمترین حوزهای است که با توجه به مسایل ژئوپلتیک و وضعیت تجارت انرژی در جهان باید مورد توجه قرار گیرد.
همچنین در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری مجتمع فولاد خراسان با دانشگاه فردوسی در نیشابور، مرکز ارتباط صنعت با دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان در مجتمع فولاد خراسان افتتاح شد.
مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در این مراسم گفت: شرکتهای دانشبنیان منتظر نباشند فقط فولاد خراسان برای ساخت قطعات به آنان پیشنهاد بدهد؛ بلکه خودشان پیشقدم بشوند.
کسری غفوری اظهار کرد: در فولاد خراسان بالغ بر ۲۶هزار قلم خرید وجود دارد که از این میزان، تاکنون نمونه ایرانی یکهزار قلم خریداری نشده و این بستر بسیار خوبی برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان است تا در کنار بهبود فرآیندها این بخش را مورد توجه ویژه قرار دهند و ما از ایدههای جدید در حوزه صنایع معدنی و فولاد استقبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در بخش اشتغال آفرینی فولاد خراسان، میزبان پنج هزار نفر به صورت مستقیم است، افزود: امروز فولاد با صنایع نفت و پتروشیمی در بخش ارزآوری رقابت میکند و تولید ۵۵ تُن فولاد در افق ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد در حالی که پارسال تولید فولاد کشور به ۳۰ میلیون تُن رسید.
غفوری با اشاره به مشکل کمبود گاز خاطرنشان کرد: پارسال مجتمع فولاد خراسان به عنوان بزرگترین صنعت شرق کشور به دلیل کمبود گاز پنج ماه دچار اُفت در تولید شد و امسال هم از ابتدای خردادماه با اخطار کاهش برق مواجه هستیم و در مرداد ماه به دلیل قطعی کامل برق باید به تعطیلات تابستانی اجباری برویم که تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر عامل مجتمع فولاد خراسان ادامه داد: در نیمه دوم سال هم با قطع همزمان برق و گاز مواجه هستیم؛ همانطور که پارسال این مشکل پنج ماه دامنگیر ما شد؛ اما با اینوجود پرسنل فولاد خراسان همان میزان تولیدی را که تعهد داده بودند محقق کردند.
رئیس دانشگاه فردوسی در این برنامه گفت: کمتر از یک درصد تولید در کشور دانشبنیان است و کمترین نفوذ دانش در بخش صنایع کشاورزی است.
احد ضابط با اشاره به اینکه نفوذ دانش در صنایع فولادی هم زیاد نیست اظهار کرد: در دنیا ۱۷درصد از هزینههای فولادسازی صرف انرژی میشود و این میزان در ایران بالای ۲۰ درصد است و شرکای دانشبنیان در این زمینه باید به کمک فولاد بیایند البته انعقاد تفاهمنامه با شرکتهای دانشبنیان در این زمینه خوب است، ولی نباید به آن بسنده کرد.
وی گفت: جذب فارغ التحصیلان برای توسعه و ارتقای صنعت بسیار موثر است و در اینحوزه میزان ارتباط دانشگاههای مهم در کشورهای پیشرفته با صنعت پنج درصد است، اما این میزان در ایران ۱۶صدم درصد است و باید دانش را در خدمت صنایع به کار گرفت.
ضابط تصریح کرد: در این زمینه میتوان مدت زمان کارورزی را برای دانشجویان به ۶ ماه تا یک سال افزایش دهیم که این طرح در دانشگاه فردوسی مصوب شده تا از این طریق دانشجویان فعال شناسایی و جذب شوند.
منبع: چیلان