به گزارش میمتالز، دیروز دوشنبه (۹ خرداد ۱۴۰۱)، رویداد با اهمیت شرکت تجلی با همکاری بورس ۲۴، برگزار شد.
این رویداد که به صورت زنده از از پایگاه خبری، صفحه اینستاگرام و یوتیوب بورس ۲۴ پخش شد از برنامه ها، روند سرمایه گذاری این شرکت سخن گفته و میزبان میثم فدایی مدیرعامل فرابورس، اصحاب رسانه، فعالان بازار سرمایه و سهامدران این شرکت بود.
در ابتدای این برنامه، «حقیقی» از تحلیلگران بورس ۲۴ در خصوص شرکت پروژه محور تجلی گفت: این شرکت رکورد بالاترین میزان ثبت افزایش سرمایه در بورس کشور را ثبت کرده است.
همچنین این افزایش سرمایه معادل ۶۲۰ هزار درصد از محل آورده مطالبات نقدی به شمار میرود.
از سویی دیگر دارایی محور بودن در معرفی این شرکت صحیح نیست و بهتر است پرتفوی آن را بررسی کرد.
همچنین در این شرکت ۵.۷۲۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری شد و ۵۸.۲۵ درصد شرکتهای بورسی در تجلی سرمایه گذاری داشته اند.
البته در ۴۱.۷۵ درصد سهام تجلی نیز شرکتهای غیر بورسی حضور دارند.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: شرکت تجلی پروژههای مطلوبی دارد که در مراحل اولیه اجرا است و ۶ هزار میلیارد تومان به ارزش دفتری سرمایه گذاری غبر بورسی شرکت تجلی افزوده خواهد شد.
همچنین ارزش سرمایه گذاری شرکتهای غیربورسی در تجلی ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به شمار میرود.
از سویی دیگر انتظار میرود این شرکت در سال آینده از محل سود تقسیمی، درآمد خوبی شناسایی کند.
پیش بینی میشود؛ تجلی در پایان سال جاری معادل ۲۰۰ میلیارد تومان هم سود نقدی کسب کند.
در ادامه احمدرضا معروفی مدیر سرمایه گذاری نوآور امین در نشست رویداد با اهمیت تجلی اعلام کرد: تاسیس و فعالیت تجلی مطلوب بوده رویکرد ضد تورمی دارد به طوری که سرمایه گذاری در طرحهای این شرکت باعث کنترل تورم میشود.
البته مهم است؛ سهامداران به محرکهای اصلی بازار توجه کنند و در تجلی این محرکها نرخ شمش، هزینه کار و برق، هزینه استخراج و... محسوب میشود.
از سویی دیگر، محیطی که تجلی در آن سرمایه گذاری میکند با مسایل بین الملی سرکار داشته و نیاز به رصد مداوم دارد.
همچنین در تجلی طراحی اقتصادی، مهم ارزیابی میشود و در این سرمایه گذاری باید نگاهی چند بعدی داشته و دید بلندمدت در این سرمایه گذاری باید بیشتر از نگاه امروز و بررسی امروز باشد.
مدیر سرمایه گذاری نوآوران امین تاکید کرد: تکلیف انضباط اقتصادی در یک شرکت سرمایه گذاری موضوع بحرانی است. از این رو تجربه تجلی در به ثمر رساندن پروژهها مطلوب ارزیابی میشود، زیرا ساختار کنترلی مناسب دارد.
همچنین سرمایه گذاری در تجلی مبتنی بر گرافهای مالی بوده و با سطح استراتژیها با سطح مدیریت گره خورده است.
ساختار کنترل در یک شرکت مانند تجلی باید به نفر هدایت و تا این اندازه خرد و کوچک شود.
از سویی دیگر سیاستهای تجلی در سهم باید به صورت ارگانیک و جلوگیری از دستکاریهای قیمت باشد.
