به گزارش می متالز، مرتضی بانک به تشریح فرآیند طی شده برای راه اندازی «بورس بین الملل» پرداخت و گفت: آئین نامه این بورس ابتدا با هماهنگی سازمان بورس تدوین و به تصویب شورایعالی بورس رسید؛ پس از آن، اصلاحاتی در بانک مرکزی روی آن اعمال شد و با تصویب بانک مرکزی، تقدیم دولت شد.
وی اضافه کرد: آئین نامه راه اندازی «بورس بین الملل» در کمیسیون های فرعی کمیسیون اقتصادی دولت نیز با اصلاحاتی تکمیل و سپس به کمیسیون اقتصادی تقدیم شد.
وی ادامه داد: این آئین نامه در آینده ای نزدیک در صحن کمیسیون اقتصادی دولت مطرح می شود و پیش بینی می کنیم مورد تصویب و تائید این کمیسیون قرار گیرد.
بانک اظهار داشت: پس از تائید کمیسیون اقتصادی، آئین نامه تشکیل «بورس بین الملل» به هیات دولت می رود و معمولا، یک آئین نامه بعد از تصویب در کمیسیون اقتصادی، مشکل خاصی برای تصویب در هیات دولت نخواهد داشت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، «بورس بین الملل» را ظرفیتی جدید برای جذب منابع غیرریالی به ویژه سرمایه های خارجی در چارچوب بورس ذکر کرد و گفت: «بورس بین الملل» بسیاری از پروژه ها و فعالیت های اقتصادی را از طریق عرضه سهام تامین منابع می کند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری در این بورس هم داخلی و هم خارجی است و زبان آن بین المللی است؛ بانک تسویه حساب این بورس یک بانک معتبر بین المللی خواهد بود و نهاد بازرسی آن نیز نهادی بین المللی است؛ همه این موارد در آئین نامه راه اندازی بورس بین الملل مشخص شده است.
بانک افزود: «بورس بین الملل»، پنجمین بورس کشور خواهد بود و در کنار بورس تهران، فرابورس، بورس انرژی و بورس کالا قرار خواهد گرفت و مرکز اصلی آن در جزیره کیش مستقر خواهد شد.