تاریخ: ۰۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۱۲
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۲۶۳۶۷۱
سرویس خبر : آهن و فولاد

تامین مواد اولیه بزرگترین چالش فولاد خراسان است

تامین مواد اولیه بزرگترین چالش فولاد خراسان است
‌می‌متالز - مدیر عامل مجتمع فولاد خراسان گفت: تامین مواد اولیه بزرگترین چالش فولاد خراسان است و در حال حاضر کنسانتره مورد نیاز این مجموعه از منابع مختلف مانند "چادرملو، پل‌گهر، کرمان، همدان و کردستان" تامین می‌شود.

به گزارش می‌متالز، کسری غفوری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید جمعی از اعضای هیات مدیره صندوق بیمه عشایر از مجتمع فولاد خراسان در جمع خبرنگاران افزود: طرح کنسانتره سنگان یکی از اولویت‌های فولاد خراسان است که به دلیل تحریم‌های ظالمانه متوقف شده بود، اما با پیگیر‌های انجام شده از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ این کنسانتره‌سازی با ظرفیت ۲ و نیم میلیون تن وارد مدار شده و برای نخستین بار یکپارچه‌سازی کل زنجیره فولاد خراسان در داخل استان محقق می‌شود.

وی بیان کرد: در این چارچوب با حمایت صندوق عشایر پرداخت‌های ارزی در حال انجام است و هم‌زمان چند طرح توسعه‌ای در مجتمع فولاد خراسان شروع شده و در مجمع سالیانه هم افزایش ظرفیت برای تامین مالی این طرح‌های توسعه‌ای در دستور کار قرار دارد.

غفوری خاطر نشان کرد: از دیگر طرح‌های توسعه‌ای فولاد خراسان برای امسال افزایش ظرفیت کارخانه احیای مستقیم از ۸۰۰ هزار تُن به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تُن و گندله‌سازی از ۲و نیم میلیون تُن به سه میلیون و ۴۰۰ هزار تُن است.

مدیر عامل مجتم فولاد خراسان با اشاره به اینکه با تکمیل زنجیره تولید تکمیل سبد محصولات فولاد خراسان در دستور کار قرار دارد، افزود: امروز بهترین محصول میلگرد کشور را فولاد نیشابور تولید می‌کند و در کنار آن تیرآهن هم باید به سبد محصولات اضافه شود و در این چارچوب طرح احداث کارخانه تیرآهن در حال تدوین است.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از توقف تولید به خاطر قطعی برق و گاز گفت: طی ۲ هفته گذشته به خاطر قطعی برق همه خطوط تولید فولاد خراسان شامل گندله‌سازی، ۲واحد فولادسازی و ۲واحد احیاء متوقف شد و این هفته هم با محدودیت فقط چهار واحد راه‌اندازی شده است.

غفوری گفت: فولادسازی خراسان تنها فولاد در کشور است که به خاطر کمبود گاز دچار توقف کامل می‌شود، زیرا سایر مجتمع‌های فولاد کشور گاز مورد نیازشان را از خط سراسری گاز کشور تامین می‌کنند، اما گاز مورد نیاز فولاد خراسان از خط خانگیران تا نکا تامین می‌شود و پارسال این مجتمع پنج ماه از سال به خاطر قطع برق و گاز دچار توقف تولید بود، به همین خاطر پیشنهاد توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز مانند احداث نیروگاه برق و احداث مخازن ذخیره گاز از طرف فولاد خراسان ارائه شده و با نگاهی که بر صندوق بیمه عشایر حاکم است ایفای مسوولیت‌های اجتماعی برای فولاد خراسان در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: امسال برای نخستین محصولات فولاد خراسان به اروپا و سوریه صادر می‌شود و آسیای میانه عمده بازار صادراتی فولاد نیشابور است.

افزایش اشتغالزایی در فولاد خراسان با افزایش سرمایه‌گذاری

نایب رییس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در این بازدید گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۶۵۰ نفر بیمه شده فعال و ۱۶۰ هزار نفر مستمری بگیر تحت پوشش صندوق بیمه عشایر است و هدف‌گذاری امسال اضافه کردن یک میلیون نفر بیمه شده جدید در این صندوق است.

حسن قهرمانی مطلق افزود: با افزایش سرمایه‌گذاری در فولاد خراسان، زمینه افزایش اشتغال‌زایی فراهم می‌شود و در این چارچوب ۱۷۳ نفر از نیرو‌های بومی و متخصص در رشته‌های مختلف مورد نیاز در این مجموعه به کار گرفته می‌شوند.

وی خاطر نشان کرد: فولاد خراسان با همه مشکلاتی که طی چند سال گذشته به خاطر شیوع کرونا و قطعی برق و گاز با آن مواجه بوده است، به دلیل داشتن برنامه راهبردی منسجم همیشه توانسته بیش از بودجه‌اش عملکرد سودآوری داشته باشد.

قهرمانی تاکید کرد: مجموعه صندوق عشایر برای افزایش سرمایه‌گذاری در منطقه و تکمیل زنجیره تولید طی سال‌های اخیر کم‌ترین سود را دریافت کرده است و از مسوولان انتظار داریم، مشکلات قطعی برق و گاز در فولاد خراسان را برای جلوگیری از توقف تولید در این مجتمع به حداقل برسانند.

مجموعه فولاد خراسان به جهت تولید و بهره‌وری در سطح بسیار خوبی قرار دارد و تعطیلی حتی یک ساعت این کارخانه موجب ضرر برای منطقه و کل کشور است.

مجتمع فولاد خراسان در منطقه‌ای به مساحت ۱۴۰۰ هکتار، واقع در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در شرق کشور، از سال ۱۳۸۰ به بهره برداری رسید.

این مجتمع در سال ۱۳۶۹ با سرمایه اولیه ۱.۵ میلیارد ریال با مشارکت شرکت ملی فولاد ایران و بانک سپه تاسیس شد و با نام نورد فولاد خراسان به ثبت رسید و در سال ۷۴ نام آن به شرکت مجتمع فولاد خراسان تغییر یافت.

از کل سهام مجتمع فولاد خراسان ۵۱.۴۴ درصد به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، ۳۲.۱۶ درصد به شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، ۱۳.۳۳ درصد به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان و ۳.۰۷ درصد به سایر سهامداران تعلق دارد.

این مجتمع دارای ۶ کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن در سال، ۲ واحد احیای مستقیم با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن، ۲ واحد فولادسازی با ظرفیت ۱.۴ میلیون تن و کارخانه نورد با ظرفیت تولید سالانه ۶۴۰ هزار تن است.

شهرستان ۴۰۰هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی

عناوین برگزیده