یادآور میشود؛ نحوه برنامه ریزی در این شرکت با کمک از ابزارهای فناوریهای اطلاعات بوده و حدود ۲۰ شرکت در تجلی حضور دارند که پایش آنها بسیار حساس و مهم است و قطعا تجلی با این موضوع که اکنون پاشنه آشیل است؛ آشنایی دارد.
این شرکت نهاده به نهاده، پروژه به پروژه در ساختار مالی خود مندرج میکند و رصد دارد و منشور در شرکتهای پروژه محور باید مبنتی بر آینده باشد.
در ادامه این نشست «مرتضی علی اکبری» مدیرعامل شرکت «تجلی» گفت: یکی از مزیتهای این شرکت در خصوص طرحهای معدنی این است که یک شرکت نورد یا فولادسازی در قسمتی از کشور احداث شود که به مواد اولیه وصل است.
اتصال معدن با مواد اولیه یک مزیت و ارزش به شمار میرود که این در تجلی اجرایی و اخذ شده است.
همچنین یکی از مزیتها در شرکتهای پروژه محور، حضور و سرمایه گذاری در تمامی صنایع و مشارکت در طرحهای مختلف بوده به طوری که میتواند اخذ سود مناسب هم داشته باشد.
بنابراین ارزش شرکت تجلی و شرکتهای پروژه محور، هیجانی بودن سهم است و هر شخصی بر اساس علم و دانش خود میتواند سودی را متصور و اخذ کند.
از سویی دیگر ارزش سهم در شرکتهای سرمایه گذاری روند معمولی دارد، ولی این روند در شرکت تجلی دارای روند مشخص و ثابت نبوده و ارزشی بر اساس سلایق گوناگون ایجاد میکند.
از آنجایی که پروژههای تجلی همواره در حال رشد بوده بنابراین دارای تغییر و جذابیت متفاوت است و میتواند برای هر سهامداری مطلوب به شمار رود.
علی اکبری در این نشست که با حضور سهامدان تجلی برگزار شد اعلام کرد: تجلی ۲ پروژه مطالعاتی نیز دارد که به موضوعاتی همچون تولید الکترود گرافیتی و تیرآهن بال پهن مرتبط میشود.
در این موضوع با بعضی از شرکتها مذاکره شده و مطالعات بازار داخلی و خارجی آن در حال بررسی قرار دارد و از آنجایی که تجلی در زمینه معادن فعالیت داشته، شرکت به نحوی هدایت شده که پرتفوی آن به سمت صنایع معدنی بوده و سنگینتر است.
در رویداد از سوی سهامداران به موضوع سرمایه گذاری تجلی در بخش زغال سنگ نیز اشاره شد و اینکه چرا به جای سرمایه گذاری در زغال سنگ به سمت فلزات جدید مانند لیتیوم ورود پیدا نمیکنید؟
پاسخ مدیران این بود:
ایران در بحث زغال سنگ بسیار کمبود داشته و از آنجایی که مصرف داخلی زیاد و محصول داخلی کیفیت بسیار پایینی دارد، بنابراین نیاز داخلی مرتفع نمیشود.
همچنین نیاز کشور معادل ۵.۵ میلیون تن در سال بوده و تولید داخلی ۱.۷۰۰ تن به شمار میرود.
از سویی دیگر قیمت هر تن زغال سنگ ۵۰۰ دلار و زمانی که به دست مصرف کننده برسد ۷۰۰ دلار میشود.
این شرکت در بحث صنایع معدنی، رویکرد استراتژیک دارد.
در ادامه نشست رویداد بااهمیت تجلی، «میثم فدایی» مدیرعامل فرابورس نیز در خصوص جایگاه شرکتهای پروژه محور و تاثیر تجلی در بازار سرمایه گفت: پیش از تاسیس این شرکت، تجربه بدی در خصوص صندوقهای پروژهای بود که این مهم توسط تجلی مرتفع شد.
