تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۸
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۲۷۰۱۵۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
با برگزاری مجمع سالیانه فولاد مبارکه صورت گرفت؛

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس
‌می‌متالز - شرکت فولاد مبارکه تنها در سال مالی گذشته ۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد که با توجه به تعداد بالای سهام این شرکت رقمی بالغ و ۵۰ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود و در آخرین مجمع خود به میزان ۸۰.۸۸ درصد از محل سود انباشته افزایش سرمایه داشته باشد. این مسئله باعث می‌شود تا ارزش سرمایه این شرکت از ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۵۳ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

به گزارش می‌متالز، صنعت فولاد را می‌توان یکی از صنایع مهم کشور دانست که در طول سالیان اخیر نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور و حفظ توانایی صنعتی ایران داشته است. این صنعت به عنوان یکی از صنایع مادر گامی مهم در جهت تداوم فعالیت اقتصادی سایر بخش‌ها و هم چنین ارز آوری در سال‌های تحریم برداشته است. بررسی‌ها حاکی از این واقعیت است که دستاورد‌های این صنعت تنها به تولیدات کالا‌های دیگر محدود نشده و استفاده از مزیت‌های داخلی سبب شده تا صنعت فولاد سودآوری خوبی را نیز به سرمایه گذاران این حوزه ارزانی داشته باشد.

رشد و توسعه اقتصادی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در تمامی کشور‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و روش‌های رسیدن به آن برای هر حکومتی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در ایران دهه‌ها وابستگی به درآمد نفت سبب شده تا تمامی برنامه‌های توسعه حول محور بی نیازی از این منبع درآمدی و افزایش سطح درآمد غیر نفتی تدوین شوند. از این رو هدف یاد شده در سال‌های گذشته به شکلی پیوسته مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفته است. بررسی فعالیت اقتصادی ایران در طول دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که کشور ما در طول سالیان گذشته بیشتر منابع درآمدی خود را از طریق خام فروشی به خصوص در حوزه گاز و نفت به دست آورده است. از سوی دیگر تولیدات غیر نفتی ایران همواره بخش اندکی از تولید ناخالص داخلی را شامل شده و در سال‌های دور بیشتر معطوف به تولیدات کشاورزی و مسائلی نظیر فرش و سایر انواع صنایع دستی بوده است. همین امر باعث شده تا چه در زمان حکومت قبلی و چه پس از از وقوع انقلاب اسلامی توجه به رشد و شکوفایی صنعتی در میان کارشناسان دوچندان باشد. اقتصاد ایران به عنوان یک اقتصاد در حال گذار از وضعیت سنتی به صنعتی سالهاست که سعی میکند تا سهم تولیدات غیر نفتی را در درآمد خود را افزایش دهد و با پرهیز از خام فروشی توسعه همه جانبه در صنایع مختلف را هم به منظور افزایش درآمد و کسب ارزش افزوده و هم ایجاد اشتغال مد نظر قرار دهد. همین امر سبب شده تا در تمامی برنامه‌های توسعه کشور در این مهم تاکید شود هدف‌گذاری‌های مختلفی پیرامون این مسئله انجام گیرد.

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس

با این حال در این میان همواره یک مشکل بسیار بزرگ وجود داشته که به طور ناگزیر نیل به این اهداف را با موانع جدی روبرو کرده است. یکی از مهمترین موانع مسئله تحریم بوده که باعث شده تا توسعه صنایع و زیرساخت‌های کشور به خصوص در یک دهه گذشته با مشکلات جدی مواجه شود. بالا بودن هزینه‌های دور زدن تحریم، نیاز ایران به دانش فنی و مهندسی و فوریت ایجاد اشتغال به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اقتصادی کشور از جمله عواملی بوده که به سبب تحریم‌ها دستیابی به آن‌ها با سختی انجام می‌پذیرد. از سوی دیگر همین تحریم‌ها به دلیل محدود کردن منابع درآمدی ایران و سخت بودن دریافت ارز حاصل از صادرات، فوریت دسترسی ایران به منابع درآمدی غیر از محل فروش منابع نفتی را افزایش داده است.

گذر از سد تحریم‌ها

در این میان، اما تحریم‌ها مانع از آن نشده تا روند توسعه صنایع و بخش‌های مختلف اقتصاد به طور کامل متوقف شود هدف توسعه درآمد‌های غیر نفتی کشور در طول این سال‌ها اگرچه مشقات زیادی را پشت سر گذاشته، اما در صنایعی نظیر فلزات اساسی، بخش معدن و سایر بخش‌ها به شکلی پیوسته ادامه داشته است.

