تاریخ: ۰۲ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۹
بازدید: ۱۲۰
کد خبر: ۲۶۴۲۴۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

تولید فولاد خام جهان ۳.۵ درصد کاهش یافت

تولید فولاد خام جهان ۳.۵ درصد کاهش یافت
‌می‌متالز - براساس گزارش انجمن جهانی فولاد (Worldsteel) تولید جهانی فولاد خام در ماه می‌سال جاری با ۳.۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۶۹.۵ میلیون تن رسیده است.

کاهش تولید ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد در جهان

به گزارش می‌متالز، در ماه می، تمامی مناطق و ده کشور برتر تولیدکننده فولاد به جز هند، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان، کاهش تولید فولاد را در مقایسه با سال گذشته نشان دادند.

با این حال، در مقایسه با تولید فولاد در ماه آوریل با ۱۶۲.۷ میلیون تن، وضعیت در ماه می‌بهبود یافته است.

بسیاری از مناطق چین در ماه می‌به دلیل شیوع کووید- ۱۹ در قرنطینه بودند که منجر به کاهش ۳.۶ درصدی تولید فولاد خام کشور پیشرو فولادساز جهان به ۹۶.۶ میلیون تن در ماه می‌و ۴۳۵ میلیون تن از ماه ژانویه تا ماه می‌شد. براساس داده‌های موجود این میزان در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷/۸ درصد کاهش داشته است.

بالاترین میزان صادرات فولاد چین در یک سال گذشته

از سوی دیگر، صادرات فولاد چین در ماه می‌به بالاترین میزان در یک سال گذشته رسید و شکاف‌های عرضه را در کشور‌هایی پر کرد که جریان تجارت عادی آن‌ها در اثر حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه مختل شده بود.

منابع خبری گزارش دادند که افزایش قابل توجه ۱۷.۳ درصدی تولید فولاد هند در ماه می‌به تقاضای صنعت خودروی داخلی و فروش صادرات تهاجمی تولیدکنندگان فولاد این کشور در خلال اختلال در زنجیره تامین فولاد به دلیل تجاوز روسیه به اوکراین نسبت داده می‌شود.

از ژانویه تا می، کل تولید فولاد هند با ۶.۵ درصد افزایش به ۵۳.۲ میلیون تن رسید.

ژاپن که در رتبه سوم تولید فولاد ورلد استیل قرار دارد، توانست تولید خود را با ۴.۲ درصد کاهش در ماه می‌به ۸.۱ میلیون تن و با کاهش ۳.۵ درصدی از ژانویه تا می‌به ۳۸.۵ میلیون تن برساند.

ایالات متحده چهارمین میزان فولاد تولید شده در ماه می‌را با ۷.۲ میلیون تن گزارش داد که ۲.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت. در مجموع از ژانویه تا می، تولید فولادسازان ایالات متحده ۳۴.۳ میلیون تن بود که ۱.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

تولید فولاد روسیه در ماه می‌با ۱.۴ درصد کاهش به ۶.۴ میلیون تن رسید، همچنین میزان تولید فولادسازان روسیه از ژانویه تا می‌با ۲.۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳۱ میلیون تن رسید.

روسیه بسیاری از بازار‌های سنتی فروش صادراتی خود را در ماه‌های اخیر به دلیل تحریم‌های ناشی از حمله به اوکراین از دست داده است.

دسترسی اعضای روسیه به انجمن جهانی فولاد قطع شد

طبق اعلامیه ۱۳ ژوئن ادوین باسون، مدیر کل ورلداستیل، از ۱۶ ژوئن، دسترسی اعضای روسیه به خدمات و جلسات Wordlsteel و همچنین اطلاعات و پشتیبانی ارائه شده، برای مدت زمان تحریم‌های اتحادیه اروپا متوقف شد.

کره جنوبی که بر اساس رده بندی ورلد استیل در رتبه ششم قرار دارد، تولید خود را در ماه می ۱.۴ درصد و از ژانویه تا می ۳.۴ درصد کاهش داد و به ترتیب به ۵.۸ میلیون تن و ۲۸.۲ میلیون تن رسید.

آلمان در ماه می‌در رتبه هفتم قرار داشت و ترکیه درست پشت سر آن قرار گرفت. کاهش قابل توجه ۱۱.۵ درصدی منجر به تولید ۳.۲ میلیون تن فولاد در ماه می‌به دلیل تقاضای ضعیف بخش‌های ساختمانی و خودروسازی و همچنین کار‌های تعمیر و نگهداری، شده است.

تولید فولاد آلمان از ژانویه تا می‌با ۴.۸ درصد کاهش به ۱۶.۴ میلیون تن رسید.

تولید فولاد ترکیه در ماه می‌مشابه آلمان بود – ۳.۲ میلیون تن، ۱.۴ درصد کاهش – و تولید ژانویه تا می‌با ۲.۸ درصد کاهش به ۱۶.۰ میلیون تن رسید.

ترکیه رتبه هشتم را پس می‌گیرد

اخیراً، شمش فولاد ارزان قیمت کارخانه‌های روسیه – که به دلیل کاهش گزینه‌های صادراتی روسیه به دلیل تحریم‌های غرب در دسترس ترکیه قرار گرفت – فولادسازان ترکیه را از خرید قراضه منحرف کرد و این احتمال را افزایش داد که ترکیه ممکن است در ماه ژوئن مجدداً در رتبه هشتم ورلد استیل قرار گیرد.

فولادسازان برزیل در ماه می ۳ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که ۴.۹ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت. تولید فولاد برزیل از ژانویه تا می‌با ۲.۲ درصد کاهش به ۱۴.۵ میلیون تن رسید.

کاهش دو رقمی تولید فولاد ایران

کاهش دو رقمی برای، دهمین کشور بزرگ تولیدکننده فولاد جهان، پیش بینی می‌شد. تولید فولاد ایران در ماه می ۱۷.۶ درصد، در آوریل ۲۰.۷ درصد و در مارس ۶.۱ درصد کاهش یافت. همچنین انتظار می‌رود تولید فولاد ایران در چهار ماه آینده کاهش بیشتری پیدا کند.

منابع بازار کاهش تولید فولاد را ناشی از کمبود نیرو در کشور دانستند.

تولیدکنندگان فولاد ایران به دلیل هوای گرم تابستان مجبور به کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی مصرف برق در شیفت‌های روزانه در ماه ژوئن و ۱۰۰ درصدی در ماه آگوست خواهند بود و در ماه سپتامبر، محدودیت باید به ۴۰-۶۰٪ بازگردد.

منبع: آرتان پرس

عناوین برگزیده