تاریخ: ۲۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۰۹
بازدید: ۵۳۷
کد خبر: ۲۶۷۶۲۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

گل گهر و تبدیل تهدید محیط زیستی به فرصت/ پس از ۱۰ سال گل گهر به چالش مهم زیست محیطی منطقه فائق آمد

گل گهر و تبدیل تهدید محیط زیستی به فرصت/ پس از ۱۰ سال گل گهر به چالش مهم زیست محیطی منطقه فائق آمد
‌می‌متالز - پروژه‌ای که ۱۰ سال بر زمین مانده بود، حالا در دستور کار مجموعه معدنی و صنعتی گل گهر قرار گرفته تا یک تهدید زیست محیطی را به فرصتی برای منطقه تبدیل کرده و درآمدزایی جدیدی برای آن به همراه داشته باشد. گل گهر پله پله به توسعه پایدار در بخش معدن نزدیک می‌شود و این موضوع می‌تواند کام سهامداران را هم شیرین کند. در طرح جدید این مجموعه، نیاز صنعت کشاورزی در کنار کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی تامین می‌شود.

به گزارش می‌متالز، حفظ محیط زیست و کاهش آلایندگی‌ها از مهمترین فاکتور‌ها در توسعه پایدار است که نمی‌توان به آسانی از کنار آن گذر کرد. در سال‌های اخیر استاندارد‌های زیست محیطی در بخش‌های صنعتی افزایش داشته و این موضوع کار فعالان این بخش را سخت‌تر کرده است.

در این میان شاید اقدامات زیست محیطی در شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی بیش از بخش‌های دیگر حائز اهمیت باشد، زیرا گا‌ها محیط زیست معدن را در تقابل با خود می‌داند.

البته این موضوع در سال‌های اخیر کمی بهتر شده و فعالان معدنی نیز سعی کرده اند اقدامات زیست محیطی را در اولویت اصلی خود قرار دهند.

شرکت گل گهر در راستای اجرای تعهدات زیست محیطی و ارتقای سلامت محیط کار اقدام به احداث کارخانه سولفورزدایی از گاز‌های خروجی کارخانه گندله سازی نموده است. از مزایای این روش میتوان به حذف دی اکسید گوگرد و تولید محصول جانبی سولفات آمونیوم (کود کشاورزی) نام برد که دارای کمترین میزان پسماند و مواد آلاینده (نزدیک به صفر) برای محیط زیست و شاغلین می‌باشد.

پروژه‌ای که ۱۰ سال بر زمین مانده بود بار دیگر به همت گل گهر اجرایی شد تا دستاوردی مهم برای منطقه باشد.

دودکش گندله سازی شماره ۱ این مجموعه شاید یکی از اصلی‌ترین چالش‌های حوزه محیط زیست بود که امروز پروژه رفع این آلایندگی با تصمیم هیات مدیره مجموعه اجرایی شد.

این دود شاید یکی از معضلات اصلی منطقه گل گهر و سیرجان بود که با پیگیری‌های صورت گرفته پس از یک سال و نیم دیگر حتی می‌تواند به منبع درآمدی جدید برای این مجموعه تبدیل شود.

درواقع گل گهر این تهدید را به فرصتی تبدیل کرد که ضمن اشتغالزایی ۲۰۰ نفری و با سرمایه گذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، کود مورد نیاز صنعت کشاورزی را تامین کند.

امروز گل گهر به این یقین رسیده است که باید میزان بهره وری در فعالیت‌های خود را افزایش دهد. این افزایش منجر به توسعه پایدار و کسب درامد‌های جدید خواهد شد به نوعی که معدن به حوزه کشاوزی گره می‌خورد و نیاز‌های این مجموعه را برطرف می‌کند.

در آن سوی ماجرا سهامدارانی هستند که با نگاهی به طرح‌های توسعه‌ای این مجموعه اطمینانشان به «کگل» افزایش می‌یابد و همین موضوع منجر به تامین سرمایه بهتری برای این مجموعه می‌شود، زیرا سهامداران از پشتوانه‌های اصلی یک مجموعه محسوب می‌شوند.

اما از بعدی دیگر، نوع نگاه گل گهر به فعالیت‌های معدنی و کاهش آلایندگی‌ها و توسعه فعالیت‌ها در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، می‌تواند به تغییر نگاه جامعه به بخش معدن کمک کند.

امروز گل گهر دیگر در تقابل با محیط زیست نیست، بلکه استاندارد‌های آن را راهی برای دستیابی به توسعه پایدار می‌داند. همچنین تلاش برای افزایش بهره وری در این مجموعه منجر به کاهش قیمت تمام شده می‌شود و در نهایت قدرت رقابتی گل گهر در بازار‌های داخلی و صادراتی را افزایش می‌دهد.

با نگاهی به برنامه‌های این مجموعه به خوبی می‌توان به این استدلال رسید که گل گهر تلاش می‌کند در کنار افزایش تولید محصولات خود، در سایر موارد مرتبط با توسعه پایدار بهترین عملکرد را از خود به جای گذارد و به آسانی می‌تواند پیش بینی کرد که گل گهر انقلابی معدنی را در منطقه ایجاد می‌کند که با افزایش درآمد و اشتغالزایی همراه خواهد بود و نقش مهمی در افزایش صادراتی غیر نفتی کشور خواهد داشت.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده