به گزارش میمتالز، افزایش قیمت کالاهای اساسی باعث به دنبال جنگ روسیه و اوکراین ابعاد گستردهای از چالشها را برای جهان به همراه آورد. از یک طرف افزایش قیمت کالاهای اساسی و تورم و از طرف دیگر تاثیر این تورم در توان تولید صنعتی در کشورهای مختلف باعث شد تا بازار با درگیریهای تازهای روبرو شود.
در ماههای اخیر افزایش قیمت فولاد و سنگ آهن به عنوان یکی از اصلیترین چالشهای اقتصادی و صنعتی دنیا بارها مورد مطالعه قرار گرفته است. افزایش قیمت فولاد بسیاری از پروژههای صنعتی را در دنیا به تعویق انداخت و باعث شد تا سرمایه گذاری در پروژههای زیر ساختی در کشورهای در حال توسعه که یکی از راههای مبارزه با رکود و بیکاری در پسا کرونا است، به تاخیر بیافتد یا متوقف شود.
این مساله برای کشورهای در حال توسعه و فقیر بیش از کشورهای صنعتی آسیب رسان است، زیرا سهم بیشتری از مردم در بخش دولتی یا پروژههای مرتبط با بخش دولتی مشغول به کار هستند و اگر دولت توان اجرای پروژه ه را از دست بدهد، اقتصاد کشور آسیب بزرگی میبیند و فشار مالی وارد شده به جامعه هم به شدت افزایش پیدا میکند. اما وضعیت در بازار آلومینیوم هم نگران کننده است و بحران حتی به اقتصاد اروپا هم آسیب وارد کرده است.
طبق گزارش منتشر شده توسط «ماینینگ» حجم ذخایر آلومینیوم در بورس فلزات لندن به پایینترین سطح طی ۱۷ سال اخیر رسیده است و امیدی به افزایش حجم ذخایر در آینده نزدیک وجود ندارد.
بر مبنای این گزارش کشورهای درگیر جنگ از بزرگترین مالکان معادن آلومینیوم و دیگر مواد معدنی مورد استفاده در تولید آلیاژهای آلومینیومی هستند و به همین دلیل است که تداوم درگیری در این منطقه بازار آلومینیوم را با کسری بزرگی روبرو کرده است.
اما درگیریهای روسیه و اوکراین تنها یک دلیل برای کاهش ذخایر الومینیوم در اروپا است. این نشریه تاکید کرده است دلیل مهم دیگر افزایش هزینه برق در این کشورها است که باعث شده است ادامه فعالیت در کارخانههای تولید آلومینیوم صرفه اقتصادی نداشته باشد و تولید کاهش یابد.
در این وضعیت قیمت هر تن آلومینیوم در بورس فلزات لندن به ۲۸۶۵ دلار رسیده است. حجم ذخایر آلومینیوم در بورس فلزات لندن در ماه میامسال به ۵۳۲۵۰۰ تن رسید که ۷۲ درصد نسبت به مارس سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.
این پایینترین حجم از ذخایر آلومینیوم در بورس فلزات لندن از نوامبر سال ۲۰۰۵ تا کنون است. یک دلیل مهم افزایش قیمت برق هم افزایش قیمت گاز طبیعی وارداتی به اروپا بعد از وضع تحریم علیه روسیه عنوان شده است.
فایننشال تایمز در این مورد نوشت: «این روزها دسترسی به کالاهای اساسی مختلف در اروپا محدود شده است. از جمله میتوان به کاهش دسترسی اروپا به گاز طبیعی مایع اشاره کرد که باعث شد تا بخشهای زیادی از این قاره با افزایش شدید قیمت گاز در مصارف خانگی روبرو شوند. از طرف دیگر صنایع اروپایی هم برای تامین گاز مورد نیاز خود باید هزینههای بسیار بالایی را بپردازند که به افزایش تورم در این منطقه دامن زده است.»
این نشریه با اشاره به تاثیر افزایش قیمت گاز در صنعت برق اروپا نوشت: «قیمت برق در قاره سبز افزایش یافته است و این مساله بسیار نگران کننده است. از یک طرف صنایع مصرف کننده برق هستند و با افزایش هزینه برق باید محصولات تولیدی خود را با قیمت بالاتری در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند و از طرف دیگر هزینه تامین برق در خانوارها رشد کرده است.»
منبع: تحلیل بازار