به گزارش می متالز، سال گذشته میلادی برای اقتصادهای نوظهور بهویژه ترکیه و آرژانتین سالی بحرانی بود؛ زیرا شاخص دلار تحت تاثیر افزایش نرخهای بهره در آمریکا رشد کرد و اقتصادهای یادشده با کاهش شدید ارزش ارزهای ملی مواجه شدند. تعدادی از این اقتصادها نرخهای بهره را بالا بردند تا از سقوط ارزش ارز ملی جلوگیری کنند؛ در نتیجه نرخ رشد اقتصادی آنها کاهش یافت.
سناریوهای مختلف برای وضعیت اقتصادهای نوظهور در سال جدید میلادی مطرح شده است؛ اما این اتفاق نظر وجود دارد که امسال شرایط اقتصادهای یادشده بهتر از سال پیش است؛ زیرا از یکسو بانک مرکزی آمریکا در بالا بردن نرخهای بهره احتیاط خواهد کرد و از سوی دیگر سیاستهایی که دولتها در اقتصادهای نوظهور اتخاذ کردهاند به کاهش ریسکها منجر میشود. برخی بانکهای سرمایهگذاری به سرمایهگذاران توصیه کردهاند بخشی از سبد دارایی خود را به داراییهای اقتصادهای نوظهور اختصاص دهند؛ زیرا پیشبینی میشود بازده این داراییها امسال بالاتر از بازده داراییها در اقتصادهای توسعه یافته باشد.
کارشناسان معتقدند اگر اقتصادهای نوظهور از وابستگی خود به استقراض بکاهند و اصلاحات ارزی و اقتصادی را دنبال کنند امسال اوضاع بهتری پیش رو خواهند داشت. البته سال جدید میلادی نرخ رشد اقتصاد جهان کاهش مییابد و تمام اقتصادها با مشکلات مختلف مواجه خواهند بود. درباره کاهش تنشهای تجاری بین چین و آمریکا، آهسته یا متوقف شدن برنامه افزایش نرخهای بهره در آمریکا و افت شاخص دلار اطمینان نسبی وجود دارد.
در مطالب حاضر به تاثیرپذیری اقتصادهای نوظهور از اقتصاد آمریکا، ریسکهایی که اقتصادهای نوظهور را تهدید میکنند، وضعیت بازدهی بازارها در اقتصادهای یاد شده و توصیههایی که برای بهبود شرایط مطرح میشود، اشاره شده است:
سالی بد یا امیدبخش/ گروهی از نویسندگان (خبرگزاری رویترز)
اژدها تهدید میشود؟/ ساهلی روی چودری
سبقت در بازارهای مالی/ سالی رن