تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۰۳
بازدید: ۱۷۷
کد خبر: ۲۷۰۷۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو درباره فرمول قیمت گذاری مقاطع فولادی در بورس کالا پاسخ داد:

قیمت فولاد ایران از نرخ فوب خلیج فارس بالاتر است/ جزییات فرمول جدید قیمت گذاری در بورس کالا

قیمت فولاد ایران از نرخ فوب خلیج فارس بالاتر است/ جزییات فرمول جدید قیمت گذاری در بورس کالا
‌می‌متالز - مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو گفت: بورس کالا اختیار تعیین فرمول و قیمت پایه محصولات فولادی را در بورس کالا دارد و هر زمان که بازار از روال عادی خارج شود، می‌تواند در هماهنگی با شورای عالی بورس و نهاد‌های بالادست، فرمول قیمت پایه را اصلاح کند.

به گزارش می‌متالز، امیر صباغ با اشاره به فرمول قیمت گذاری مقاطع فولادی در بورس کالا افزود: بر اساس مقررات و اسناد بالادست، بورس کالا اختیار تعیین فرمول و قیمت پایه محصولات فولادی را دارد و هر زمان که بازار از روال عادی خارج شود و قیمت کشف شده با واقعیت بازار همخوانی نداشته باشد، می‌تواند در هماهنگی با شورای عالی بورس و نهاد‌های بالادست اقدام به اصلاح فرمول قیمت پایه و محدودیت‌های بهین یاب و تقاضا را کاهش یا برقرار کند.

صباغ ادامه داد: بورس کالا این فرمول قیمت گذاری را سالهاست اجرا می‌کند و اقدام هفته گذشته این شرکت در اصلاح فرمول قیمت پایه شمش فولاد و محصولات فولادی براساس این فرآیند صورت گرفته است.

وی فرآیند اجرایی بورس کالا را اقدامی در جهت تنظیم و ثبات بخشی بازار عنوان کرد و توضیح داد: این شرکت با رصد معاملات روزانه و در زمان‌هایی که بازار در شرایط رکود (افت تقاضا) یا در شرایط رقابتی خارج از عرف و یا اختلاف قیمت فاحش بین بورس، بازار داخلی و جهانی قرار دارد، از طریق تغییر فرمول قیمت پایه و تغییر محدودیت خرید بهین یاب و سایر ابزار‌ها به گونه‌ای عمل می‌کند که بازار به نقطه ثبات و تعادل نزدیک شود.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو با اشاره به قیمت گذاری شمش فولاد بر اساس قیمت جهانی گفت: در شرایطی که بورس کالا قیمت پایه شمش فولاد را برای چند هفته متوالی مطابق شاخص متال بولتن فوب ایران در محدوده ۱۱٫۸ الی ۱۲٫۶ میلیون تومان در هر تن قیمت گذاری می‌کرد، مشتریان از طریق رقابت حدود ۴% تا ۱۴% اقدام به افزایش قیمت کشف شده به محدوده بالای ۱۳ میلیون و بعضا ۱۴ میلیون تومان می‌کردند که به معنی ارزانی قیمت پایه بود و طبیعی است که بورس کالا در این شرایط اقدام به اصلاح قیمت پایه به رقم نزدیکتر به کشف شده کند.

صباغ همچنین افزود: در برخی موارد، قیمت ارزانتر از واقعی در بورس کالا می‌تواند بر قیمت‌های صادراتی فوب ایران تاثیر نامطلوب گذاشته و مشتریان خارجی تقاضای تخفیف غیرمنطقی کنند که به صلاح نیست.

وی ادامه داد: الگوی وزارت صمت در خصوص کالا‌های منبع پایه، کشف قیمت بر اساس مکانیزم عرضه وتقاضا در بورس کالا، کاهش وابستگی قیمت پایه به دلار و قیمت‌های جهانی است که این سه عامل در فرمول جدید قیمت بورس کالا لحاظ شده است.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو تصریح کرد: کاهش وابستگی به دلار و قیمت‌های صادراتی در فرمول قیمت پایه بورس کالا نباید بگونه‌ای باشد که از رقابت پذیری صادرات کاسته شود و ضروری است شرکت‌هایی که محصولات تولیدی خود را در بازار‌های جهانی عرضه می‌کنند، همچنان قابلیت دسترسی به مواد اولیه را با قیمت‌های جهانی داشته باشند.

صباغ درباره راهکار رقابت پذیری صادرات تاکید کرد: تقویت معاملات رینگ صادراتی بورس کالا که برمبنای ضریبی از شاخص متال بولتن کشف قیمت می‌شود، راهکار مطرح شده این موضوع بوده و در دستور کار قرار دارد.

منبع: فولادبان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده