تاریخ: ۰۴ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۳۳
بازدید: ۱۰۹۱
کد خبر: ۲۶۳۹۲۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

رکود تقاضا و شرایط بد فولادسازان چینی

رکود تقاضا و شرایط بد فولادسازان چینی
‌می‌متالز - کارخانه‌های فولاد در بخش‌هایی از چین در وضعیت بدی قرار دارند. موجودی انبار‌های فولاد در بزرگترین قطب فولادسازی این کشور، شهر تانگشان و همچنین در استان‌های جیانگ سو و شاندونگ رو به افزایش است. از طرفی تقاضای فولاد به دلیل قرنطینه‌های کرونا و رکود ساخت و ساز نزولی است.

به گزارش می‌متالز، مساله این است که صنعت فولاد چین میزبان زنجیره‌های تامین گسترده‌ای است که از کوره‌های بلند فولاد در چین تا معادن سنگ‌آهن خارج از کشور در استرالیا و برزیل امتداد دارد. به همین دلیل، هر گونه آشفتگی در چین می‌تواند شبکه گسترده‌ای از زنجیره‌های تامین را تحت تاثیر قرار دهد و به طور بالقوه فشار‌های بیشتری را بر اختلالات موجود در بازار‌های جهانی وارد کند.

موجودی فعلی بازار فولاد چین ۱۲ درصد نسبت به سال قبل بالاتر است و شاید ۲ ماه زمان ببرد تا کمی تصحیح شود و به میانگین ۵ سال اخیر برسد. در این بین بازار چین مجبور است با محصولات فولادی نیمه تمام ارزان قیمت روسیه نیز رقابت کند.

پس از آن که بازار شانگهای اوایل ژوئن بعد از مدت‌ها انتظار از قرنطینه خارج شد با ثبت موارد جدید کرونا در پکن و شانگهای مجدد اعمال محدودیت‌ها از سر گرفته شد. هفته گذشته، داده‌های جدید اداره ملی آمار چین نشان داد که سرمایه‌گذاری در املاک در پنج ماه اول سال نسبت به سال قبل ۴ درصد کاهش یافته است. حجم فروش خانه در پنج ماه اول سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل ۳۴.۵ درصد کاهش یافت.

پس از خروج چین از قرنطینه در اوایل ژوئن، امید‌هایی برای بهبود مصرف داخلی فولاد وجود داشت، اما اختلالات ناشی از بازگشت به قرنطینه‌های پراکنده، ضربه ناخوشایندی برای بهبود اقتصادی این کشور بوده است.

باید دید رکودی جدی در راه است یا خیر. تقاضا و قیمت فولاد بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ پس از افت شدید اقتصاد چین که باعث کاهش قیمت کومودیتی‌ها شد، کاهش یافت. تنها در سال ۲۰۱۵، شرکت‌های بزرگ فولادی چین متحمل بیش از ۵۰ میلیارد یوان زیان شدند. اما رکود فعلی مانند سال ۲۰۱۵ نیست و فولادسازان چینی نیز یاد گرفته اند نستب به نوسانات بازار مقاومت کنند. بنابراین، آن‌ها به تولید فولاد ادامه خواهند داد، زیرا باید دستمزد‌ها را بپردازند و جریان نقدینگی را حفظ کنند. بسیاری از تولیدکنندگان چینی احتمالاً می‌توانند دو سال بدون کسب درآمد دوام بیاورند و شاید غیرچینی‌ها این انعطاف پذیری را درک نکنند. نشانه‌هایی هم رویت شده که صنعت فولاد چین در حال تطبیق خود با این شرایط است.

فعلا مشخص نیست امسال تولید فولاد چین افت شدید خواهد داشت یا نه شاید اگر کاهش قیمت‌ها تداوم بیشتری داشته باشد دولت اقدامات جدی تری برای کاهش تولید انجام دهد. البته بسته‌های حمایتی دولت نیز می‌تواند نقش موثری در بهبود تقاضا داشته باشد.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده