تاریخ: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۱۸
بازدید: ۲۰۹
کد خبر: ۲۶۹۶۷۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقل و انتقال پول بین ایران و روسیه آسان می‌شود؟

نقل و انتقال پول بین ایران و روسیه آسان می‌شود؟
‌می‌متالز - در جریان دیدار و گفت وگوی فعالان اقتصادی ایران و روسیه که به واسطه حضور یک‌هیات تجاری از جمهوری ساخا (روسیه) در اتاق تهران برپا شده بود، دو طرف بر وجود ظرفیت‌های بالا و چشم انداز روشن روابط تجاری تاکید و روش‌های برقراری تعاملات مالی را بررسی کردند. این هیات به سرپرستی کریل بیچکوف، معاون نخست وزیر این ایالت در اتاق بازرگانی تهران حضور یافت. در این جلسه همکاری در زمینه تبادل کالا‌هایی همچون موادغذایی و چوب و همچنین همکاری مشترک در حوزه فرآوری نفت و گاز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سنگ‌های قیمتی و ساخت‌وساز مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش می‌متالز، رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با اشاره به برخی رخداد‌های بین‌المللی از جمله جنگ اوکراین که به تحریم روسیه منجر شد و همچنین اعمال تحریم علیه ایران، گفت: همکاری‌های دو کشور می‌تواند به بی اثر شدن تحریم‌ها کمک کند. روسیه می‌تواند کریدوری برای گسترش و توسعه تجارت خارجی ایران باشد و از ظرفیت‌های ایران برای افزایش تعاملات تجاری خود بهره بگیرد.

لاهوتی ایجاد کانال مالی مشترک برای نقل و انتقال وجوه را یکی از راهکار‌های توسعه مراودات در شرایط تحریم برشمرد و گفت: تغییر مدل همکاری دوجانبه از صادرات و واردات به همکاری مشترک نظیر سوآپ، صادرات مجدد و تولید مشترک یک ضرورت به شمار می‌آید. از این رو برای تحقق اهداف مورد اشاره، لازم است کمیته‌های مشترک صنعتی و تجاری میان دو کشور ایجاد شود.

وی به دو روش مورد توافق برای نقل و انتقالات مالی اشاره کرد و گفت: در روش نخست، فروشنده ایرانی کالای خود را به خریدار روسی ارائه می‌کند و خریدار نیز وجه خود را در میربیزینس بانک روسیه به روبل، یورو یا دلار پرداخت می‌کند. در مقابل، صادرکننده ایرانی نیز در داخل، ریال خود را به نرخ توافقی دریافت می‌کند. روش دیگر مبتنی بر عرضه ارز‌های ملی در بانک‌های دو کشور است. در این روش صادرکننده ایرانی روبلی را که از طرف خریدار روس دریافت می‌کند، در سامانه نیما عرضه کرده و کسی که برای واردات به ایران روبل نیاز دارد، آن را خریداری می‌کند و خریدار روسی این روبل را به فروشنده روسی در کشور خود تحویل می‌دهد. این‌ها روش‌هایی است که میان دو کشور مورد توافق قرار گرفته، بخشی اجرایی شده و بخش دیگر نیز به‌زودی اجرا می‌شود. البته ممکن است مشکلاتی حین اجرا پدید آید که دولت‌ها باید آن را به‌سرعت برطرف کنند.

در ادامه این جلسه، کریل بیچکوف، معاون نخست وزیر جمهوری ساخا گفت: ساخا بزرگ‌ترین منطقه فدراسیون روسیه محسوب می‌شود و مساحت آن با هندوستان برابری می‌کند. ما آمادگی داریم محصولات غذایی ایرانی را خریداری کرده و در مقابل چوب و محصولات چوبی به ایران صادر کنیم. همچنین در حوزه فرآوری نفت و گاز، ساخت کشتی رودخانه، ساخت هتل، طرح‌های بزرگ ساخت وساز در بخش مسکونی، و طرح‌های خلاقانه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز امکان همکاری وجود دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده