به گزارش میمتالز، احمد شانیان دوشنبه ۶ تیر در افتتاح فاز خُردایش سنگ آهن معدن کمک علیا در شهرستان اسدآباد اظهار کرد: استان همدان دارای ۳۰۰ واحد معدن بوده که از این تعداد ۲۰۰ واحد فعال و مابقی در حدود ۱۰۰ واحد معدن شامل ۳۰ درصد معادن به دلایل مختلف، چون رکود بازار، عدم کیفیت ماده معدنی و موانع محلی و برخی از مشکلات اداری معمولا به صورت مقطعی و فصلی تعطیل هستند.
وی با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ واحد از معادن نیز در حال تجهیز و آماده سازی بوده که به چرخه تولید بازگردند، افزود: استان همدان دارای پنج نوع معدن سنگ آهن بوده که ذخیره آنها افزون بر ۱۶ میلیون تن است و سالیانه این معادن دارای یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن استخراج هستند.
شانیان تصریح کرد: سالها قبل این استخراج به صورت خام از استان خارج میشد، اما با توجه به کارخانههای کنسانترهای که در سالهای اخیر در سطح استان احداث شده همه سنگ آهن معادن تبدیل به کنسانتره میشود.
وی میزان تولید سالیانه کنسانتره استان همدان را یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: این میزان تولید شده از معادن سنگ آهن سطح استان تامین میشود.
شانیان یاد آور شد: ذخیره کار اکتشافی هم در حال تکمیل بوده و ذخیره برآوردی در نظر گرفته شده برای استان ۵۰ میلیون تن ذخیره احتمالی است که کار اکتشافی آن انجام میشود و بر اساس این مطالعات احداث سه واحد کنسانتره در سطح استان در دست اقدام خواهد بود.
وی در ادامه ظرفیت اسمی پروانه بهره برداری اشتغال معادن استان همدان را ۲۵۰۰ نفر برشمرد و اظهار کرد: با توجه به افزایش ظرفیت و توسعه معادن در حال حاضر میزان اشتغال معادن استان همدان حدود ۴۰۰۰ نفر برآورد میشود.
شانیان همچنین با بیان اینکه جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده دو چندان به عنوان یکی از اولویتهای مهم سازمان صمت استان است که در این رابطه خوشبخانه به موفقیتهای خوبی نائل آمدهایم.
وی در ادامه با اشاره به نقش معادن در ایجاد اشتغال تصریح کرد: از بهره برداران معادن درخواست داریم تا توجه ویژهای به مسوولیت اجتماعی خود نسبت به اهالی روستاهای اطراف معادن داشته باشند تا فعالیت بدون مانع و با فراغ بال بیشتر آنان در منطقه باشد.
مدیر اداره صمت اسدآباد نیز از وجود ۹ معدن در این شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد هفت معدن فعال و دو معدن غیر فعال هستند.
مصطفی حیدری با بیان اینکه عدم توجیه اقتصادی علت تعطیلی دو واحد از معادن شهرستان بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر معادن سطح شهرستان برای ۹۱ نفر از نیروی انسانی منطقه اشتغال به همراه داشته است.
وی دو واحد سنگ آهن، سه واحد شن و ماسه و دو واحد سیلیس را جزو معادن فعال شهرستان برشمرد و گفت: معدن سنگ آهن کمک سفلی برای ۳۰ نفر اشتغال به همراه داشته که ۱۲ نفر از این اشتغال در بخش فاز خُردایش سنگ آهن بوده که امروز به بهره برداری رسیده و با خردایش سنگ آهن مواد باطله از سنگ آهن جدا شده و به کارخانجات ارسال میشود و دیگر نیاز به جداسازی نیست.
حیدری با اشاره به ظرفیت ۴۰ هزار تنی سنگ آهن کمک علیا یاد آور شد:این معدن پتانسیل لازم را برای افزایش ظرفیت خود به ۱۲۰ هزار تن نیز داراست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این معدن در حال اکتشاف در حین استخراج است، گفت:احداث یک واحد کارخانه کنسانتره را این معدن در دست اقدام دارد که ۶۰ تا ۷۰ درصد تجهیزات آن توسط مالک معدن خریداری شده است.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)