به گزارش میمتالز، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، چندی پیش از فرار مالیاتی سه شرکت فولادی خبر داد. این سه شرکت از سال ۹۱ تا ۹۷ تعداد ۵۹۸ معامله اقتصادی به مبلغ ۵۷ هزار و ۷۲۱ میلیارد ریال را با ۲۳۶ شرکت کاغذی ترتیب دادهاند.
داوود منظور اعلام کرد که مبارزه با فرارهای مالیاتی بهویژه فرار مالیاتی شرکتهای صوری آغاز شده است. هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور باعث میشود که بخش مهمی از فرارهای مالیاتی شناسایی شوند و اسامی این شرکتها در فهرست سیاه قرار میگیرد.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارائی از وصول ۲۹۶ میلیارد ریال بابت اصل مالیات این سه شرکت خبر داد و اعلام کرد که مانده اصل و جرایم مالیاتی این سه شرکت ۲۸۶ میلیارد تومان خواهد بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد گفت: اگر بستر مناسبی برای تجارت و توزیع آهن وجود داشته باشد و در آن صورت اقدامات غیرقانونی صورت گیرد، نیاز به جرایمی داریم که بازدارنده باشند. شرکتها یا اشخاص باید جرایمی را بپردازند که برای بار دوم نتوانند اقدام به فرار مالیاتی کنند.
حمیدرضا رستگار عنوان کرد: این جرایم مربوط به سه شرکت تولیدکننده فولاد است که به اصطلاح کدفروشی یا فاکتورهای خارج از ضابطه مالیات صادر کردهاند.
او ادامه داد: باید نگاه وسیعتری به موضوع فرار مالیاتی داشته باشیم. باید قوانین به گونهای تصویب شوند و فضا به گونهای شکل بگیرد که مردم بتوانند کالای خود را بر اساس قانون بفروشند. دلیل اینکه آن کارخانه کالای خود را اینگونه میفروشد سختی مسیر رعایت قوانین است. باید تسهیلسازی کنیم. این تسهیلسازی پیشگیری قبل از درمان است.
رستگار تشریح کرد: اگر آهنی که در کارخانهها تولید میشود به صورت ضابطهمند دست توزیعکننده برسد، این اشکالات پیش نمیآید. ما به عنوان ذینفعان به این شرکتها با عنوان شاکی نگاه میکنیم. ما یکی از طرفین ذیحق هستیم. چون هیچ تولیدکنندهای نباید اهن خود را به توزیعکنندگانی بفروشد که پروانه ندارند. میبینیم که کسانی در سیستم توزیع آهن دخالت دارند که پروانه کسب ندارند.
وی در پایان یادآور شد: سازمان امور مالیاتی هم هیچ آماری از فرار مالیاتی به ما نمیدهد. تا بتوانیم با متخلفان برخورد و آنها را ضابطهمند کنیم. این یک کار مجموعهای است.
قابل ذکر است که با توجه به ارزش حدود ۵۸ هزار میلیارد ریالی معاملات این سه شرکت، این سوال باقی است که آیا برخوردها بازدارنده هستند یا خیر؟
منبع: تجارت نیوز