به گزارش میمتالز، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با اشاره به مسائل زیست محیطی بار دیگر از اقتصادهای پیشرفته جهان خواست تا زیرساختهای استفاده از زغال سنگ خود را حذف کنند.
گوترش در سخنانی خود در کنفرانس استکهلم + ۵۰ گفت: امروز از دولتهای عضو گروه ۲۰ میخواهم که زیرساختهای زغالسنگ را از بین ببرند و (استفاده از این سوخت) در کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی تا سال ۲۰۳۰ و در دیگر کشورها تا سال ۲۰۴۰ کاملاً کنار گذاشته شود.
وی همچنین از تمامی موسسات مالی خواست تا از تامین مالی سوختهای فسیلی دور شده و در انرژیهای تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنند.
به گفته دبیرکل سازمان ملل، منابع طبیعی کره زمین قادر به تامین نیازهای بشر نیستند.
گوترش گفت: ما در حال مصرف به میزان ۱.۷ از (منابع موجود) سیاره در سال هستیم. اگر مصرف جهانی در سطح ثروتمندترین کشورهای جهان بود، به بیش از سه سیاره زمین نیاز داشتیم.
بر اساس این گزارش، مساله انرژی تولید شده از زغال سنگ، گروه ۲۰ را به دو بخش تقسیم کرده است: کشورهایی که آماده حذف تدریجی سوخت فسیلی هستند و کشورهایی که از آن دفاع میکنند.
در سال ۲۰۲۱، رهبران این کشورها توافق کردند که تامین مالی عمومی بین المللی نیروگاههای زغال سنگ جدید را تا پایان سال جاری میلادی پایان دهند، اما نتوانستند برای حذف تدریجی انرژی زغال سنگ یا توقف تولید نیروگاههای زغال سنگ جدید به توافقی دست یابند.
در برخی از کشورهای گروه ۲۰، مانند ایالات متحده، چین و هند، زغال سنگ همچنان بزرگترین منبع انرژی است. علیرغم تعهدات قبلی مبنی بر کاهش تدریجی مصرف زغال سنگ و دستیابی به انتشار خالص صفر، این کشورها اخیراً با تشدید نگرانیهای امنیت انرژی جهانی به سوزاندن زغال سنگ بازگشتهاند.
برخی از کشورهای اروپایی، از جمله لهستان و آلمان، ممکن است با دور شدن از گاز روسیه، تولید زغال سنگ را افزایش دهند.
منبع: خبرگزاری تسنیم