به گزارش میمتالز، اجرای فولاد کردستان در سال ۹۷ در دستور کار قرار گرفت تا زنجیره ارزش در غرب کشور با توجه به ظرفیتهای موجود تکمیل شود.
این طرح قرار است در بخشهای مختلف از تولید کنسانتره کار را آغاز کرده و به نورد گرم فولادی برسد. یعنی ایجاد ارزش افزوده چند برابری در منطقه که بی تردید اشتغالزایی بسیاری به همراه دارد.
با توجه به ترکیب سهامداران در این طرح فولادی، که شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات نیز یکی از سهامداران آن میباشد نباید نسبت به سالهای پیش روی آن نگران بود.
اجرای این طرح در ابعاد مختلف به نفع منطقه و صنعت فولاد است، اما در این مطلب تمرکز را بر توسعه حمل و صادرات محصولات فولادی گذاشته ایم.
موقعیت جغرافیایی فولاد کردستان نشان از پتانسیل بالای این مجموعه در صادرات دارد. درواقع باید از همین ابتدا تولیدات با نگاه صادرات محور انجام شود. نزدیکی این مجموعه به بازارهای اقلیم کردستان و عراق فرصتی برای توسعه صادرات فولادی ایران به این منطقه خواهد بود.
اما لازمه حضور پررنگ فولاد کردستان در این بازارها چیست، در حالی که ترکیه تلاش میکند تا سهم فولادی ایران در بازارهای منطقه را از آن خود کند. درواقع با توجه به شرایط موجود در منطقه بهتر است توسعه بازار از همین ابتدای کار در دستور قرار بگیرد و به موازات انجام پروژه پیش رود.
تولید محصولات با کیفیت با قیمت تمام شده کمتر از مهمترین الزاماتی است که باید فولاد کردستان به آن توجه داشته باشد. تامین مواد اولیه در کنار دسترسی به انرژی و استفاده از تکنولوژیهای به روز از موضوعات موثر در کاهش قیمت تمام شده است که میتواند توان رقابتی این شرکت در بازارهای جهانی را افزایش دهد. اما نکته مهم دیگر سیستم حمل و نقل و دسترسی به بازارهای جهانی است که این موضوع برای فولاد کردستان با توجه به حضور در استان مرزی میتواند کمی آسانتر باشد.
از سویی دیگر این سیستم حمل و نقلی در این منطقه باید به صورتی باشد که فولاد کردستان علاوه بر عراق و اقلیم کردستان بتواند به بازارهای دیگر نیز ورود داشته باشد.
این بدان معنا است که زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات باید همزمان با اجرا فراهم شود. این پروژه با ظرفیت یک میلیون تن و با روش CSP در حال احداث است و بیش از ۱۱۷۴ اشتغال مستقیم در دوران بهره برداری در این منطقه ایجاد میشود.
با عنایت به ماهیت شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات بعنوان اولین شرکت پروژه محور در کشور و سرمایه گذاری این شرکت در زنجیره فولاد و معادن، فولاد کردستان میتواند در سالهای پیش رو یکی از بازیگران اصلی بازارهای صادراتی کشورهای همسایه در غرب کشور باشد و در صورتی که امروز برنامه ریزی دقیقی برای آن صورت بگیرد میتواند رقیبی جدی برای دیگر فولادسازان منطقه از جمله ترکیه باشد.
با توجه به اهمیت این پروژه، تمرکز بر صادرات بخش زیادی از محصولات فولاد کردستان میتواند به ارتقای هرچه بیشتر منطقه نیز کمک کند. بدون شک افزایش درآمدهای ارزی میتواند توسعه اقتصادی و اجتماعی را در منطقه داشته باشد. اگر این مجموعه بتواند حضور موفقی در بازارهای جهانی داشته باشد و از مزیت جغرافیایی خود استفاده کند، میتواند با در آمد حاصل فازهای توسعهای را اجرایی کند.
این در حالی است که بهره برداری از پروژه نورد گرم در ادامه این پروژه هم میتواند بر میزان صادرات این مجموعه اثر گذار باشد، اما فراموش نکنیم در تمامی این مراحل فولاد کردستان در گام اول ملزم به تامین نیاز داخل کشور است و پس از آن باید به سراغ صادرات برود، مگر آن که سیاست تصمیم گیران بر آن باشد که با افزایش تولید و عبور از ظرفیت اسمی به سمت صادرات هرچه بیشتر برود.
منبع: تیتر ۲۰