همچنین دغدغه بازار سرمایه در خصوص شرکتهای پروژه محور ساده سازی و ایجاد ساختار تازه مالی برای تامین مالی پروژهها بود.
تجلی در این ۲ موضوع توانست ساختار را ساده کرده و موفق و چابک عمل کند.
از سویی دیگر در زمان پذیره نویسی و گشایش این صندوق، در روز اول ۱۸۹ هزار نفر به این سهم ورود کردند.
بعد از موفقیتهای تجلی، شرکتهای بزرگ درخواست تاسیس شرکتهای پروژه محور در صنایع معدنی را به سازمان ارائه دادند.
در ادامه یکی از سهامداران در خصوص مکان سرمایه گذاری در مرکز کشور پرسش داشت به طوری که از سوی هیات مدیره پاسخ داده شد: این شرکت در مناطق مختلف سرمایه گذاری دارد و با نگاه میزان تولید، کاهش هزینه و دسترسی به راههای حمل و نقلی ورود پیدا میکند.
تجلی ۳ معدن سیلیس را در منطقه آذربایجان دارد و تاکید بر این مواد در منطقه مرکز استان همدان نیست.
سوال دیگر سهامداران در خصوص حرکت تجلی به سمت صنایع معدنی به طور مکرر تکرار به طوری که از سوی مدیران پاسخ داده شد: تجلی با ۱۵ شرکت معدنی همکاری داشته و درصدد است تا طرحهای خود را در این شرکتها به سرانجام برساند.
سهامداران در خصوص ورود به تامین و ساخت ماشین آلات پرسش کردند که در این زمینه به سهامداری شرکت تولید و ساخت ماشین آلات توسط تجلی اشاره شد به طوری که این شرکت ۲۰ درصد سهامدار بوده و تمایل دارد تا در برنامههای آتی به خرید ماشین آلات معدنی و ساخت آن نیز اقدام و مشارکت کند.
در پایان این رویداد به اهمیت شرکتهای پروژه محور در طرحهای بزرگ بین المللی و موفقیت آنها اشاره شد.
تونل زیر دریایی مانش یکی از طرحهایی بود که توسط شرکتهای سرمایه گذاری پروژه محور اجرایی شد به طوری که بزرگترین طرح قرن ۲۰ و از عجایب روزگار به شمار میرود.
مطالعه اولیه این طرح در سال ۱۸۰۲ و در زمان ناپلئون مورد بررسی قرار گرفت و برآورد اولیه اجرایی آن ۶.۲ میلیارد پوند و هزینههای اش به ۹ میلیارد پوند رسید.
تامین مالی این طرح از طریق یک شرکت سهامی عام و شرکت سرمایه گذاری پروژه محور انجام گرفت و ۵۵۰ میلیون سهم به مردم عرضه و قیمت هر سهم در عرضه اولیه ۳ و نیم پوند بود.
سود سالیانه این سهم در سال ۲۰۱۶ به ۲۰۰ میلیون یورو رسید و قیمت هر سهم نیز ۱۰ یورو شد.
این نمونه نشان از جایگاه شرکتهایی همچون تجلی در مگاطرحها دارد که در ایران طرح نهضت ملی مسکن یکی از آنها به شمار میرود.
دولت و بانک ها، توان و بودجه اجرای چنین طرحی نداشته و نمیتواند یک میلیون مسکن بسازد.
در این طرح، جایگاه و عملکرد شرکتهای پروژه محور به خوبی دیده میشود.
بر اساس آمارهای اخذ شده بورس نژک معادل ۵۱.۳ میلیارد دلار در این زمینه تامین مالی کرده و بورس تهران تنها سهمی معادل ۱.۳ میلیارد دلار به خود اختصاص داده است؛ بنابراین ورود به حمایت از شرکتهای پروژه محور در انجام چنین طرحهای بزرگی همچون نهضت ملی مسکن الزامی به شمار میرود.