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس

یکی از این صنایع صنعت فولاد ایران است که در طول سال‌های اخیر ضمن داشتن طرح‌های متعدد توسعه هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی توانسته رکورد‌های مناسبی به جا بگذارد و به عنوان یک صنعت درآمدزا در اقتصاد ایران به حیات خود ادامه دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این صنعت در طول سالیان گذشته نه تنها توانسته بخشی از کمبود مشکل ارز را برطرف کند بلکه با وجود طرح‌های توسعه گوناگون چشم‌اندازی روشن را پیش روی بخش‌های مختلف اقتصاد و بازار کار قرار داده است.

اهمیت فولادی‌ها

بسیاری از کارشناسان اقتصادی فولاد را پس از نفت مهمترین و پرمصرف‌ترین ماده در دسترس بشر برای نیل به اهداف اقتصادی و غیر اقتصادی خود می‌دانند. این ماده که در واقع آلیاژی از آهن است در مصارف صنعتی کاربرد‌های گوناگونی دارد و در انواع مختلف مورد استفاده صنایع گوناگون قرار می‌گیرد. فولاد به شکل گسترده و در همه بخش‌های حیات بشری نفوذ جدی دارد اهمیت این ماده به حدی است که بیش از ۹۵ درصد از تولید فلزات اساسی در جهان ناشی از فولاد و آلیاژ‌های مختلف آن است که با فلزات دیگری نظیر سرب و روی و آلومینیوم تولید می‌شود. همین امر سبب شده تا در سال‌های گذشته شرکت‌های متعددی در حوزه تولیدات فولادی پا به عرصه وجود بگذارند.

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس

بررسی صنایع فولادی حاضر در بازار سهام نشان می‌دهد که این صنعت توانسته در طول سال‌های گذشته ضمن داشتن طرح‌های توسعه گوناگون درآمد مناسبی را نصیب سرمایه‌گذاران خود کند و از این بابت به یکی از معدود صنایع بزرگ و رو به رشد بازار سهام تبدیل شود. برای مثال شرکتی نظیر فولاد مبارکه در حال حاضر ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه طی سال‌های اینده تعریف کرده است. سایر شرکت‌های فعال در این صنعت نیز کمابیش وضعیتی نظیر فولاد مبارکه دارند.

با این حال این تنها مزیتی نیست که صنعت فولاد در اقتصاد ایران دارد. بررسی‌ها پرده از این واقعیت برمی دارد که در طول سال‌های اخیر شرکت‌های این حوزه به خصوص فولاد مبارکه توانسته اند سیری پایدار از تقسیم سود را درمیان سایر صنایع بورسی به ثبت برسانند. برای مثال شرکت یاد شده به عنوان یکی از موثرترین نماد‌ها در محاسبه شاخص بورس تنها در سال مالی گذشته ۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد که با توجه به تعداد بالای سهام این شرکت رقمی بالغ و ۵۰ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود. این در حالی است که فعالیت‌های شرکت محدود به این مسئله نبوده و فولاد مبارکه توانسته در آخرین مجمع خود به میزان ۸۰.۸۸ درصد از محل سود انباشته افزایش سرمایه داشته باشد. این مسئله باعث می‌شود تا ارزش سرمایه این شرکت از ۲۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۵۳ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

ارمغان غول فولادی برای سهامداران بورس

همچنین این شرکت در نظر دارد تا سرمایه گذاری خود در پنج پروژه بزرگ را که سرمایه‌ای بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان جذب میکند را در سال‌های پیش رو به ثمر برساند و در کنار حمایت همه جانبه از شرکت‌های دانش بنیان، تولید تختال الکتریکی را نیز به عنوان یک محصول جدید مد نظر قرار دهد. گفتنی است شرکت مذکور تنهایی ۴۳.۱۱ درصد از بازار فولاد ایران را در اختیار دارد و حدودا ۹ میلیون و سیصد و سی و هشت هزار تن انواع فولاد را تولید می‌کند که حاکی از عملکرد قابل قبولی این شرکت در طرح‌های توسعه و زیرساختی طی سال‌های گذشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که فولاد مبارکه در نظر دارد تا به سبب رهایی از مشکلات کمبود برق که یکی از تهدید‌های این صنعت به شمار می‌رود نیروگاهی ۹۱۴ مگاواتی را برای تداوم فعالیت‌های خود تاسیس کند تا بتواند پیشتازی این شرکت در سودآوری را که هم اکنون در میان شرکت‌های بورسی مشاهده می‌شود تداوم بخشد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده